Ota yhteyttä meihin
Uutiset 15. lokakuuta 2020

Uusi LINcast-podcast: ergonomian hallinta ja kotona työskentelyn haasteet ja mahdollisuudet

Uusissa normaaliolosuhteissamme monilla meistä työpöytä on vaihtunut keittiönpöytään. Vaikka tilanne maailmalla sallisikin paluun työpaikalle lähiaikoina, etätyö muodossa tai toisessa on kuitenkin tullut jäädäkseen. Texas A&M University Ergo Centerissä työskentelevillä tohtori Mark Bendenillä ja Martha Parkerilla on tarjota vinkkejä kotona työskentelyn haasteiden voittamiseen – sekä nyt että lähitulevaisuudessa.

LINcast-podcast-kuva

Kun jouduimme alkuvuodesta vaihtamaan avokonttorin avokeittiöön ja lapsistamme, puolisostamme, lemmikeistämme tai huonekavereistamme tulikin työkavereitamme, ergonomia ei tullut aivan ensimmäisenä mieleen. Kun kyhäsimme ruokapöydästä tai vaikkapa silityslaudasta työpöydän korvikkeen, emme osanneet edes aavistaa, että sitä saatettaisiin muutaman viikon sijaan tarvita jopa pysyvästi.

Etätyö on tullut arkeemme jäädäkseen, ja monet kysyvätkin, voiko kotona työskennellä yhtä tehokkaasti kuin toimistossa. Kysymys on tärkeä sekä työntekijöille että työnantajille.

Tässä kaksiosaisessa podcastissa laitoksenjohtaja ja apulaisprofessori, tohtori Mark Benden sekä projektipäällikkö ja ergonomia-asiantuntija Martha Parker Texas A&M Ergo Centeristä kertovat toimistosta kotiin työskentelemään siirtyneitä työntekijöitä koskeneiden tutkimusten tuloksista. Tutkimukset olivat ensimmäisiä alallaan, ja niissä käsiteltiin erittäin suuria määriä ohjelmistodataa. Niissä analysoitiin 120 mittarin avulla yli 40 000 toimistotyöntekijän tietoja useiden vuosien ajalta. Benden ja Parker kertovat myös, millä tavoin ergonomiaa voidaan parantaa kotona työskenneltäessä.

”Työskennellessäsi voit verrata itseäsi ammattilaisurheilijaan,” toteaa tohtori Benden.”Jotta yltäisit huippusuorituksiin, tarvitset käyttöösi samat välineet ja työkalut kuin aina ennenkin. Et haluaisi lähteä työmatkallekaan ilman tärkeitä välineitä. Sama koskee työtilaa. Jotta suorituskykysi pysyisi entisellä tasollaan, siirtymisen toiseen ympäristöön on oltava saumatonta.”

Asiantuntijoilla on monia erinomaisia vinkkejä siitä, miten voimme työskennellä tehokkaasti kotona ja varmistaa, ettei etätyö vaikuta haitallisesti terveyteemme ja hyvinvointiimme.

LINcast-podcastin vieraat kertovat lisää tästä laajasta tutkimuksesta sekä ergonomian ja hyvinvoinnin parantamisesta kotona työskenneltäessä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.