Näin teollisuuskäyttöön tarkoitetun karamoottorin piirilevy toimii

Täältä saat lisätietoja piirilevyistä ja niiden toiminnoista teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa lineaarisissa LINAK-karamoottoreissa. Tutustu integroiduilla ohjaimilla ja BUS-väyläohjauksella varustettuihin piirilevyihin ja niitä yhdistäviin ominaisuuksiin.

Katso, miten karamoottorin pehmeää käynnistystä ja pysäytystä hallitaan. Samalla opit, miten virran ja lämpötilan mittaaminen voi suojata sekä karamoottoria että sitä teollisuuskonetta, johon se on asennettu. Saat lisätietoja EMC-suojauksesta (sähkömagneettisesta yhteensopivuudesta) sekä H-sillasta. Asiantuntijamme Hunter Stephenson kertoo kaikki perusasiat tällä videolla.

Karamoottorista on tiedettävä erityisesti sen paikka. Piirilevyohjatun lineaarisen karamoottorin paikka havaitaan Hall-antureilla, jotka laskevat karan kierrosten pulssien määrän.

Integroidun ohjaimen ytimenä on H-silta, joka hallitsee karamoottorin sisään ja ulos suuntautuvaa liikettä aktivoimalla kaksi transistoria, jolloin virta kulkee diagonaalisesti moottoriliitännän ohi. Transistorit korvaavat mekaaniset kytkimet ja releet. Jotta karamoottorin itsepidättyvyys olisi mahdollisimman hyvä, sen moottorin tulisi olla oikosulussa, kun se ei liiku.

Monet piirilevyn ominaisuudet auttavat suojaamaan koneita, joissa käytetään teollisuuskäyttöön tarkoitettuja LINAK-karamoottoreita. Sykintäsignaali varmistaa, että elektroniikka toimii oikein. Lisäksi pehmeä käynnistys ja pysäytys vähentävät laitteistoon ja karamoottoriin kohdistuvaa mekaanista rasitusta. Toimintoa ohjataan vahvistamalla PWM-moottorinhallinnan signaalia, ja periaate on sama kuin auton kytkimen nostamisessa asteittain.

Virran ja lämpötilan mittaaminen suojaavat piirilevyn elektroniikkaa ja varmistavat karamoottorin luotettavan toiminnan. Mikro-ohjain mittaa H-sillan läpi kulkevan virran ja sammuttaa moottorin, jos virta ylittää ennalta määritellyn tason. Anturit valvovat sekä H-sillan että ympäristön lämpötilaa karamoottorin kotelon sisällä ja pysäyttävät toiminnan, ennen kuin kuumuus nousee vaurioita aiheuttavalle tasolle.

Karamoottorin piirilevyssä on EMC-suojausta varten jännitepiikki- ja polariteettisuojaus. Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen LINAK-karamoottoreiden jännitepiikin tasoksi on asetettu 45 volttia. Jos jännite nousee tätä korkeammaksi, piirilevy sammuu.  Polariteettisuojauksen ansiosta karamoottori ei vaurioidu, jos sen virtajohdot kytketään väärin.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää teollisuuskäyttöön tarkoitettujen sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottoreiden piirilevyistä, ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.


Kolme eri piirilevytyyppiä teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa LINAK-karamoottoreissa

  • Yksinkertainen piirilevy: ohjaa karamoottoria sisään ja ulos ja sisältää päätyrajasignaaliliitäntöjä sekä takaisinkytkentämahdollisuuksia.
  • IC PCB (integroidun ohjaimen sisältävä piirilevy): varustettu H-sillalla, joka mahdollistaa lukuisia erilaisia konfiguroitavia takaisinkytkentäliitäntöjä ja suorituskykyyn vaikuttavia asetuksia sekä seurannan ja rinnakkaiskäytön.
  • BUS-piirilevy: tukee samoja ominaisuuksia kuin IC-piirilevy. Toimii CAN bus-, LINbus- ja Modbus-protokollien kanssa.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.