Ota yhteyttä meihin
Uutiset 17. marraskuuta 2017

Helppo ohjattavuus CAN-väylän avulla

Nykyaikaisten maatalous-, rakennus- ja muiden työkoneiden säätö- ja ohjausvaatimukset vaihtelevat suuresti. Niiden suunnittelussa on otettava huomioon esimerkiksi tehokkuus, tarkkuus, integrointi ja datankäsittely.

Helppo ohjattavuus CAN-väylän avulla

Sähkötoiminen ratkaisu hyödyntää edistynyttä väyläohjausta. LINAK panostaa automatisoidumpaan tulevaisuuteen ja itsenäisemmin toimiviin laitteisiin tarjoamalla viisi karamoottoria, joihin on integroitu SAE J1939 CAN -väyläohjaus.

Paljon käytetty BUS-protokolla on integroitavissa karamoottoreihin, jolloin yhdistäminen käytössä oleviin järjestelmiin käy helposti ja joustavasti.

CAN-väyläohjausta hyödyntäviä ratkaisuja on useita erikokoisia
SAE J1939 CAN -väylä on tunnettu protokolla, jota käytetään laajalti raskaissa ajoneuvoissa ja maatalouskoneissa. Sen vuoksi tämän CAN-väyläprotokollan sisältävät LINAK-karamoottorit on helppo integroida näihin koneisiin. 

SAE J1939 CAN -väylä on nyt integroitu viiteen LINAK-karamoottoriin: LA14, LA25, LA33, LA36 ja LA37. Nämä karamoottorit kattavat koon ja voiman osalta varsin laajan alueen, eikä se ole mikään sattuma.

Eri konetyypit edellyttävät eritasoista työntö- tai vetotehoa, ja jotkin koneet on asennettu hyvin ahtaisiin paikkoihin. Kuljettajan on kuitenkin pystyttävä säätämään niitä ohjaamosta käsin.

SAE J1939 CAN -väylää käyttävät LINAK-karamoottorit on tavallista helpompi integroida olemassa oleviin ratkaisuihin, ja myös niiden säätäminen on helpompaa. Komponenttien vähäisen määrän ja selkeän johdotuksen ansiosta nämä karamoottorit on helppo asentaa ja yhdistää koneen CAN-väyläverkkoon. Myös käsittely on helpompaa, sillä koneen kaikki eri karamoottorimallit voidaan sovittaa pienellä ohjelmamuutoksella suorittamaan erilaisia toimintoja.

CAN-väylä on osa integroitua ohjauselektroniikkaa (IC). Saat lisätietoja IC:stä tästä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.