Ota yhteyttä meihin
Uutiset 20. toukokuuta 2021

Värit muuttavat maailmaa, trendi trendiltä

Väreillä on suuri vaikutus ihmisiin ja ne voivat olla tehokas työkalu, jolla voidaan vaikuttaa käyttäytymiseen, mielialaan ja ajatteluun. Värit ympäröivät meitä kaikkialla ja vaikuttavat meihin – olipa kyseessä sitten koululainen, jonka koepaperissa on paljon punaisia merkintöjä, tai risteyksessä kärsimättömästi vihreää valoa odottava autoilija. Mistä värien vaikutus johtuu? Miksi ne ovat niin tärkeitä arjessamme? Tutustuimme aiheeseen uusimmassa LINcast-podcastissa.

LINcastin Värien vaikutus suunnitteluun -jakson vieraana on väri-, materiaali- ja viimeistelysuunnittelija Kerry Rowe.

Vieraamme Kerry Rowe on väriasiantuntija ja Kerry Rowe Design, LLC:n omistaja, joka kehittää väripaletteja yrityksille ja auttaa näitä valitsemaan kuluttajia houkuttelevat materiaalit ja viimeistelyt tuotteilleen. Rowe tietää tarkkaan, miten tärkeitä väri- ja materiaalivalinnat ovat ja kuinka paljon ne vaikuttavat kuluttajien käsityksiin yrityksistä. Hän tietää myös, mitä värit ja materiaalit antavat kuluttajille.

”Värit vaikuttavat kuluttajien päätöksiin”, Rowe toteaa. ”Jos tuotteen väri ei miellytä, useimmat kuluttajat hylkäävät sen suoraan. Värit ovat siis tärkeitä, ja siksi myös väritrendien seuraaminen ja ennustaminen on iso bisnes.”

Vaikka ihmiset huomaavat värien vaikutuksen paremmin vasta aikuisina, ilmiö alkaa Rowen mukaan jo pian syntymän jälkeen. Ensimmäinen lasten havaitsema väri on punainen, ja tämä on kytköksissä ihmisten selviytymistaitoihin lajina. Värien vaikutuksesta puhuttaessa ostopäätökset ovat vain pisara meressä.

Koska väreillä on niin suuri vaikutus, voisi ajatella, että yritysten on niiden avulla helppo saada kuluttajat ostamaan tuotteitaan. Väritrendien ennustaminen voi kuitenkin olla hankalaa. Rowe laatii asiakkailleen vuosittain väri- ja trendiennusteen, jotta värit, materiaalit ja viimeistelyt olisi helpompi valita. Tässä jaksossa Rowe kertoo kolmesta trendikategoriasta, jotka hänen mielestään vaikuttavat suoraan väri- ja mallivalintoihin sekä tuleviin trendeihin ja siihen, miten trendit hiipuvat.

”Olemme siirtymässä pois kertakäyttökulttuurista, ja se vaikuttaa trendisuhdanteisiin – erityisesti siihen, kuinka usein trendit vaihtuvat”, Rowe toteaa. ”Uskon, että muotivärit tulevat vaihtumaan hitaammin. Se, että haluamme aina uusinta ja parasta ei ole kestävän kehityksen mukaista.”

Tutustu Rowen kolmeen trendikategoriaan ja niiden vaikutuksiin työpaikoilla. Katso, lue tai kuuntele Värin vaikutus suunnitteluun -jakso, joka on saatavilla kaikissa suosituimmissa podcast-palveluissa.

 

Kuuntele nyt!


 
Älä jätä ergonomiaa työpaikalle

Älä jätä ergonomiaa työpaikalle!
Uusissa normaaliolosuhteissa monilla meistä työpöytä on vaihtunut keittiönpöytään. Vaikka tilanne maailmalla sallisikin paluun työpaikalle lähiaikoina, etätyö muodossa tai toisessa on tullut jäädäkseen. Texas A&M University Ergo Centerissä työskentelevillä tohtori Mark Bendenillä ja Martha Parkerilla on tarjota vinkkejä kotona työskentelyn haasteiden voittamiseen sekä nyt että lähitulevaisuudessa.
Lue lisää...

 
Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä