Uutiset 16. huhtikuuta 2018

Uusia ominaisuuksia sairaalasänkyihin OpenBus™-järjestelmillä

Analogisen karamoottorijärjestelmän päivittäminen LINAKin Basic OpenBus™ -perusratkaisuun tuo välittömästi käyttöön useita lisäarvoa tuovia ominaisuuksia.

LINAKin CO41-ohjausyksikön ja ACOM-ohjauspaneelin lanseeraus ei tarjoa vain perustason OpenBus™-karamoottorijärjestelmää. Analogisten säädettävien terveydenhuollon laitteiden valmistajille digitaaliseen järjestelmään siirtyminen tuo mahdollisuuden lisätä tuotteisiin erilaisia lisäarvoa tuovia ominaisuuksia, jotka parantavat myös turvallisuutta. Tällaisia ovat esimerkiksi:

  • Säädettävä sängynalusvalo
  • Kaksipuolinen ACK-ohjauspaneeli
  • Turvallisuutta lisäävä jarruhälytys

Turvallisuus on sairaaloissa ensiarvoisen tärkeää. LINAK OpenBus™ parantaa sekä potilaiden että hoitajien turvallisuutta ja suojaa samalla laitteita. Se tuo ohjelmoinnin avulla lisää mahdollisuuksia valvontaan. 


Sängynalusvalo auttaa potilaita yöllä
Kun potilas laskee yöllä sänkyä alas päästäkseen WC:hen, sängynalusvalon voi aktivoida helpottamaan potilaan liikkumista. Tämä auttaa ehkäisemään potilaiden kaatumistapaturmia ja hoitohenkilökunta saa tiedon, että potilas on noussut sängystä. Valon syttyminen ja päällä olo on säädettävissä. Sitä voi muokata niin, että valo syttyy, kun sänkyä lasketaan, tai vasta sitten, kun potilas poistuu sängystä.

Attendant Control Keypad -näppäimistön avulla olet lähellä potilasta
CO41-järjestelmissä voidaan käyttää Attendant Control Keypad -näppäimistöjä (ACK). Intuitiivinen näppäimistö asennetaan tavallisesti sängyn sivutankoon lähelle potilaan ylävartaloa, ja sitä voidaan käyttää sekä sängystä että sen vierestä, joten hoitaja voi seisoa potilaan vieressä myös sänkyä säätäessään. Koska sänkyä voidaan ohjata myös sängystä, potilas voi säätää sänkyä itse aina tarvittaessa. ACK on erittäin helppo pitää puhtaana, kun se kiinnitetään sängyn sivutankoon ja johdot piilotetaan sängyn runkoon.

Break Alert -jarruhälytin suojaa sekä potilasta että sänkyä
Sairaalasängyn pyörien lukitus on yksinkertainen, mutta kuitenkin erittäin tärkeä turvaominaisuus. Jos sängyssä on LINAK OpenBus™ -järjestelmä, siihen voidaan lisätä myös Break Alert -toiminto, joka varoittaa hoitajia, jos sänky liitetään sähköverkkoon jarruja aktivoimatta. Näin varmistetaan, että sänky ei liiku eikä potilas kaadu yrittäessään päästä sänkyyn tai nousta siitä. Toiminto antaa hälytyksen myös, jos hoitaja vapauttaa jarrut, kun sänky on edelleen kytkettynä sähköverkkoon. Tämä estää sekä sängyn että pistokkeen vaurioitumisen, sillä liikkuva sänky voi helposti vetää johdon irti pistorasiasta.  

Lyhyesti sanottuna siirtyminen analogisesta digitaaliseen LINAK OpenBus™ -järjestelmän avulla tuo sairaalasänkyihin monenlaisia lisätoimintoja. Jo pelkkään perusversioon sisältyvät esimerkiksi CO41, LA40, ACK ja ACOM, joten tämä on edullinen tapa parantaa sairaalasänkyjä.  

 

CO41

CO41
Ohjausyksikkö CO41 kuuluu OpenBus™-yksiköiden tuoteperheeseen, ja sen avulla säädettävien terveydenhoitolaitteiden valmistajat voivat lisätä tuotteisiinsa erilaisia ohjaus-, säätö-, huolto- ja turvatoimintoja. CO41 soveltuu myös erinomaisesti niille valmistajille, jotka haluavat modernisoida analogisen järjestelmänsä tekemällä siitä digitaalisen. Lisätietoja CO41:stä.

 

ACOM

ACOM
ACOM- hoitajan paneeli on varma valinta, kun sairaalan tai hoitolaitoksen sänkyihin tarvitaan helppokäyttöinen ja intuitiivinen OpenBus™ -ohjain. Ohjauspaneelilla käyttäjä voi optimoida mukavan asennon tasaisella liikkeellä ja samalla sängyn turvallisen käytön valvonta säilyy sairaalan henkilökunnalla. Lisätietoja ACOM-hoitajan paneelista.

 

LA40

LA40
LINAKin tarjoama LA40 on kestävä karamoottori, joka on nopea ja tehokas sekä sisältää lisäturvaominaisuuksia, jotka sopivat hyvin myös tulevaisuuden sovelluksiin. Sulavasti muotoillun LA40-karamoottorin suojausluokitus on IPX6 Washable DURA™. Sen helppo puhdistettavuus ja hyvät asennusominaisuudet lisäävät sen sopivuutta yhä useampiin eri sovelluksiin. Lisätietoja LA40:stä.

 

ACK

ACK
Attendant Control Keypad -näppäimistöä (ACK) käytetään joko sängyn sivutankoon kiinnitettävänä hoitajan paneelina tai potilaan käsiohjaimena. Sillä voidaan ohjata jopa viittä eri kanavaa, ja sen näppäimistön väri ja graafinen asu on mahdollista muokata asiakkaan yritysilmeen mukaiseksi. Lisätietoja ACK-näppäimistöstä.

 

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.