Ota yhteyttä meihin
Materiaalinkäsittely

Cobotti-yhteistyörobottikuormaajaratkaisut

Sähkökäyttöiset nostopilarit nopeuttavat ja helpottavat lavojen kuormausta. ELEVATE™ on yhteistyörobottikuormaajille suunniteltu nostopilarimme, joka pidentää kuormaajien nostokorkeutta, kasvattaa niiden nopeutta ja tuo niiden käyttöön tavallista enemmän joustavuutta. ELEVATE on voimakkaan LC3 IC -nostopilarimme erikoisversio.

ELEVATE™-nostopilari cobotti-yhteistyörobottikuormaajiin

Nostopilarit kasvattavat yhteistyörobottikuormaajien nosto- ja kurottuvuuskorkeutta

Yhteistyörobottikuormaajat ovat erinomainen ratkaisu materiaalinkäsittelyyn, sillä ne vapauttavat työntekijät yksitoikkoisista ja fyysisesti raskaista töistä muihin tehtäviin.

Yhteistyörobottikuormaajien nostokorkeus on yleensä kuitenkin varsin rajallinen, joten ne eivät voi pinota laatikoita kovin korkealle.

LINAK® ELEVATE -nostopilari muuttaa tilanteen, sillä sen avulla kuormalavoista voidaan tehdä entistä korkeampia. Kuormaustasoa voidaan laskea ja nostaa kuormauksen aikana, jotta kuormaajan työskentelyasento pysyisi aina parhaana mahdollisena. Seitsemännen akselin lisääminen cobottiin on myös taloudellisesti järkevää.

ELEVATE-nostopilari vie yhteistyörobottikuormaajat aivan uudelle tasolle, sillä se on:

  • Nopea: Jopa 100 mm/s:n nopeus kuormasta riippumatta sekä valinnainen rinnakkaisajo.
  • Joustava: Sisäänrakennettu ohjauselektroniikka sekä digitaaliset ja analogiset I/O-vaihtoehdot tai Modbus TCP/IP.
  • Vankka: Vähäinen taipuma 100 kg:n kuormalla ja jopa 1 400 Nm:n dynaaminen taivutusmomentti.
 

ELEVATE on helposti asennettava, yhteistyörobottikuormaajille suunniteltu nostopilari. Useiden erilaisten asennuslevyjen ansiosta se on yhteensopiva hyvin monenlaisten cobotti-yhteistyörobottikuormaajien kanssa. Yrityksesi voi valita kuormausjärjestelmänsä sähkökäyttöisen nostopilarin hallintaan haluamansa tiedonsiirtorajapinnan: digitaalinen tai analoginen I/O (ELEVATE Easy ja ELEVATE Pro) tai Modbus TCP/IP (ELEVATE Modbus).

ELEVATE-nostopilarille on saatavilla erilaisia lisävarusteita, jotta sen integrointi olisi mahdollisimman helppoa. Lisävarustepakkauksissa on asennuslevyjä ja kaapeleita. Nostopilarin mukana toimitetaan myös robottikuormaajille merkkikohtaiset ohjainohjelmistot ja lisäkomponentteja, kuten URCap Universal Robotsin yhteistyöcoboteille ja TMFlow OMRON TM -yhteistyöcoboteille. ELEVATE-nostopilaria voidaan näin ollen käyttää halutuntyyppisillä virtalähde- ja turvarelekomponenteilla.

Haluatko lisätietoja sähkökäyttöisestä nostopilarista? ELEVATE on voimakkaan LC3 IC -nostopilarimme erikoisversio.

 
Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä nyt
 

Nopeampi kuin koskaan ennen

ELEVATE tehostaa lavakuormaajien suorituskykyä ja pitää ne tuotantolinjan läpimenoaikojen tahdissa. Koska ELEVATE-nostopilarin nopeus on jopa 100 mm/s ja sitä voidaan ajaa rinnakkain yhteistyörobottikuormaajan kanssa, cobotti voidaan pitää aina halutussa tuotantotahdissa. Sähkökäyttöinen nostopilari toimii sulavasti ja avautuu täyteen pituuteensa alle 10 sekunnissa. Nostopilarin nopeus pysyy tasaisena jopa 100 kg:n kuormalla, joten se vie lavojen kuormauksen aivan uudelle tasolle.

 

Joustavuutta ja yksinkertaisuutta

ELEVATE-nostopilarissa on sisäänrakennettu ohjauselektroniikka, joten se on kompakti ja rakenteeltaan yksinkertainen. Koska saatavilla on useita rajapintaliittymiä, ratkaisu on helppo ottaa käyttöön eri käyttökohteissa ja sen vianmääritys, diagnostiikka ja optimointi on vaivatonta.

Saatavilla olevat versiot: ELEVATE Easy, ELEVATE Pro ja ELEVATE Modbus. Monipuoliset hallintamahdollisuudet tekevät käytöstä erittäin joustavaa. Jopa asemointi ja nopeudensäätö ovat valittavissa tarpeiden mukaisesti.

  • ELEVATE Easy yksinkertaisesti nostaa tai laskee yhteistyörobottikuormaajan. Rajapintaliittymässä on vain neljä digitaalista I/O-porttia: kaksi signaaleista on varattu sisään ja ulos suuntautuvan liikkeen valvontaan ja kaksi päätyrajasignaalien takaisinkytkentään.
  • ELEVATE Pro -nostopilarin nopeutta ohjataan analogisella 4–20 mA:n signaalilla. Asentosijaintitiedosta vastaavat koodaussignaalit. Tämän ansiosta cobotti voidaan nostaa missä tahansa asennossa.
  • ELEVATE Modbus -nostopilaria ohjataan Ethernet Modbus TCP/IP -protokollalla. Halutut korkeusasennot voidaan asettaa pilariin suoraan. Eri asetuksia, kuten käyttö- ja kiihdytysnopeutta, voidaan säätää tarpeiden mukaisesti. Takaisinkytkentätiedot, kuten sijainti, tila ja virheet, ovat tarkasteltavissa.
 

Vankka ja kestävä

Tämä vankka ja vakaa nostopilari kestää erinomaisesti cobotti-yhteistyörobottikuormaajan liikkeet. Näin ollen kuormaus tapahtuu tarkasti jopa kaikkein ylimmilläkin tasoilla.

Pehmeän käynnistyksen ja pysäytyksen ansiosta järjestelmä toimii sulavasti eikä siinä esiinny tarpeetonta värinää. Kaikki tämä pidentää nostopilarin ja hiiliharjattoman moottorin käyttöikää. Lisäksi harjattoman moottorinkin asemointi on tarkkaa (+/-1,5 mm).

ELEVATE nostaa yhteistyörobottikuormaajat aivan uusiin korkeuksiin niin luotettavuuden kuin suorituskyvynkin kannalta.

Jos yritykselläsi on vaatimuksia, joita ei ole mainittu tässä, ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön. Jos taas haluat tutustua materiaalinkäsittelyyn ja teollisuustuotantoon suunniteltuihin ratkaisuihimme, saat lisätietoja täältä.

Näytä enemmän
ELEVATE™-logo
 
 

Cobotti-yhteistyörobottikuormaajan ohjainohjelmisto

 

URCap yhdistää Universal Robotsin robotit ELEVATE-nostopilariin.

Universal Robots Certified -logoLataa

TMFlow’n ELEVATE-komponentit yhdistävät OMRON TM -robotit ELEVATE-nostopilariin.

OMROM-logoLataa
 

Tiedostot

ELEVATE™- LC3 IC -nostopilarien käyttöohje

Tässä käyttöohjeessa kuvataan ELEVATE-nostopilarin asentaminen, käyttö ja ylläpito.

Modbus TCP/IP -protokollan käyttöohje

Tässä käyttöohjeessa kuvataan LINAKin Modbus TCP/IP rajapintaliitännän toiminta.

ELEVATE™-nostopilarin pikaopas Universal Robotsin coboteille

Lue, miten ELEVATE-nostopilari otetaan käyttöön Universal Robotsin cobottien kanssa.

ELEVATE™-nostopilarin pikaopas OMRON TM -coboteille

Lue, miten ELEVATE-nostopilari otetaan käyttöön Omron TM -cobottien kanssa.

Materiaalinkäsittelyratkaisut

Älykkäät ja luotettavasti toimivat sähkökäyttöiset karamoottorit ja nostopilarit automatisoitujen varastojen ja tuotantolinjojen nostolaitteisiin.

Näytä enemmän

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.