Miksi teollisuuskäyttöön tarkoitetun karamoottorin kotelolla on merkitystä?

Katso, miksi sähkökäyttöisen karamoottorin kotelolla on ratkaiseva merkitys karamoottorin laadun, suorituskyvyn ja käyttöiän kannalta. Saat myös tietää, mitä kannattaa ottaa huomioon valittaessa teollisuusympäristössä käytettävää karamoottoria.

Asiantuntijamme Hunter Stephenson kertoo tällä videolla karamoottorin suorituskyvyn mukaisesta koteloiden suunnittelusta sekä siitä, mitä ominaisuuksia moottoreihin lisätään teollisuuskäyttöön tarkoitettujen LINAK-karamoottorien IP-suojauksen ja laadun takaamiseksi.

Karamoottoreiden kotelot on tavallisesti valmistettu joko muovista tai alumiinista. Muovikuorilla varustetut karamoottorit soveltuvat hyvin erilaisiin käyttökohteisiin, mutta pääasiassa vain sisäkäyttöön. Alumiinikotelot suojaavat karamoottoreita ankarilta olosuhteilta, kuten lämpötilanvaihteluilta, kemikaaleilta sekä suuren tehon ja tärinän vaikutuksilta.

Kotelon muotoilu vaikuttaa suuresti karamoottorin kestävyyteen. Esimerkiksi takakiinnike voi olla hitsattu osaksi koteloa, tai se voi olla erillinen, ruostumattomasta teräksestä valmistettu osa, joka on kiinnitetty koteloon.

Näissä tapauksissa kuormaa siirrettäessä syntyvät veto- ja työntövoimat kulkevat eri tavoin karamoottorin ja sen kotelon läpi. Suuria kuormia käsittelevät karamoottorit on yleensä varustettu erillisellä takakiinnikkeellä, jolloin kotelo ei suoraan altistu voimalle. Suuret kuormat voivat yhdessä tärinän kanssa vaurioittaa koteloa ja heikentää karamoottorin IP-suojausta.

Ankarissa olosuhteissa – kuten hyvin korkeissa tai matalissa lämpötiloissa, syövyttävien kemikaalien läheisyydessä tai tärinässä – käytettävät karamoottorit on suunniteltava tämän mukaisesti. Teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa LINAK-karamoottoreissa on useita ominaisuuksia, jotka varmistavat moottoreiden kestävyyden ja korkeimman mahdollisen IP-luokituksen (IP69K): alumiinikotelot, elektroniikkaa suojaavat pinnoitetut piirilevyt, kosteuden sisäänpääsyä vähentävät kiillotetut sisäputket sekä huolella valitut korkkitiivisteet ankariin olosuhteisiin ja ympäristöihin, joissa on pölyräjähdyksen vaara (ATEX ja IECEx).

Lisäksi teollisuuskäyttöön tarkoitettujen LINAK-karamoottoreiden alumiinikoteloiden pinta on korroosionkestävä, eikä kaapeleiden vaihtaminen niissä vaikuta karamoottorin IP-luokitukseen. Jos karamoottori on kosketuksissa lannoitteiden ja ammoniakin kaltaisten erittäin syövyttävien aineiden tai höyryjen kanssa, on suositeltavaa valita erikoispinnoitteella varustettu anodisoitu kotelo.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää teollisuuskäyttöön tarkoitettujen sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottoreiden koteloista, ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.