select
Actuators in Bunker MH 241

Miedema: TEHOKKAAMMIN TOIMIVA TYÖPROSESSI LINAK-kARAMOOTTOREIDEN AVULLA

Hollantilainen maatalouskoneiden valmistaja Miedema tarjoaa kattavan valikoiman perunanviljelyyn tarkoitettuja koneita alkaen maanparannuksesta ja istutuksesta sadon puhdistamiseen, säilyttämiseen ja lajitteluun.

Perunanviljely vaatii koneilta

  • Vahvaa rakennetta
  • Suoritustehoa
  • Kestävyyttä

Istutuslaitteet ja istutusetäisyys on pystyttävä säätämään kasvupaikan mukaan sadon ja perunakoon optimoimiseksi. Jokainen istutuslaite on voitava kytkeä käyttöön ja käytöstä pois erikseen. Miedema on automatisoinut tämän mekanismin kahdella sähkökäyttöisellä LINAK-karamoottorilla.

Karamoottorit on yhdistetty Miedeman ohjausjärjestelmään, jota ohjataan kosketusnäytöllä suoraan traktorin ohjaamosta.

Miedeman suunnittelijat ovat kehittäneet sähkötoimisiin säätökaramoottoreihin perustuvan rivinsulkutoiminnon. Erona hydraulijärjestelmiin on se, että sähkökäyttöisten ohjausyksiköiden käyttö on huomattavasti yksinkertaisempaa ja edullisempaa. Hydraulijärjestelmissä toimintoon tarvitaan kaksi liitäntää, kun taas sähkökäyttöiset karamoottorit tarvitsevat vain yhden.

"Sähköjärjestelmään tarvitaan vähemmän komponentteja, ja siksi kustannukset jäävät alhaisemmaksi", kertoo Miedeman teknisen tuen päällikkö Christiaan Poot. Korkean suojausluokan omaavat LA12-karamoottorit ovat osa tätä järjestelmää.

Toimintaympäristö edellyttää tärinänsietokyvyn lisäksi suojausta pölyä ja kosteutta vastaan. LA12 valittiin myös kompaktin kokonsa vuoksi.

"Yritämme korvata hydrauliikan sähköllä aina kun se on mahdollista. Sähkökäyttöiset karamoottorit eivät aiheuta vuoto-ongelmia, ja niiden kunnossapitokin on paljon yksinkertaisempaa", toteaa Christiaan Poot.

TARKKA TELOJEN SÄÄTÖ PUHDISTUSVAIHEESSA

Maasta noston jälkeen perunat puhdistetaan ensimmäisen kerran. Miedema valmistaa myös puhdistus- ja lajitteluyksiköillä varustettuja syöttökuljettimia, joiden telatyypit vaihtelevat koneen toteutustavan mukaan. Tavallisessa syöttökuljettimessa on yksi puhdistustelasarja.

Mikäli perunat halutaan tässä vaiheessa lajitella myös koon mukaan, koneeseen lisätään toinen telayksikkö. Tähän asti viljelijät ovat säätäneet telojen väliä manuaalisesti kammella. Kammen kääntäminen liikuttaa tankoja, joilla säädetään kuutta, seitsemää tai kahdeksaa telaa rinnakkain. Perunoista irtoava lika pyrkii kuitenkin tukkimaan viputankojen mekanismit. Lisäksi maksimietäisyyden ylittävä liike vaurioittaa tankoja.

Nyt Miedema tarjoaa sähkötoimisesti säädettäviä teloja edulliseen lisähintaan.
Precise rollers with LA35

Ratkaisu perustuu kahteen sähkökäyttöiseen LINAK-karamoottoriin, jotka siirtävät teloja tarkasti 5 - 65 millimetriä annettujen asetusten mukaan. Koko mekanismi on suojattu, joten väli pysyy samana eivätkä telat liiku suositusrajojen ulkopuolelle. Kahden LINAK-karamoottorin välinen kommunikaatio takaa yhdensuuntaisen siirtymisen, ja se on tärkeä tekijä tasakokoisten perunoiden seulomiseksi 2,40 metrin levyisiltä puhdistus- ja lajitteluteloilta.

Sähkökäyttöinen säätö parantaa myös työskentelymukavuutta."Olemme todenneet, että sähköinen säädettävyys säästää paljon aikaa. Säätäminen tapahtuu mukavasti ja nopeasti ja puhdistus sujuu ongelmitta", kertoo hollantilainen perunanviljelijä Henry van der Woerd.

MH 241 -syöttökuljettimessa käytetään LINAK LA35 -karamoottoreita. Niiden 6000 N voima riittää hyvin koko telamekanismin säätöön. Tukeva alumiinirunko varmistaa komponentin kestävyyden raskaissa ja pölyisissä olosuhteissa.

Miedemalle sähkökäyttöinen telansäätö merkitsee tärkeän edun tarjoamista käyttäjille. Sen ansiosta Miedema on kasvattanut markkinaosuuttaan perunanviljelymarkkinoilla.

Tarkempia tietoja ja lisää ehdotuksia erilaisista maatalouden järjestelmiin soveltuvista karamoottoriratkaisuista saa ottamalla yhteyttä LINAK TECHLINE -myyntiin.
Mikä on lineaarinen karamoottori
Sähkökäyttöinen lineaarinen karamoottori on laite, joka muuntaa matalajännitteisen..
TECHLINE-sovellukset
Katso esimerkkejä TECHLINE-sovelluksista.
Karamoottorien edut
Innovatiivisten sähkökäyttöisten karamoottorijärjestelmien tuottamista liikkeistä on useita etuja..
Karamoottoreiden testaus
Äärimmäinen kylmyys ja kuumuus, nopeat lämpötilamuutokset..
Ota yhteyttä LINAKiin
Asiantunteva vuoropuhelu ja tiivis yhteistyö ovat lyhin reitti taydelliseen ratkaisuun. Ota yhteyttä meihin.
Strongest in Finland