Ota yhteyttä meihin

Korkealaatuiset lineaariset karamoottoriratkaisut

LINAK suunnittelee ja valmistaa erityyppisiä sähkökäyttöisiä lineaarisia karamoottoreita. Valikoimaamme kuuluu eri nopeuksilla, iskunpituuksilla ja voimilla varustettuja malleja. LINAK-karamoottorit – kompaktista LA20-inline-karamoottorista aina lujatekoiseen LA36:een – on kehitetty sulautumaan saumattomasti mitä erilaisimpiin käyttökohteisiin.

Eri karamoottorimallimme kestävät 40 – 1 500 kg:n kuormaa (nostovoima 400 – 15 000 N), niiden jännitevaihtoehdot ovat 12 V, 24 V, 36 V ja 48 V, ja nopeus enimmillään jopa 160 mm/s. LINAK-karamoottorit – pienestä lineaarisesta 12 V:n mallista aina suureen 48 V:n malliin – voidaan mukauttaa käyttökohteen erityistarpeisiin, jotta ratkaisu olisi tismalleen sellainen kuin tarvitaankin.

Yrityksellämme on neljä valmistuspaikkaa eri puolilla maailmaa, joten voimme valmistaa mukautetut karamoottorit ripeästi ja toimittaa ne nopeasti. Ota meihin yhteyttä, jotta voimme kehittää yrityksesi tarpeisiin sopivan sähkökäyttöisen lineaarisen karamoottoriratkaisun.

Sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien liiketoiminta-alueet

Karamoottoreitamme käytetään kaikkialla – kodeissa, toimistoissa, sairaaloissa, tehtaissa, maatiloilla ja monissa muissa paikoissa. Ne tuovat säätötoimintoja kotien ja toimistojen säädettäviin kalusteisiin, kuten työpöytiin, keittiökalusteisiin, sänkyihin ja sohviin.

Sairaaloissa ja terveyskeskuksissa LINAK-karamoottoreilla lisätään säätötoimintoja sairaalasänkyihin, potilasnostimiin, leikkauspöytiin ja moniin muihin laitteisiin ja kalusteisiin. Teollisuudessa ja ankarissa olosuhteissa sähkökäyttöisillä lineaarisilla karamoottoreilla voidaan korvata esimerkiksi maataloudessa, rakennusalalla sekä teollisuusautomaatio- ja merenkulkulaitteissa käytetyt hydrauliset ja paineilmakäyttöiset ratkaisut.

Vaikka tuotteitamme käytetäänkin usein edellä mainittujen kaltaisissa suuren mittaluokan käyttökohteissa, niillä voidaan tuoda säätötoimintoja myös pienempiin kohteisiin, kuten asuntoautoihin, kääntyviin seiniin tai muihin yksilöllisiin erityisratkaisuihin.

LINAKin sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien liiketoiminta-alueet
 

Lisävarusteita ja edistynyttä teknologiaa sähkökäyttöisiin lineaarisiin karamoottoreihin

Sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien ja nostopilarien lisäksi LINAKilla on laaja valikoima lineaaristen karamoottorien ohjaimia ja lisävarusteita, jotka parantavat laitteiden tehokkuutta ja tuovat niihin tarkkoja liikkeensäätötoimintoja. LINAK-karamoottoreita voidaan säätää esimerkiksi käsiohjaimilla, kaukosäätimillä, jalkakytkimillä, pöytäohjaimilla, tietokoneohjelmistoilla tai mobiilisovelluksilla.

Kaikki karamoottorimme ja niiden lisävarusteet on suunniteltu helposti asennettaviksi. Joissakin malleissa on myös tunnettuun H-siltatekniikkaan perustuva sisäänrakennettu ohjauselektroniikka (IC). Se tuo käyttökohteisiin erilaisia takaisinkytkentävaihtoehtoja, virtuaalirajat, pehmeät käynnistys- ja pysäytysrampit, virtarajoitukset ja nopeudensäädön. Se mahdollistaa myös rinnakkaisajon ja sisäänrakennetun BUS-väyläohjauksen (LINAK-karamoottorien ohjaukseen voidaan käyttää CAN SAE J1939- tai CANopen-protokollaa).

Sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien lisävarusteet ja edistynyt teknologia
 

Luotetuin sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien brändi

Tiedämme, miten tärkeää karamoottoriratkaisujen suorituskyky on asiakkaillemme. Teemme monenlaisia sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien äärirajoja koettelevia testejä, jotta voisimme varmistaa, että tuotteidemme suorituskyky on paras mahdollinen koko niiden käyttöiän. Kaikkien LINAK®-karamoottorien on läpäistävä kattavat toimintatestit jo tehtaalla, joten asiakkaalle toimitetaan tuote, joka toimii luotettavasti vuosikausia. Saat lisätietoja karamoottoreillemme tehtävistä suoritus-, sietokyky- ja kestävyystesteistä Laajamittainen testaus – teollisuuskäyttöön tarkoitettu karamoottori, johon voi luottaa -sivulta.

LINAKin asiantuntijat eri puolilla maailmaa auttavat asiakkaitamme löytämään tarpeisiinsa sopivan karamoottoriratkaisun. Kokeneessa tukitiimissämme on myyntipäälliköitä, tutkimus- ja kehitys- sekä sovellusinsinöörejä ja asiakaspalvelun, markkinoinnin ja laadunvalvonnan asiantuntijoita. He auttavat asiakkaitamme kaikissa tilaamisen, asennuksen ja optimoinnin vaiheissa, jotta asiakkaiden saama ratkaisu täyttää varmasti kaikki heidän odotuksensa.

Ratkaisumme on kuvattu tarkasti sivustollamme, jolta löytyvät myös tuotteiden tekniset tiedot ja käyttöoppaat. Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön myös tuotteiden ideointia helpottavan 3D-mallinnustyökalun, jonka avulla tuotteista voidaan hahmontaa tarkkoja kuvia.

LINAKin testausinsinööri varmistaa sähkökäyttöisen lineaarisen karamoottorin laadun
 

Näiden lisäksi LINAK Actuator Academy™ antaa lisätietoja sähkökäyttöisistä lineaarisista karamoottoreista ja niiden ominaisuuksista. Siellä on kattava videoarkisto sähkökäyttöisissä lineaarisissa karamoottoreissa käytetystä teknologiasta, komponenteista ja ohjaimista.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä karamoottori on?

Lineaarinen karamoottori on laite tai kone, joka muuntaa moottorin pyörivän liikkeen lineaariseksi (ja suoraksi). Tämä voidaan tehdä joko sähkökäyttöisillä vaihto- ja tasavirtamoottoreilla, niin kuin LINAK-karamoottoreissa, tai hydrauliikan ja pneumatiikan avulla.

Sähkökäyttöiset lineaariset karamoottorit ovat kuitenkin tavallisesti suosituin vaihtoehto käyttökohteisiin, joissa tarvitaan tarkkoja, hallittuja ja sujuvia liikkeitä. Karamoottoreita käytetään kaikenlaisissa kohteissa, joissa tarvitaan voimakkaita kallistus-, nosto-, veto- tai työntötoimintoja.

LINAKin sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien liiketoiminta-alueet

Miten lineaariset karamoottorit toimivat?

Sähkökäyttöiset lineaariset karamoottorit ovat yleinen lineaaristen karamoottoreiden tyyppi. Niissä on kolme pääkomponenttia: kara, moottori ja vaihteet. Moottori voi voimavaatimusten ja muiden valintaan vaikuttavien tekijöiden mukaisesti olla joko vaihto- tai tasavirtainen.

Kun käyttäjä lähettää moottorille signaalin ohjaimella, joka voi olla pelkkä painike, moottori muuntaa sähköenergian mekaaniseksi pyörittämällä karaan kytkettyjä vaihteita. Tämän johdosta kara pyörii ja karamutteri ja männänvarsi siirtyvät karamoottorille lähetetyn signaalin mukaisesti joko ulos- tai sisäänpäin.

Perussääntönä on, että suuri kierteiden määrä ja pieni karan nousukulma saavat aikaan hitaan liikkeen ja tavallista suuremman nostovoiman. Pienemmällä kierteiden määrällä ja suuremmalla karan nousukulmalla taas voidaan nostaa kevyempiä kuormia nopeasti.

 
Actuator Academyn logo karamoottoritekniikasta

Tutustu Actuator Academy™ -osioon
Katso, mikä tekee karamoottoreista ihanteellisia teollisuuskäyttöön, ja lue lisää niiden taustalla toimivasta teknologiasta.

Tervetuloa LINAK Actuator Academy™ -osioon

 

Minkätyyppisiä sähkökäyttöisiä lineaarisia karamoottoreita on saatavilla?

Sähkökäyttöisiä lineaarisia karamoottoreita on hyvin monentyyppisiä ja -kokoisia. Pienimmät mallit on suunniteltu pieniin ja ahtaisiin käyttökohteisiin, kuten pyörätuoleihin, kun taas suurimmilla ja voimakkaammilla malleilla voidaan siirtää hyvin painaviakin kohteita – vaikkapa pyöräkuormaajan koneluukkua. Erikokoisten ja voimaluokiltaan erilaisten sähkökäyttöisten karamoottorien lisäksi saatavilla on muotoilultaan hyvin erilaisia malleja.

Alkuperäisessä mallissa on vaihde- ja karaprofiilin ulkopuolinen moottorikotelo. Ahtaissa käyttökohteissa käytetään inline-karamoottoreita, jotta moottori voitaisiin pitää profiilin sisällä. Työpöydissä ja joissakin lääketieteellisissä laitteissa käytetään nostopilareita, joissa on inline-moottorikotelo, ja saatavilla on sekä kaksi- että kolmiosaisia vaihtoehtoja.

LINAK on jo siitä lähtien, kun sen perustaja ja toimitusjohtaja Bent Jensen kehitti ensimmäisen sähkökäyttöisen lineaarisen karamoottorinsa vuonna 1979, kehittänyt uusia karamoottoreita ja niiden taustalla toimivaa tekniikkaa eri toimialoilla käytettävien laitteiden säätötoimintojen parantamiseksi.

LINAK suunnittelee ja valmistaa monentyyppisiä lineaarisia karamoottoreita ja nostopilareita, joiden nopeudet, iskunpituudet ja voimat vaihtelevat käyttökohteiden mukaisesti. LINAK-karamoottorit – kompaktista LA20-inline-karamoottorista aina lujatekoiseen LA36:een – on kehitetty sulautumaan saumattomasti lähes mihin tahansa käyttökohteeseen.

Karamoottorien mukautusvaihtoehtoja eri käyttökohteisiin on lähes rajattomasti, mikä laajentaa LINAKin kattavaa tuotevalikoimaa vielä entisestään.

Sähkökäyttöiset lineaariset karamoottorit LA20 inline, lyhyiden asennusmittojen LA14, pikavapautuksella varustettu LA40, vaativiin olosuhteisiin tarkoitettu LA36 sekä nostopilarit LC3 ja DL19 IC.

Miksi karamoottoria kannattaa käyttää?

Sähkökäyttöiset lineaariset karamoottorit parantavat laitteiden suorituskykyä, ja niiden erilaisten säätömahdollisuuksien ja lisävarusteiden avulla käyttäjät voivat hallita laitteiden liikkeitä tavallista tarkemmin. Karamoottoreita voidaan säätää esimerkiksi käsiohjaimilla, jalkakytkimillä, pöytäohjaimilla, tietokoneohjelmistoilla tai mobiilisovelluksilla.

Sähkökäyttöiset lineaariset karamoottorit eivät tarvitse letkuja, öljyä tai venttiilejä, joten niitä ei myöskään tarvitse huoltaa ja ne ovat turvallisia käyttää. Lisäksi korkealaatuiset karamoottorit testataan perusteellisesti ääriolosuhteissa. Näin varmistetaan, että karamoottori toimii kaikissa tilanteissa. Karamoottorit ja niiden lisävarusteet on myös suunniteltu helposti asennettaviksi mitä erilaisimpiin käyttökohteisiin.

Tarkkoja säätötoimintoja voidaan näin ollen lisätä vaivattomasti sinne, missä niitä tarvitaankin. Sähkökäyttöisyyden ansiosta käyttökohteisiin voidaan lisätä myös erilaisia älykkäitä ominaisuuksia, kuten CAN-väylä (LINAK-karamoottorien ohjaukseen voidaan käyttää CAN SAE J1939- tai CANopen-protokollaa). Sisäänrakennettua ohjauselektroniikkaa(IC) hyödyntävät ratkaisut tuovat käyttökohteisiin erilaisia takaisinkytkentävaihtoehtoja, virtuaalirajat, pehmeät käynnistys- ja pysäytysrampit, virtarajoitukset ja nopeudensäädön.

Mihin karamoottoreita käytetään?

Sähkökäyttöisiä lineaarisia karamoottoreita käytetään mitä erilaisimmissa paikoissa – kodeissa ja toimistoissa, sairaaloiden eri osastoilla, tuotantolaitoksissa, maatalouskoneissa ja monissa muissa kohteissa. Sähkökäyttöiset LINAK-karamoottorit auttavat säätämään työpöytiä, keittiökalusteita, sänkyjä ja hoitotuoleja sekä sairaalasänkyjä, potilasnostimia ja leikkauspöytiä monien muiden laitteiden ohella esimerkiksi sairaaloissa ja terveyskeskuksissa.

Karamoottoreilla voidaan korvata teollisuudessa ja ankarissa olosuhteissa käytetyt hydrauliset ja paineilmakäyttöiset ratkaisut esimerkiksi maataloudessa, rakennusalalla ja teollisuusautomaatiolaitteissa.

LINAKin sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien liiketoiminta-alueet

Tiedostot

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

DESKLINE-tuotevalikoima

Jos valmistat pöytiä tai myyntitiskejä, joiden ääressä työskennellään, korkeussäädettävä sähkökäyttöinen karamoottoriratkaisu tarjoaa joustavan tavan parantaa kilpailukykyä ja tehostaa liiketoimintaa.

MEDLINE & CARELINE -tuotevalikoima

Tutustu innovatiivisiin MEDLINE & CARELINE -tuotteisiin, jotka tekevät sairaala- ja terveydenhoitolaitteista entistä parempia.

HOMELINE-tuotevalikoima

Tutustu HOMELINE-järjestelmiin ja -tuotteisiin säädettäville sängyille ja nojatuoleille.

Tuotteidemme käyttökohteet

LINAK® valmistaa sähkökäyttöisiä lineaarisia karamoottorijärjestelmiä, joiden avulla voidaan tuottaa tasaista liikettä hyvin monenlaisissa käyttökohteissa. LINAK-tuotteita käytetään niin terveydenhuollossa, maataloudessa, säädettävissä kotisängyissä, toimistokalusteissa kuin teollisuusautomaatiossakin.

Tutustu LINAK-tuotteisiin ja niiden monipuolisiin käyttökohteisiin.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä