select
 

TUOTANTILOJEN ERGONOMIA

Ergonomian tärkeys
Tuotantolaitosten ergonomiassa on kyse työpisteen sovittamisesta työntekijälle sopivaksi. Paremmalla ergonomialla voi auttaa vähentämään lihasten väsymistä ja ehkäisemään tuki- ja liikuntaelinten sairauksia.

Yhdysvaltain työministeriön mukaan ergonomiaan liittyvien vammojen osuus on 15-20 miljardia dollaria vuodessa. Vuonna 2013 tämäntyyppiset loukkaantumiset aiheuttivat 380 600 poissaolopäivää, mikä on kolmasosa poissaolopäivien määrästä.

Isossa-Britanniassa työturvallisuusviraston tuoreessa tutkimuksessa todettiin, että tuki- ja liikuntaelinten sairaudet vaikuttavat vuosittain miljoonaan ihmiseen johtuen huonosti suunnitelluista työpisteistä.

Kun tilastot näyttävät tällaiselta, ei ole yllättävää, että ergonomiasta tehdyt tutkimukset ovat tulossa yhä tärkeämmiksi. Ergonominen muotoilu lisää motivaatiota ja tyytyväisyyttä, mikä auttaa edelleen parempaan suorituskykyyn ja tuottavuuteen.

Miten toimia
Korkeussäädettävien työpisteiden käyttöön on olemassa ohjeet ergonomisesti oikeaan työskentelyyn erilaisia työtehtäviä varten:

Oikea työskentelykorkeus

Kuinka työskennellä oikein työpisteessä:

Työjärjestyksen suunnittelu
LINAK tarjoaa laajan valikoiman nostopilareita, karamoottoreita, ohjausyksiköitä ja ohjaimia, jotka on suunniteltu säätämään tuotantolinjalla yleisesti käytettyjä sovelluksia täsmälleen työntekijälle sopivaksi ja siten parantamaan työntekijän ergonomiaa. Tuloksena on parempi ergonomia, vähemmän tuki- ja liikuntaelinten sairauksia ja vähemmän poissaolopäiviä, mistä hyötyvät sekä yritys että työntekijä.

Korkeussäädettävä työpiste Työpisteissä on erityisen tärkeää pystyä säätämään työaseman korkeutta työntekijää ja työtä varten sopivaksi.

Nostopilarit DL2 tai BL1 yhdessä esimerkiksi CBD6S-ohjausyksikön ja DP-ohjauspaneelin kanssa takaavat tasaisen säädön joka tilanteeseen.

Kuljetinhihnojen korkeudensäätö ja sähköinen kallistus auttavat parantamaan työntekijän ergonomiaa.

BL1- ja DL2-nostopilarit yhdessä CBD6S-ohjausyksikön ja näytöllisen DPF-ohjaimen kanssa takaavat optimaaliset olosuhteet työntekijöille ja lisäävät tehokkuutta.
Korkeussäädettävä kuljetin

Lisää esimerkkejä esitteessä:

Production ergonomics

TUOTANTOTILOJEN ERGONOMIA

Katso esitteestä lisätietoa tuotantotilojen ergonomiasta ja siitä, miksi se on tärkeää yrityksellesi.

Online Magazine | PDF

Mikä on lineaarinen karamoottori
Sähkökäyttöinen lineaarinen karamoottori on laite, joka muuntaa matalajännitteisen..
TECHLINE-sovellukset
Katso esimerkkejä TECHLINE-sovelluksista.
Karamoottorien edut
Innovatiivisten sähkökäyttöisten karamoottorijärjestelmien tuottamista liikkeistä on useita etuja..
Karamoottoreiden testaus
Äärimmäinen kylmyys ja kuumuus, nopeat lämpötilamuutokset..
Ota yhteyttä LINAKiin
Tahdotko keskustella siitä, kuinka voit hyötyä innovatiivisesta karamoottoriratkaisusta?