Referenssi

Helpompaa jäteveden käsittelyä LINAKin kestävien ratkaisujen avulla

Tanskan toiseksi suurimmalla julkisella jätevedenpuhdistamolla muutettiin useita venttiilinohjausratkaisuja toimimaan LINAKin karamoottoreilla, jotka lisäävät käyttöaikaa ja helpottavat päivittäistä toimintaa.

380 000 asukkaan ja useiden raskaan teollisuuden yritysten tuottaman 10 miljoonan kuutiometrin jäteveden käsittelyyn tarvitaan todella luotettava käsittelylaitos, jonka käytettävyysaika on lähes 100 prosenttia. Tanskalaisessa Frederician kaupungissa LINAKin karamoottorien käyttöönotto vähensi huomattavasti paikallisen laitoksen huollontarvetta ja käyttökustannuksia sekä paransi yleistä toimintavarmuutta.

Sähkötoimisia karamoottoreita on helpompi ylläpitää 
Mahdollisuus ylläpitää ja hallita monimutkaista jätevedenkäsittelyjärjestelmää laitoksesta käsin aikaansaa valtavan eron päivittäiseen toimintaan. Se on paljon nopeampi ja auttaa minimoimaan kalliit seisokit. 

"Meille on tärkeää, että voimme valvoa prosessia ja suorittaa huoltotoimenpiteitä mahdollisimman paljon itse", sanoo Kasper K. Frederiksen, Operations Manager, Fredericia Spildevand og Energi A/S. Hän on toiminut projektissa, jossa useita karamoottoreita korvattiin LINAKin LA36-karamoottoreilla.

"Testasimme LINAKin uuden ratkaisun jätevedenpuhdistamon eri paikoissa, ja se on taatusti parantanut joustavuutta, sillä voimme nyt tarjota kaiken palvelun itse". 

Nopea karamoottorien asennus
Jotkut LA36-karamoottorit asetetaan järjestelmän hiekkapesurin orgaaniseen materiaalin poistoaukkoon. Tällöin ne avaavat venttiilit kuuden tunnin välein tyhjentääkseen orgaanisen materiaalin hiekanpesurista. Vastaanottoasemalla on myös ratkaisu, jolla estetään lietteen paluuvirtaus järjestelmään.

Kasper K. Frederiksen asennutti useita LA36-karamoottoreita puhallinrakennukseen, jossa ne sijoitettiin putkistoon auttamaan erottamaan kahden säiliön välinen ilma. Riippumatta sijainnista tai toiminnosta laitoksella, Frederiksen koki LINAKin karamoottorien asentamisen olemassa olevien venttiilien päälle erittäin helpoksi.

LINAK-karamoottorit jätevesi
 

"Uusien karamoottoreiden asennus ja käyttö oli yllättävän helppoa. Kahden ensimmäisen harjoittelukappaleen jälkeen se sujui kuin leikki. Viimeisen moottorin asennus ja käyttöönotto kesti noin 15 minuuttia.”

Käyttökustannusten alentaminen
Frederician jätevedenpuhdistamo käsittelee myös alueen suurien teollisuusyritysten jätevedet. Tämä aiheuttaa usein vaihteluita kuormitusasteissa päivän aikana. Koneen on pystyttävä ajoittain kestämään ylimääräisiä veden syötön kuormia. Tämä tarkoittaa, että koko järjestelmä tarvitsee jatkuvaa säätöä.

"Yksi LINAKin ratkaisun eduista on se, että se on edullinen on/off-ohjauksessa, kertoo Kasper K. Frederiksen ja jatkaa:

"Muut vaihteet voidaan säätää vain neljä kertaa tunnissa, mikä ei riitä. Tietenkin voimme ostaa ohjausvaihteet, joita voidaan käyttää useita kertoja, mutta ne ovat erittäin kalliita. LINAK tarjoaa edullisemman vaihtoehdon, jonka säädön joustavuus on parempi. Tämä on erittäin tärkeää, kun veden syötössä ilmenee vaihtelua." 

Frederician hanke alkoi vuonna 2013 pilottihankkeena, ja Frederiksenin mukaan se on osoittautunut erittäin hyödylliseksi useaan otteeseen.  

"On ehdottomasti ollut hyödyllistä saada ratkaisu, joka vaatii vähäistä ylläpitoa. Lisäksi voimme ylläpitää sitä itse helposti".

Projekti jatkuu Kasper K. Frederiksenille ja hänen tiimilleen, kun LINAK laajentaa toimintaansa jäteveden käsittelyyn vuoden 2018 aikana - ja rakentaa Fredericia Spildevand og Energi A/S:n kokemusten pohjalta.

Jos haluat lisätietoa siitä, miten LINAKin karamoottoriratkaisut venttiileihin voivat parantaa jätevedenkäsittelyä, ota yhteyttä paikalliseen LINAKin tytäryhtiöön

 
Sähkökäyttöiset venttiilien toimilaiteratkaisut tehokkaaseen jäteveden käsittelyyn play-icon

Sähkökäyttöiset venttiilien toimilaiteratkaisut tehokkaaseen jäteveden käsittelyyn

Venttiiliautomaatiojärjestelmien helppo asennus - tee se itse play-icon

Venttiiliautomaatiojärjestelmien helppo asennus - tee se itse

Rikkoutumaton play-icon

Rikkoutumaton

Tiedostot

Focus on wastewater treatment

Helppo valvonta ja seuranta varmistavat, että jätevesilaitokset toimivat optimaalisesti. Lue tästä esitteestä, kuinka LINAK helpottaa jäteveden käsittelyä karamoottoriratkaisuillaan.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.