Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Automaatio on turvallisuuden avain viljankäsittelyn tulevaisuudessa

Koska turvallisuus on viljankäsittelylaitoksissa ensiarvoisen tärkeää, automaatio on tärkeysjärjestyksessä erittäin korkealla niin uusissa kuin vanhoissakin laitoksissa. Richardtonissa Yhdysvaltain Pohjois-Dakotassa toimivan viljankäsittelylaitosten valmistajan, Amber Waves Inc:n, omistajien mielestä automaatio on erinomainen tapa laajentaa yrityksen tuotevalikoimaa ja löytää uusia asiakkaita. Yksi yrityksen asiakkaista, perheyritys Stone Mill, käyttää LINAK-karamoottoreita virheiden vähentämiseen ja tehokkuuden parantamiseen viljankäsittelylaitoksessaan.

Lineaarinen LINAK-karamoottori LA36

Kun yhdysvaltalainen Amber Waves Inc. sai tietää sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottoreiden eduista viljankäsittelyssä, se päätti asentaa sähkökäyttöiset karamoottorit luistiventtiileihinsä kömpelön kiertoanturia käyttävän moottori ja vaihteisto -ratkaisun sijaan. Tulokset ovat tähän mennessä olleet erittäin myönteisiä.

”Asennus oli suhteellisen helppoa, eikä yksikään karamoottori ole aiheuttanut ongelmia tuotteen käytön aikana”, kertoo Amber Waves Inc:n tekninen johtaja Brent Swanson. ”Karamoottorit hoitavat tehtävänsä yhtenä yksikkönä huomattavasti sulavammin kuin moottori ja vaihteisto.”

Sähkökäyttöisten karamoottoreiden takaisinkytkennän ansiosta laitteiston käyttäjät voivat hallita luistiventtiileitä tarkasti etäältä käsin PLC-ohjausjärjestelmällä, mikä säästää aikaa ja parantaa tehokkuutta. Stone Millin viljankäsittelylaitoksella laitteiston käyttäjät hyödyntävät takaisinkytkentää luistiventtiileiden täyteen ja 25-prosenttiseen avaamiseen. 

Karamoottoriratkaisu on tuonut Stone Millin toimintaan tavallista enemmän joustavuutta ja tarkemmat hallintamahdollisuudet, ja se on myös vähentänyt hävikin määrää, kun viljaa ei enää varise niin paljon pois laitteistosta paineilmakäyttöisten karamoottoreiden vuoksi. ”Halusimme hitaammin liikkuvan ratkaisun, jossa luistiventtiileiden avaamista voitaisiin hallita tarkemmin”, Stone Millin johtaja Josh Reisenauer kertoo.

LINAK® toimittaa sähkökäyttöisiä karamoottoreita viljankäsittelylaitoksiin sekä muihin vaarallisiin ja vaarattomiin ympäristöihin. LINAKin lineaarisesta LA36-karamoottorista on saatavana räjähdysturvallinen vaihtoehto, jolla on UL1203- ja CSA C22.2 25-1966 -sertifioinnit (Class II Division I, Groups F & G) sekä sertifioinnit EN60079-0:2012 ja EN60079-31:2014 (Group IIIC, Category 2D, zone 21).

Amber Waves on käyttänyt näitä karamoottoreita viljankäsittelyyn sekä sisä- että ulkotiloissa.

”LINAKin myynti-insinöörit ovat erittäin ammattitaitoisia ja tarjoavat meille juuri sellaisen ratkaisun kuin haluammekin. He myös kertovat vaihtoehdoista, joiden avulla voimme kehittää järjestelmäämme vielä pidemmälle”, Swanson kertoo.

Automaation tulevaisuudesta Amber Waves Inc:ssä hän toteaa, että yritys suunnittelee laajentavansa tuotevalikoimaansa entisestään.”Automaatiosta on aina hyötyä. Tulemme jatkamaan tuotteidemme automatisointia asiakkaidemme edun vuoksi.”

Stone Millille automaatio on välttämätöntä, jotta inhimillisistä virheistä päästäisiin eroon. ”Tulemme jatkamaan prosessiemme kehittämistä virheiden vähentämiseksi ja tehokkuuden parantamiseksi automaation avulla” Reisenauer toteaa.

Saat lisätietoja yrityksistä napsauttamalla näitä linkkejä: Amber Waves.

Lineaariset karamoottoriratkaisut - viljankäsittelylaitteiden automaatio play-icon

Lineaariset karamoottoriratkaisut - viljankäsittelylaitteiden automaatio

Rikkoutumaton play-icon

Rikkoutumaton

Tiedostot

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

Focus on grain handling

Lue lisää karamoottoreilla toteutetun automaation eduista viljan käsittelyssä.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä