Ota yhteyttä meihin
Teknologia & trendit

Puolet käsiohjaimen muovista korvataan puulastuilla

Valmistajat ovat osanneet vuosi vuodelta paremmin kierrättää jäte- ja muita materiaaleja. Nyt mekin otamme askeleen oikeaan suuntaan esittelemällä käsiohjaimen HC10 ECO.

Säädettävien sänkyjen käsiohjain HC10 ECO pöydällä

Vanhoista t-paidoista valmistetut matot, vanhoista laukuista valmistetut uudet laukut, kalaverkoista tehdyt kupit, muovipulloista tehdyt uimapuvut... Jätteestä tai kierrätetyistä materiaaleista valmistettujen tuotteiden luettelo on pitkä. Tämä trendi tuli, nähtiin ja kehittyi niin, että nykyisin se elää täysin omaa elämäänsä.

Me kaikki tiedämme, että paras tapa vähentää jätettä on olla tuottamatta sitä. Kysyntä kuitenkin kasvattaa tuotantoa, eikä kysyntä osoita ehtymisen merkkejä. Jonakin päivänä kysyntä ehtyy ja todellisuus näyttää toisenlaiselta, mutta toistaiseksi vanhat tavat tuntuvat olevan tiukassa. Joskus tulevaisuudessa me kaikki saatamme vähentää kulutustamme jyrkästi, mutta nykytilanteessa meidän on joko mukautettava kulutustuotteita niin, että ne tuottavat vähemmän jätettä, tai valmistettava niitä kierrätysmateriaaleista. Säädettävien sänkyjen markkinoilla tämä trendi näkyy sänkyjen muotoilussa. Se ei ole kuitenkaan näkynyt niinkin näkyvässä osassa kuin käsiohjaimessa.

 

Kasvavat markkinat, joilta puuttuu yksi kilpailija

Markkinoille ilmestyy yhä enemmän kestävästi suunniteltuja sänkyjä. Patjat on valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti, rungot on tehty PEFC-sertifioidusta puusta ja kankaat ovat orgaanisia. Samaa periaatetta noudattavia käsiohjaimia ei ole kuitenkaan tähän mennessä näkynyt.

Inspiroiduimme aiheesta ja otimme askeleen samaan suuntaan kuin monet ympäristöasioiden edelläkävijät ennen meitä. Otimme käsiohjaimemme lähempään tarkasteluun ja kysyimme, miten voisimme tehdä siitä ympäristöystävällisemmän. Kävimme läpi sekä sisukset että ulkokuoren ja keskityimme lopulta koteloon.

 

Kotelossa saksalaista mäntyä

Testasimme useita eri materiaaleja – kierrätetystä muovista aina biomuoviin ja papukomposiittimateriaaliin – ja päädyimme lopulta kestävään materiaaliin, joka on tyyliltäänkin sopivan maanläheistä. Käsiohjaimen koteloon valitsemamme komposiittimateriaali on puoliksi muovia ja puoliksi puulastuja. Käyttämämme puulastut ovat hukkapuuta saksalaisilta sahoilta, joilla käsitellään PEFC-sertifioitua mäntyä. Materiaali päätyisi muuten joko poltettavaksi tai kaatopaikalle.

Käsiohjain HC10 ECO metsässä.
 

Tämä puun ja muovin yhdistelmämateriaali ei ole sinänsä mikään uutuus, mutta tavallisesti sitä käytetään suurikokoisemmissa tuotteissa, kuten terassilaudoissa. Projektin takana olevan Markus Hofmannin sanoin: ”… En usko, että materiaalia on käytetty aiemmin elektroniikkakomponenttien koteloissa. Syynä tähän on luonnollisestikin se, että tällainen käyttö on haastavaa.” Prosessi oli pitkä ja siihen sisältyi monia testi- ja tarkistusvaiheita, jotta pystyimme varmistamaan, että uudetkin materiaalit tarjoavat tuttua LINAK®-laatua.

Lopputulos on ainutlaatuinen markkinoilla. Muovin vähentäminen, hukkamateriaalin hyödyntäminen ja maanläheinen tyyli ovat kaikki ympäristöystävällisen toimintaohjelman mukaisia. Ohjain jopa tuoksuu puulta, kun tuotepakkauksen avaa ensimmäistä kertaa!

Pienetkin askeleet ovat askelia

Uuden elämän antaminen puulastuille ei tietenkään ratkaise aikamme ympäristöongelmia, mutta jostakin on aloitettava. Pidämme itsemme ajan tasalla aiheesta ja etsimme inspiraatioita myös tuleviin tuotteisiimme.

Nyt voimme ainakin sanoa, että säädettävien sänkyjen valmistajat voivat vihdoinkin valita käsiohjainmarkkinoilta tuotteen, joka sopii muita luontevammin ympäristöystävällisiin sänkyihin.

Saat lisätietoja käsiohjaimesta HC10 ECO sen tuotesivulta.

Tiedostot

HOMELINE-tuotevalikoima

Tutustu HOMELINE-järjestelmiin ja -tuotteisiin säädettäville sängyille ja nojatuoleille.

Mukavuusalueen laajentaminen

LINAKilla tiedetään, että kotisängyissä tarvitaan turvallisia ja luotettavia karamoottorijärjestelmiä, jotka toimivat päivä toisensa jälkeen. TWINDRIVE-järjestelmä on täydellinen ratkaisu kotisänkyjen valmistajille.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä