Uutiset 17. marraskuuta 2017

Helppo ohjattavuus CAN-väylän avulla

Nykyaikaisten maatalous-, rakennus- ja muiden työkoneiden säätö- ja ohjausvaatimukset vaihtelevat suuresti. Niiden suunnittelussa on otettava huomioon esimerkiksi tehokkuus, tarkkuus, integrointi ja datankäsittely.

Sähkötoiminen ratkaisu hyödyntää edistynyttä väyläohjausta. LINAK panostaa automatisoidumpaan tulevaisuuteen ja itsenäisemmin toimiviin laitteisiin tarjoamalla viisi karamoottoria, joihin on integroitu SAE J1939 CAN -väyläohjaus.

Paljon käytetty BUS-protokolla on integroitavissa karamoottoreihin, jolloin yhdistäminen käytössä oleviin järjestelmiin käy helposti ja joustavasti.

CAN-väyläohjausta hyödyntäviä ratkaisuja on useita erikokoisia
SAE J1939 CAN -väylä on tunnettu protokolla, jota käytetään laajalti raskaissa ajoneuvoissa ja maatalouskoneissa. Sen vuoksi tämän CAN-väyläprotokollan sisältävät LINAK-karamoottorit on helppo integroida näihin koneisiin. 

SAE J1939 CAN -väylä on nyt integroitu viiteen LINAK-karamoottoriin: LA14, LA25, LA33, LA36 ja LA37. Nämä karamoottorit kattavat koon ja voiman osalta varsin laajan alueen, eikä se ole mikään sattuma.

Eri konetyypit edellyttävät eritasoista työntö- tai vetotehoa, ja jotkin koneet on asennettu hyvin ahtaisiin paikkoihin. Kuljettajan on kuitenkin pystyttävä säätämään niitä ohjaamosta käsin.

SAE J1939 CAN -väylää käyttävät LINAK-karamoottorit on tavallista helpompi integroida olemassa oleviin ratkaisuihin, ja myös niiden säätäminen on helpompaa. Komponenttien vähäisen määrän ja selkeän johdotuksen ansiosta nämä karamoottorit on helppo asentaa ja yhdistää koneen CAN-väyläverkkoon. Myös käsittely on helpompaa, sillä koneen kaikki eri karamoottorimallit voidaan sovittaa pienellä ohjelmamuutoksella suorittamaan erilaisia toimintoja.

CAN-väylä on osa integroitua ohjauselektroniikkaa (IC). Saat lisätietoja IC:stä tästä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.