Ota yhteyttä meihin
Uutiset 12. marraskuuta 2019

Uusi IRS-teknologia suojaa terveydenhuollon laitteita ja henkilökuntaa

Kun terveydenhuollon säädettävistä laitteista tulee entistä tehokkaampia, myös törmäysten aiheuttamien aineellisten vahinkojen vaara kasvaa. Törmäyksissä saattavat vaurioitua sekä esineet, joihin osutaan, että itse laite. Uusi älykäs splines-toiminto on suunniteltu minimoimaan nämä vaarat.

LINAK esittelee uuden järjestelmäominaisuuden: Intelligent Ratchet Spline eli IRS™. Perinteisten splines-toimintojen – mekaanisen, sähköisen ja räikän – tavoin tämänkin teknologian tavoitteena on minimoida vahingot ja parantaa turvallisuutta. Tämä on älykäs tapa suojata laitteita.

LINAK® IRS™ tuo älyä laitteisiin
Perinteinen räikkätoiminto antaa karamoottorin vain työntää. Toimintoa käytetään säädettävissä terveydenhoitolaitteissa turvallisuussyistä, ja se aktivoituu liikkeen estyessä esimerkiksi laitteen selkänojaa säädettäessä. Tällöin karamoottori lopettaa vetämisen eikä näin ollen vahingoita esteenä olevaa esinettä.

Uusi splines-toiminto ja älykäs ohjausyksikkö muodostavat yhdessä IRS:n, jonka avulla voidaan päättää, millä tavoin järjestelmän tulisi reagoida havaitsemaansa esteeseen. Toiminto on saatavilla lineaariseen karamoottoriin LA40 HP yhdessä minkä tahansa LINAK® OpenBus™ -ohjausyksikön (COxx) tai CA63:n kanssa.

IRS™-toiminto on mukautettavissa
LA40 HP on suunniteltu käytettäväksi hyvin erilaisissa kohteissa, kuten hoitopöydissä ja sairaalasängyissä. IRS tuo laitteisiin monia mukautettavissa olevia toimintoja:

  • Käänteinen liike, joka suojaa esteenä olevaa esinettä.
  • Liiketoiminnon säädettävä etäisyys.
  • Ilmoitus esteestä joko äänimerkillä tai merkkivalolla.
  • Vetovoiman pysäyttäminen, kun IRS™ on käytössä.

Tällä tavoin ja mukautetun ohjelmiston avulla minimoidaan tai jopa estetään laitteen tai esteenä olevan esineen vaurioituminen sekä henkilövahingot.

Jälleen uusi LINAK®-turvaominaisuus
Turvallisuus on tärkeintä – varsinkin tehokkaita terveydenhoitolaitteita käytettäessä. IRS™ on jälleen kerran uusi turvaominaisuus, jonka avulla LINAK® auttaa suojaamaan sekä laitteita että niiden lähellä olevia henkilöitä. Muita tarjoamiamme turvaominaisuuksia ovat itselukitusmekanismi, turvamutteri, mekaaninen päätyrajakytkin, pikavapautus (QR) sekä edellä mainitut splines-toiminnot. OpenBus™-ohjausyksiköiden – tai CA63:n – käyttäminen kasvattaa turvaominaisuuksien luetteloa vielä entisestään.

Jos haluat tietää, miten LINAK® Safety  -ominaisuudet tai IRS™ voivat parantaa terveydenhuollon laitteita, ota yhteyttä paikalliseen LINAK®-tytäryhtiöön

 
Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä