Ota yhteyttä meihin
LINAKin kuorma-auto ja LINAK-tuotteita käyttäviä aurinkopaneeleja

Sitoutumisemme ympäristöasioihin

Emme ole milloinkaan kyseenalaistaneet vastuullista toimintaa. Tanskalaisena perheyrityksenä ympäristötietoisuus on aina ollut osa toimintakulttuuriamme ja identiteettiämme. LINAK on ollut mukana Bright Green Businessin Project Zero  -hankkeessa jo vuosia. Autamme paikallisia yhteisöjä parantamaan energiatehokkuuttaan. LINAK on myös sitoutunut Pariisin ympäristösopimukseen, ja olemme parhaillaan asettamassa itsellemme tieteeseen perustuvia ilmastotavoitteita (Science Based Targets) sekä lyhyen tähtäimen tavoitteita, jotka auttavat meitä strategiamme toteuttamisessa ja sitoumustemme muuntamisessa todellisiksi vaikutuksiksi.

Jotta maapallon keskilämpötilan nousu voitaisiin rajoittaa tällä vuosisadalla 1,5 celsiusasteeseen, Pariisin sopimus kannustaa yrityksiä

  • hiilineutraaliin toimintaan
  • alihankkijoiden aiheuttamien päästöjen vähentämiseen
  • asiakkaiden hiilijalanjäljen pienentämisen tukemiseen.
 

32%

vähemmän maakaasunkulutusta pääkonttorissamme vuodesta 2010 alkaen

16%

pääkonttorimme vuotuisesta sähkönkulutuksesta tuotettiin aurinkoenergialla vuonna 2022

 
 

Kohti vihreämpää tulevaisuutta

Me LINAKilla keskitymme pienentämään omaa energiankulutustamme sekä suunnittelemaan ja valmistamaan kestävän kehityksen mukaisia ja markkinoiden vaatimukset täyttäviä tuotteita.

Olemme vuosien saatossa tehneet merkittäviä muutoksia liiketoimintaamme ja prosesseihimme niiden ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Tähän sisältyy vuonna 2004 aloittamamme panostaminen sellaisiin kestävän kehityksen hankkeisiin, jotka auttavat meitä hallitsemaan suoria päästöjämme (scope 1) ja luovat pohjan maailmanlaajuisille kestävän kehityksen pyrkimyksillemme sekä vaikuttavat epäsuoriin päästöihimme (scope 2 ja 3).

Olemme aloittamassa hiilijalanjälkemme mittaamista pääkonttorillamme, ja tulemme myöhemmin tekemään samoin kaikissa toimipisteissämme eri puolilla maailmaa. Tämä on iso askel ja auttaa meitä ymmärtämään, miten voimme asettaa paikallisten tiimiemme kanssa uusia, ESG-pyrkimystemme mukaisia standardeja ja tavoitteita.

Kohti vihreämpää maapalloa

 
 

Kestävä kehitys alkaa tuotesuunnittelusta

 

Pitkä käyttöikä on hyvä ennakkoedellytys vastuullisille tuotteille. Se edellyttää erinomaista laatua. Juuri tällainen laatu on tyypillistä LINAKin tuotteille. Olemme aina lineaaristen karamoottorien ja sähkökäyttöisten nostopilarien valmistuksen aloittamisesta lähtien pyrkineet jatkuvasti parantamaan jo ennestään laadukkaiden tuotteidemme laatua. Lopputuloksena on syntynyt tuotteita, jotka ovat toimineet säädettävien pöytien, koneiden ja sänkyjen osana jo vuosikymmeniä.

Lue lisää ”dinosaurustuotteidemme” historiasta

Entistä vihreämpää tuotesuunnittelua

 
 

Yksi tapa pidentää tuotteiden käyttöikää on tehdä niistä mahdollisimman yhteensopivia. LINAK otti tämän huomioon jo hyvin varhaisessa vaiheessa sähkökäyttöisten ja mekaanisten tuotteiden innovointia aloittaessaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vuonna 1998 kehitettyä työpöydän nostopilaria voidaan käyttää myös nykyisellä ohjausjärjestelmällämme. Kun tuotteista tehdään mukautuvia ja valmiita tulevaisuuteen, niiden ympäristövaikutukset pienenevät, sillä niitä ei tarvitse vaihtaa niin usein.

Nostopilarit ja lisävarusteet

 
 
 

Tuotteemme tukevat elinkaarenhallintaa

Koneiden luotettava toiminta on erittäin tärkeää erityisesti teollisuudessa. Tämä kuitenkin tarkoittaa usein sitä, että osia vaihdetaan turhaan. Teollisuuteen tarkoitetut karamoottorimme ilmoittavat niiden kunnosta.

Tuotteiden elinkaarenhallinta

 

Elinkaarenhallinta LINAK® IC™ -karamoottoreilla säästää resursseja
Milloin koneessa oleva lineaarinen karamoottori on vaihdettava? Tähän kysymykseen oli aiemmin mahdotonta antaa tarkkaa vastausta. Monesti vielä nykyisinkin koneiden komponentteja vaihdetaan varmuuden vuoksi, jottei käyttökatkoksia esiintyisi. Näin tehdään myös sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien kohdalla.

LINAKin IC-karamoottorien ansiosta ajat ovat kuitenkin muuttumassa. Niiden valvontatoiminnon avulla on paljon helpompi arvioida, onko lineaarinen karamoottori todella vaihdettava vai ei.

Miten tämä toimii? IC-karamoottorien sisäänrakennetun ohjauselektroniikan avulla saadaan hyödyllistä tietoa tarkkailemalla karamoottorien reaaliaikaisia ja historiallisia käyttötietoja. Reaaliaikaisista tiedoista saa nopean yleiskuvan joistakin parametreistä, kun taas historiatietojen avulla karamoottorin suorituskykyä voidaan tarkastella tarkemmin pitkällä aikavälillä. Näitä tietoja analysoimalla yrityksesi voi kehittää koneitaan ja varmistaa niiden pitkän käyttöiän.

Joidenkin karamoottorien käyttöikä voidaan arvioida myös tilastollisesti tietyissä käyttöolosuhteissa. Tällaisia arvioita hyödynnetään erityisesti tuotekehitysvaiheessa karamoottorimallia valittaessa. Uusimmat IC-karamoottorit jopa ilmoittavat jäljellä olevan käyttöikänsä sisäisten algoritmiensa avulla. Tämä toiminto perustuu karamoottorin käyttöhistoriaan ja useiden eri parametrien valvontaan käytön aikana. Karamoottori yksinkertaisesti ilmoittaa arvon välillä 0–100 % – samantyyppisesti kuin auton polttoainemittari. Tietojen pohjalta koneessa voidaan antaa varoitus, jossa ilmoitetaan, mikä karamoottori pitäisi vaihtaa.

Tiedot lukemalla huoltovälit voidaan optimoida, ja karamoottorien vaihtaminen varmuuden vuoksi jää menneisyyteen. Paitsi että tämä säästää aikaa ja rahaa, se myös auttaa yrityksiä toimimaan vastuullisesti. LINAKin teknologia tekee kaikesta tästä mahdollista.

Lue lisää -painike

 
 
 

Muutoksen vauhdittaminen entistä lähempänä asiakkaita

Koska olemme sekä paikallinen että maailmanlaajuinen yritys, toimimme lähellä asiakkaitamme. Meillä on kuusi tuotantolaitosta ja yli kolmekymmentä tytäryhtiötä eri puolilla maailmaa, ja haluamme tuoda tuotteemme ja ratkaisumme nopeasti laitevalmistajien saataville.

Kun valmistamme tuotteitamme lähellä asiakkaita, voimme minimoida niiden kuljettamisen aiheuttamat ympäristövaikutukset.

Sijoitamme eri tavoin kaikissa toimipaikoissamme valmistaaksemme tuotteitamme entistä puhtaammalla energialla. Käytämme esimerkiksi aurinkopaneeleita Yhdysvalloissa ja Tanskassa, ja olemme vaihtaneet valaisimia eri puolilla maailmaa energiatehokkaampiin LED-lamppuihin. Kannustamme tuotantolaitoksiamme, osastojamme ja tiimejämme kehittämään prosessejamme jatkuvasti kaikilla tasoilla.

 

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä