Ota yhteyttä meihin
Podcast 20. lokakuuta 2022

Säätötoimintoja tulevaisuuden koteihin: Tervetuloa FutureHausiin

Tietojenkäsittelytieteilijä Alan Kay on sanonut, että paras tapa ennakoida tulevaisuutta on kehittää se itse. Juuri näin on tehnyt 25 opiskelijan ryhmä Virginia Techistä suunnittelemalla palkitun FutureHausin. Tästä siirrettävästä talosta on tehty mahdollisimman ergonominen ja esteetön, ja siinä hyödynnetään erilaisia digitaalitekniikkoja, kuten lattiaan upotettuja antureita, jotka havaitsevat kaatumisen, ja korkeussäädettäviä kalusteita, jotka parantavat esteettömyyttä.

LINcastin jakso 15: AIA:n jäsen Joseph Wheeler kertoo, miten FutureHaus-älytalossa lähestytään esteetöntä suunnittelua

Evästeasetusten hyväksyntä vaaditaan tämän sisällön näyttämiseen

Muuta evästeasetuksia napsauttamalla tätä. Näytä SoundCloudissa

 

Tietoja Joseph Wheeleristä

Joseph Wheeler toimii arkkitehtuurin opettajana Virginia Tech School of Architecture + Designissa.

Hän tutkii ekologista ja kestävää suunnittelua ja toimii johtotehtävissä suunnitteluteorioiden ja -ideoiden toteuttamisen parissa.

 

Hänen mielestään sillä, että opiskelijat osallistuvat suoraan arkkitehtonisten hankkeiden toteuttamiseen, on selviä etuja, ja tästä syystä myös hän itse osallistuu useisiin laajamittaisiin ja poikkitieteellisiin tutkimusprojekteihin.

School of Architecture + Design Center for Design Researchin toisena johtajana hän on vetänyt useita poikkitieteellisiä hankkeita, kuten vuosina 2005, 2009 ja 2010 toteutetut Solar Decathlon -talohankkeet, joista jälkimmäinen voitti Madridissa, Espanjassa järjestetyn kansainvälisen suunnittelukilpailun.

Wheeler on osallistunut myös teollisuusprosesseihin, modulaariseen rakentamiseen ja energiatehokkuuteen liittyviin hankkeisiin.

Lue lisää Virginia Techin palkitusta FutureHausista.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä