Näin teollisuuskäyttöön tarkoitetun karamoottorin kytkin toimii

Haluatko tietää, miten teollisuuskäyttöön tarkoitetun lineaarisen karamoottorin kytkin toimii, ja mitä etuja kytkimellä varustettu karamoottori tarjoaa? Opi keskeiset termit, toiminnot ja niiden taustalla oleva teoria.

Sähkökäyttöisen karamoottorin peruskomponentteja ovat moottori, vaihteisto ja kara. Joskus karamoottorissa käytetään kuitenkin myös kytkintä. Tällä videolla asiantuntijamme Hunter Stephenson kertoo kytkimen merkityksestä teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa lineaarisissa karamoottoreissa sekä kytkimen toiminnasta LINAK-karamoottorissa LA36.

Karamoottorin kytkimellä on kaksi tehtävää. Ensinnäkin se suojaa teollisuuskoneita ja karamoottoria. Toiseksi se varmistaa, että karamoottoria voidaan käyttää ilman ohjauselektroniikkaa.

Kytkimellä varustettu lineaarinen karamoottori on erittäin monipuolinen, joten sitä on helppo hyödyntää erilaisissa laitteistoissa.

Kytkin suojaa karamoottoria ja käyttökohdetta ylikuormitustilanteissa katkaisemalla yhteyden pyörivän moottorin sekä vaihteen ja karan väliltä, kun vääntömomentti ylittää ennalta määritellyn rajan. Tämä turvaominaisuus liittyy moottorin pyörimisliikkeeseen ja toimii sen vuoksi ainoastaan silloin, kun karamoottori on käynnissä. Jos haluat lisätietoja kytkimen toiminnasta, katso yllä oleva video.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää teollisuuskäyttöön tarkoitettujen sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottoreiden kytkimistä, ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.

 

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.