select
Kolmea LA36-karamoottoria käytetään asennuspöydän korkeussäätöön ja kallistukseen

RATKAISU KAHTEEN TUOTANTOPROSESSIIN

Yksi asia oli selvä kun Schneider Electric otti yhteyttä hollantilaiseen Krikke de Wit Technische Tiloplossingen -yritykseen. Palvelintelineiden ja isojen teräksisten tietokonekaappien tuotantolinjan työntekijöiden fyysistä rasitusta täytyi pystyä vähentämään huomattavasti. Ratkaisuksi tarjottiin säädettävää ja kallistettavaa Projekti N111 -nimistä asennuspöytää. Se osoittautuikin ratkaisuksi itse tuotantoprosessiin, mutta samalla se pystyi suojaamaan työntekijöitä liialta rasitukselta.

“Schneider Electricillä on eri puolilla maailmaa useita tytäryhtiöitä, joissa nämä telineet kootaan. Jokaisella tytäryhtiöllä on kyseisiin ongelmiin paikallisen käytännön mukainen ratkaisu. Hollannin tytäryhtiö meni pisimmälle tässä asiassa,” kertoo Geert Krikke, Krikke De Wit Technische Tiloplossingen -yrityksen johtaja.

“Fyysisen rasituksen välttämiseksi asennuspöytään liitettiin ajastin. Se tarkoittaa, että kallistusta ei voi suorittaa liian usein tietyn ajan kuluessa. Tämä säätelee työntekijöiden työtahtia ja joskus jopa hidastaa sitä. Työtahdin hidastus vähentää myös fyysistä rasitusta ja osoittautui, että sillä on positiivinen vaikutus tuotteen laatuun”, Geert Krikke jatkaa. Asennuspöytää säätämään ja kallistamaan valittiin LINAK-karamoottoriratkaisuista LA36-karamoottori, jota ohjataan logiikalla (PLC). 

Työturvallisuus
Ei ole yllätys, että Schneider Electricin työntekijöiden turvallisuus otettiin huomioon muissakin työvaiheissa. Johdonmukaisen CE-sertifioinnin lisäksi huomioitiin useita muita turvallisuusnäkökohtia. Järjestelmä esimerkiksi lukee minkä tyyppistä palvelintelinettä työstetään. Jos kiinnittimet eivät sovi mitoiltaan telineeseen, järjestelmä pysäyttää kallistustoiminnon. Näin pystytään estämään onnettomuudet. 

Tietysti on olemassa myös muita riskejä. LINAK LA36-karamoottorit ovat voimakkaita, ja niitä on käsiteltävä asianmukaisesti. Tämän vuoksi ohjaus sijaitsee kauempana kuin käsivarren mitan päässä kokoonpanopöydästä. Lisäksi kallistustoiminto on aktivoitava molempia käsiä käyttäen ja käyttöohjekirjassa on esitetty selkeät ohjeet. 


Serveri-teline pysyy pystyasennossa

Hyödyllisiä optioita
PLC-ohjaus tarkoittaa, että saatavana on useita optioita turvallisuustekijöiden lisäksi. 

  • Työpisteen korkeuden asetus
  • Asennettavan mallin nimi näkyviin näytössä
  • Aikalaskuri seuraavaan kallistukseen ja laskurin nollaus
  • Kallistuskorkeuden näyttölukema ja “turvallista kallistaa” -ilmoitus
  • Hätäpysäytys
  • Vianmääritys

PLC-ohjausjärjestelmä on yhteensopiva LINAK-karamoottorien kanssa

Ohjaus ja käyttöönotto
Yksi hyvä syy valita LINAK-karamoottorijärjestelmä on LA36-karamoottorin yhteensopivuus PLC-logiikan kanssa. Lisäksi karamoottoreita voi ohjata rinnakkain ja ne tarjoavat riittävästi voimaa. Tämä koskee myös korkeudensäätöä ja kallistusta. “Valinta perustuu ominaisuuksiin: kompakti asennus, PLC-ohjauksen helppous, synkronisen työskentelyn mahdollisuus ja hinta verrattuna muihin ratkaisuihin,” selittää Geert Krikke.

Käytännöllinen asennuspöytä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi alkuperäiseen pyyntöön. N111-projektin esittelystä lähtien Helmondissa sijaitsevan Schneider Electricin tuotannon työntekijöillä on ollut oikea työskentelykorkeus ja oikea työnopeus automatisoidussa ympäristössä, joka on mahdollisimman turvallinen. 

Lue miten LINAKin tuotteilla voi parantaa tuotannon ergonomiaa.


Mikä on lineaarinen karamoottori
Sähkökäyttöinen lineaarinen karamoottori on laite, joka muuntaa matalajännitteisen..
TECHLINE-sovellukset
Katso esimerkkejä TECHLINE-sovelluksista.
Karamoottoreiden testaus
Äärimmäinen kylmyys ja kuumuus, nopeat lämpötilamuutokset..
Ota yhteyttä LINAKiin
Asiantunteva vuoropuhelu ja tiivis yhteistyö ovat lyhin reitti taydelliseen ratkaisuun. Ota yhteyttä meihin.