Ota yhteyttä meihin

Näin kara (ruuvi) toimii sähkökäyttöisessä lineaarisessa karamoottorissa.

Haluatko tietää lisää sähkökäyttöisen karamoottorin karan tärkeimmistä ominaisuuksista? Katso, miten tämä keskeinen komponentti vaikuttaa suoraan nykyaikaisen lineaarisen karamoottorin tehokkuuteen, ja miten karan laatu, nousukulma ja iskunpituus vaikuttavat sen suorituskykyyn ja kestoikään.

Katso, miten kara (jota kutsutaan myös kierrekaraksi) vaikuttaa karamoottorin tehokkuuteen ja itsepidättyvyysominaisuuteen, ja miksi karamoottori tuottaa aina saman tehon kuormasta riippumatta. Asiantuntijamme Hunter Stephenson kertoo kaikki perusasiat tällä videolla.

Korkealaatuinen kara on ratkaisevan tärkeä karamoottorin optimaalisen suorituskyvyn kannalta. LINAK-karoissa käytettävät rautatangot on valittu huolella, ennen kuin niihin tehdään karan kierteet.

Karan ja karamutterin valinta riippuu karamoottorin kuorma- ja suorituskykyvaatimuksista. Esimerkiksi pitkä karamutteri soveltuu paremmin raskaiden kuormien nostamiseen. Jotta korkeaa karan nousukulmaa käytettäessä voitaisiin saavuttaa mahdollisimman pitkä käyttöikä, tarvitaan lisää kierteitä jakamaan teollisen käyttökohteen voimat tasaisesti karaan ja mutteriin.

Karamoottorin karan ytimen halkaisija (ilman kierteitä) määrittelee karan ja siten myös karamoottorin kestävyyden.

Karan nousukulma on lineaarinen etäisyys, jonka mutteri kulkee, kun se kiertyy täyden kierroksen (360 astetta) karan ympäri. Korkea karan nousukulma vaatii enemmän tehoa karamoottorilta, sillä tällöin mutterin ja karan välillä on vähemmän kitkaa. Korkea karan nousukulma merkitsee myös heikompaa itsepidättyvyyskykyä. Itsepidättyvyys tarkoittaa sitä, ettei karamoottori palaa takaisinpäin ollessaan pysähdyksissä halutussa asennossa. Ne lineaariset karamoottorit, joissa ei ole itsepidättyvyystoimintoa, tarvitsevat jarrun pystyäkseen pitämään paikkansa.

Karasta ja sen muodosta johtuen sähkökäyttöinen karamoottori tuottaa aina saman tehon kuormasta riippumatta. Myös sen työntö- ja vetoliikkeiden nopeus on kuormasta riippumaton. Karamoottoria valittaessa hyvä nyrkkisääntö on kertoa kuorma nopeudella, jolloin tuloksena saadaan liikeratkaisuun tarvittava voima.

Karamoottoreissa, joissa tarvitaan työntöön pitkä iskunpituus, enimmäiskuormaa on yleensä kevennetty karamoottoriin kohdistuvan rasituksen vähentämiseksi.

Korkeiden turvavaatimusten laitteistoissa käytetään yleensä turvamutterilla varustettuja karamoottoreita. Näin voidaan varmistaa, että karamoottori kulkee hitaasti sisäänpäin, jos karamutteri kuluu loppuun.

Jos sinulla on jotakin kysyttävää teollisuuskäyttöön tarkoitettujen sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottoreiden karoista, ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.

 

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä