select
 
Washability helps hospitals fight infections

PESUNKESTÄVYYS

PESUNKESTÄVYYS AUTTAA SAIRAALOITA TAISTELEMAAN INFEKTIOITA VASTAAN

Huolellinen hygienia sairaaloissa on tärkeää. Sen huomioiminen on ollut keskeinen asia LINAKilla jo yli 30 vuoden ajan, ja nykyään monet karamoottoriratkaisumme ovat täysin pestäviä. Tämän ansiosta sairaalahenkilökunta pystyy puhdistamaan sängyt nykyaikaisilla automaattisilla pesujärjestelmillä, jotka käyttävät kuumaa vettä ja voimakkaita pesuaineita. 

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan joka vuosi sadat miljoonat potilaat saavat sairaalahoidon aikana infektiotartunnan. Kehittyneissä maissa on arvioitu, että sadasta potilaasta tartunnan saa seitsemän. Kehitysmaissa tartunnan saajia on ainakin kymmenen. 

On arvattavissa mikä inhimillinen ja taloudellinen vaikutus on näiden lukujen pienenemisellä. 

LINAKilla hygieniaan suhdaututaan erittäin vakavasti. Standardi IEC60601 edellyttää, että terveydenhuollon sovellukset on määritelty pestäviksi: "tuotteen tulee toimia normaalisti automaattisella konepesujärjestelmällä tehdyn testin jälkeen”. LINAKille tämä ei kuitenkaan riitä. Haluamme, että tuotteemme toimivat moitteettomasti – myös vuosien kuluttua nykyaikaisilla pesujärjestelmillä tehtyjen pesujen jälkeen. Siksi testaamme huomattavasti enemmän kuin vuoden 2017 normi edellyttää.

Laitteiden perusteellisen testauksen tulisi olla pakollista
LINAK on alusta asti huolehtinut loppukäyttäjien hyvinvoinnista ja turvallisuudesta – sekä potilaista että terveydenhuollon henkilöstöstä. Siinä onnistumiseksi olemme pitäneet tiukasti kiinni asiakaslähtöisyydestä ja ylläpitäneet korkeita laatu- ja tehokkuusvaatimuksia. Siihen kuuluu asiakkaiden auttaminen tulevaisuuden haasteisiin valmistautumiseen – sekä tulevaisuuden korkeampien standardien huomioiminen että parempi hygieniataso. 

Laadukkuuden parantamiseksi olemme perustaneet R&D-testikeskuksen, jossa tuotteitamme testataan murtumispisteeseen useilla eri tavoilla. Pestävien ratkaisujen osalta LINAK vie kehitystä kohti korkeampia kansainvälisiä standardeja. Itse asiassa, vuoden 2017 aikana olemme lisänneet pesukokeiden lukumäärää huomattavasti, mikä on nostanut säädettävien terveydenhuollon sovellusten käyttöikää.

Tutkimme huolellisesti testaustuloksia, tarkastelemme materiaaleja, kehitämme vahvempia komponentteja ja LINAK-insinöörit pyrkivät aina optimoimaan toiminnan ja muotoilun kestämään toistuvia pesuja vahvoilla pesuaineilla.Tarvitaan sovelluksia, jotka täyttävät kansainväliset standardit
LINAKin terveydenhuollon sovelluksiin kehittämät tuotteet ylittävät useita vaadittuja standardeja ja sertifiointeja. LINAKin testikeskuksen asettamaa uusinta tiukkaa vaatimusta kutsumme nimellä; LINAK IPX6 Washable DURA™. Tästä lähtien pestäviin terveydenhuollon laitteisiin kehitetty tuotevalikoimamme täyttää tämän vaativan merkinnän vaatimukset. 

Uskomme, että pestävät terveydenhuollon sovellukset auttavat minimoimaan sairaalassa infektion saaneiden potilaiden määrää. Siksi pidämme asiaa jatkuvasti esillä!
Washability
Terveydenhuollon hygienian historia
1800-luvun puolivälissä pari yllättävää tutkimusta muuttivat perusterveydenhuollon prosesseja ikiajoiksi. Vuonna 1843 amerikkalainen lääkäri tri Oliver Wendell Holmes julkaisi artikkelin, jossa todettiin, että, “lapsivuodekuume, kuolettava infektio, jonka naiset saivat synnytyksen aikana tai pian sen jälkeen, siirtyy potilaasta potilaaseen heidän lääkärinsä kautta”. Viimeinen lause muutti käytäntöjä ratkaisevasti!

Holmes väitti myös, että sairaaloiden yleisesti parempi hygienia vähentäisi taudin leviämistä merkittävästi. Tämä väite herätti silloin laajalti vastustusta toisten lääkäreiden keskuudessa. Kuitenkin muutama vuosi myöhemmin unkarilainen lääkäri, tri Ignaz Semmelweis julkaisi tutkimuksen, jossa kiistattomasti osoitettiin, että lääkäreiden ja kätilöiden käsien desinfiointi antiseptisella aineella vähensi synnyttävien naisten kuolemien määrää dramaattisesti. 

Kriitikot hiljenivät ja hygienia on ollut siitä lähtien keskeinen osa lääketieteen hoitokäytäntöjä.

MEDLINE & CARELINE -sovellukset
Katso esimerkkejä MEDLINE & CARELINE -sovelluksista.
Ota yhteyttä LINAKiin
Asiantunteva keskustelu ja tiivis yhteistyö ovat lyhin tie täydelliseen ratkaisuun. Ota yhteyttä.