select
Michaël Carpentier (CNH) and Nico Plankert (LINAK) in a conversation in front of a New Holland harvester

LINAK-KARAMOOTTORIT New hollandIN LEIKKUUPUIMUREISSA

New Holland käyttää sähkökäyttöisiä karamoottoreita leikkuupuimureissaan. Helpon integroitavuuden lisäksi sähkökäyttöiset karamoottorit tarjoavat useita etuja  säätötoiminnoissa.

Säätö, asemointi, siirto – sähkökäyttöiset karamoottorit suorittavat useita toimintoja leikkuupuimurissa. Ja tulevaisuudessa vielä enemmän. New Hollandin tuotekehityspäällikkö Michaël Carpentier Belgian Zedelgemistä on asiasta täysin vakuuttunut.

Michaël tutkii tiiminsä kanssa tapoja, joilla leikkuupuimureista saadaan entistä tehokkaampia, ympäristöystävällisempiä ja käyttäjälleen mukavampia. Sähkökäyttöisillä karamoottoreilla on merkittävä osuus tässä kehityksessä.

Sadon maksimoimiseksi laitteisto on voitava säätää tarkasti, ja avainasemassa tähän on täsmällinen säädettävyys. LINAKin sähkökäyttöinen LA36-karamoottori on ratkaisu juuri tähän. Se suorittaa tehtävän huomattavasti tarkemmin kuin hydrauliset järjestelmät, joissa takaisinkytkentä ja asematieto vaativat teknisesti paljon monimutkaisempaa ratkaisua.

Karamoottorilta voidaan saada takaisinkytkentä joko analogisena tai digitaalisena signaalina, ja sen vuoksi karamoottori on helppo integroida mm. väyläohjaukseen.

Leikkuupuimurissa käytetään karamoottoreita esimerkiksi silppurin säätöihin. New Holland tarjoaa lisävarusteena Opti-Spread-oljenlevitintä, joka kytketään silppurin taakse. Kuljettaja voi säätää olkivanan leveyttä ja suuntaa. Oljet levittävää kahta levyä ohjataan LINAK LA36-karamoottorilla.

"Käytämme sähkökäyttöisiä karamoottoreita useissa toiminnoissa siksi, että niihin ei liity vuotovaaraa kuten hydraulijärjestelmissä", sanoo Michaël Carpentier CNH:lta.

LINAK LA36-karamoottorit täyttävät myös lujuus- ja iskunkestävyysvaatimuksemme. Vankan alumiinirungon ja korkean suojausluokan (dynaaminen IP66, staattinen IP69K) ansiosta karamoottori soveltuu monentyyppisiin tehtäviin maatalouden erilaisissa sovelluksissa.

Kestävää rakennetta tarvitaan myös suojaamaan ulkoisilta rasituksilta, kuten lialta, pölyltä ja vedeltä.

Onnistumisen avain on toimintavarmuus iskuja ja tärinää sisältävissä ympäristöissä. LA36:lla säädetään esimerkiksi puimurin seulastoa puintityössä rinteisessä maastossa. Rinteen kaltevuudesta riippuen karamoottori siirtää täyttyneen seulan sivukorkeutta niin, että seula kuormittuu puinnin aikana aina tasaisesti ja puinti ei keskeydy.

"Tämä karamoottori toimii koko ajan tärisevässä ympäristössä", toteaa Michaël Carpentier."Sen on silti toimittava koko ajan luotettavasti ja ilman ongelmia.".
Sieve adjusting with LINAK LA36

LINAK käyttää paljon aikaa ja resursseja karamoottoreiden testaamiseen erilaissa toimintaympäristöissä. Niiden on kestettävä kylmyyttä, kuumuutta, kemikaaliliuoksia ja iskuja. Yksikään karamoottorimalli ei pääse tuotantoon ja lopuksi asiakkaalle, ennen kuin se on suoriutunut testeistä hyväksytysti.

Mallista riippuen leikkuupuimurissa voi olla asennettuna jopa 13 karamoottoria.

Tarkempia tietoja ja lisää ehdotuksia erilaisista leikkuupuimureihin ja muihin maatalouden järjestelmiin soveltuvista karamoottoriratkaisuista saa ottamalla yhteyttä LINAK TECHLINE -myyntiin.
Mikä on lineaarinen karamoottori
Sähkökäyttöinen lineaarinen karamoottori on laite, joka muuntaa matalajännitteisen..
TECHLINE-sovellukset
Katso esimerkkejä TECHLINE-sovelluksista.
Karamoottorien edut
Innovatiivisten sähkökäyttöisten karamoottorijärjestelmien tuottamista liikkeistä on useita etuja..
Karamoottoreiden testaus
Äärimmäinen kylmyys ja kuumuus, nopeat lämpötilamuutokset..
Ota yhteyttä LINAKiin
Asiantunteva vuoropuhelu ja tiivis yhteistyö ovat lyhin reitti taydelliseen ratkaisuun. Ota yhteyttä meihin.
Strongest in Finland