Uutiset 10. elokuuta 2018

Parempi hoito turvallisen työympäristön avulla

Pelkästään Yhdysvalloissa raportoidaan vuosittain noin 200 000 työtapaturmaa sairaanhoitajien ja hoitotyöntekijöiden keskuudessa. Puolet niistä liittyy huonoon ergonomiaan ja potilaiden vaaralliseen nostamiseen tai tukemiseen. Tämä suuntaus on maailmanlaajuinen ja erittäin kallis. On kuitenkin olemassa keinoja parantaa tilannetta - hoitajien terveydestä huolehtiminen!

Yhdysvaltojen työvoimatilastotoimiston mukaan Yhdysvaltojen terveydenhuoltoala on ohittanut valmistusteollisuus- ja rakennusalan vaarallisimpana toimialana. Itse asiassa sen loukkaantumisaste on kaksinkertainen koko yksityisen teollisuussektorin työpaikkojen keskiarvoon verrattuna. Euroopan tilanne on lähes identtinen. EU:n mukaan hoitohenkilökunnan työperäisten onnettomuuksien määrä on 34 prosenttia keskimääräistä suurempi.

Vähintään puolet näistä vammoista johtuu huonosta fyysisestä työympäristöstä. Liian monet potilaiden vaaralliset nostamiset ja yleinen ergonomian puute ovat pääsyy suurimpaan osaan ilmoitetuista tapaturmista. 

Sairaalat sisällyttävät potilasnostimet työpaikan toimintatapoihin
Tärkein keino kalliiden loukkaantumisten vähentämiseksi on noudattaa hyvää työpaikan turvallisuuskäytäntöä ja tarjota hoitohenkilöstölle tarvittavat varusteet. Esimerkiksi nykyaikaisten potilasnostimien käyttö kiistattomasti auttaa vähentämään tapaturmien määrää. 

Monet sairaalat ympäri maailmaa toteuttavat uusia työpaikkaohjelmia* ja rohkaisevat henkilöstöä käyttämään tarvittavia laitteita välttääkseen rasitusta, nyrjähdyksiä ja muita nivelten, lihasten tai jänteiden vammoja. Tämä parantaa todistetusti potilaan mukavuutta ja hoitohenkilökunnan terveyttä sekä myös auttaa sairaaloita säästämään rahaa. 

Ergonomian ja turvallisuuden parantaminen säästää kustannuksia
Yhdysvaltojen työvoimatilastotoimisto on arvioinut, että tapaturmia kärsineen hoitohenkilöstön korvauskustannukset ovat Yhdysvalloissa vuosittain miljardi dollaria. Luonnollisesti terveydenhuoltoala on kiinnostunut minimoimaan tämän epätaloudellisen kustannuksen. 

LINAK tekee tunnetusti markkinoiden tehokkaimpia ja käyttäjäystävällisimpiä sähkökäyttöisiä karamoottorijärjestelmiä potilasnostimiin. Vuosien kokemuksesta tiedämme, miten käyttäjien ja hoitajien turvallisuutta voidaan edistää. Olemme päättäneet auttaa asiakkaitamme tarjoamaan luotettavia ja kestäviä potilasnostimia hoitajien ja potilaiden elämän parantamiseksi maailmanlaajuisesti. 

Lisäksi tämä auttaa sairaaloita säästämään rahaa ja huolehtimaan samalla henkilökunnastaan. 

Jos haluat tietää lisää, tutustu osioon Potilasnostimet tai ota yhteyttä paikalliseen LINAKin tytäryhtiöön

*) katso lisätietoja kohdasta Occupational Safety and Health Administration (USA)

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.