Ota yhteyttä meihin

CANopen® helpottaa lisääntyvän automaation hallintaa vaativissa käyttökohteissa

CANopen on saatavana valinnaisena ominaisuutena LINAK®-karamoottoreihin, ja sen avulla voidaan parantaa automaatioratkaisujen ja itsenäisten ajoneuvojen ohjausta. CANopen-karamoottorit ovat helppoja integroida ja konfiguroida.

 

Mikä CANopen on?

CANopen on Controller Area Network (CAN) -protokollaan perustuva korkean tason tiedonsiirtoprotokolla. Se pohjautuu CiA 301 -standardiin ja se on eniten käytetty väyläverkkoarkkitehtuuri monilla toimialoilla – esimerkiksi rautatieteollisuudessa, maataloudessa, raskaassa liikenteessä, meriteollisuudessa, työkoneissa ja tehdasautomaatiossa.

Se suunniteltiin alun perin liikkuvien koneiden, kuten käsittelyjärjestelmien, ohjausjärjestelmiin. Nykyisin sitä kuitenkin käytetään useilla eri aloilla, esimerkiksi robotiikassa (automaattiroboteissa, liukuhihnoilla ja muissa teollisuuskoneissa), ajoneuvoteollisuudessa (maatalouden, rautateiden, raskaan liikenteen, kaivosalan ja merenkulun ajoneuvoissa ja työkoneissa) sekä monella muulla teollisuudenalalla.

 

LINAK-karamoottorit, joihin on integroitu CANopen

CANopen on osa LINAKin IC Integrated Controller™ -ohjelmaa ja se on markkinoilla hyvin tunnettu tiedonsiirtoteknologia, sillä se on ollut saatavilla jo vuosikymmeniä. LINAKin CANopen-karamoottorit on suunniteltu erityisesti teollisuusautomaation tarpeisiin.

Nopeasti lisääntyvän automaation myötä myös tarve käyttää CANopen-protokollaa ohjausratkaisuna kasvaa, mikä tekee CANopen-karamoottoreista erittäin tarpeellisia nykypäivänä. Valitsemalla CANopen-vaihtoehdon yrityksesi voi integroida karamoottorin suoraan nykyiseen CANopen-verkkoonsa ilman ylimääräisiä muunninmoduuleja.

CANopen-kuvake
 

LINAKin valikoimassa on lukuisia CANopen-väylää käyttäviä karamoottoreita. Tämä tuo konevalmistajille lisää joustavuutta. Huomionarvoisia ovat erityisesti vaativaan käyttöön tarkoitetut LA36- ja LA37-karamoottorit, joista on saatavilla myös 24 ja 48 voltin versiot, mikä laajentaa mahdollisten käyttökohteiden määrää vielä entisestään.

CANopen soveltuu hyvin myös akkukäyttöisiin ratkaisuihin.

 

Entistä enemmän joustavuutta

CANopen on saatavana valinnaisena ominaisuutena LINAK-karamoottoreihin, ja se tuo käyttökohteisiin lisää joustavuutta – erityisesti ohjelmistosuunnittelijoille, joiden on voitava hallita ja valvoa ajoneuvojen eri komponentteja yhdellä alustalla.

 

Ominaisuudet ja edut

Tarkkojen säätötoimintojen lisäksi CANopen-karamoottorit antavat tietoa karan paikkatiedosta, virrankulutuksesta, nopeudesta ja diagnostiikasta. Ne ilmoittavat myös järjestelmän tunnistetiedot sekä todellisen käyttövirran. Tämä nopeuttaa vianmääritystä.

CANopen-karamoottorien ominaisuudet

 

Ominaisuus

Kuvaus


 

Ohjelmistopohjainen osoitteenmuodostus

Yksittäisten CAN-solmujen yksilöivät tunnukset voidaan asettaa LINAKin huoltotyökalulla.

 

Dynaaminen nopeudensäätö

Karamoottorin liikenopeuden säätö ja asennon tarkistaminen suoraan CAN-väyläverkosta

 

Pehmeä käynnistys ja pysäytys

Pehmeät käynnistys- ja pysäytysajat voidaan asettaa suoraan CAN-komennolla. Voidaan asettaa ramppiaika pehmeämpää liikkeellelähtöä varten, jotta koneeseen kohdistuisi vähemmän mekaanista rasitusta.

 

Entistä parempi yhteensopivuus

Lukuisat kiinteät tiedonsiirtonopeudet ja Autobaud lisäävät ratkaisun yhteensopivuutta erilaisten koneiden ja laitteiden kanssa.

 

Helppo asennus

Ratkaisun mukana toimitettava eds-tiedosto (sähköinen datalehti) tekee käyttöönotosta vaivatonta.

 

 
 
 

LINAKin CANopen-karamoottoreilla on monia etuja

  • Karamoottorien paikkatiedon tarkistaminen reaaliajassa
  • Valvo karamoottorien tilatietoja (nopeus, käyttöaika, virrankulutus yms.)
  • Kattavat (nykyiset ja historialliset) diagnostiikka- ja käyttötiedot
  • Tavallista vähemmän komponentteja ja kaapeleita, joten karamoottorit on helppo integroida koneisiin
  • Käyttötiedot nopeuttavat vianmääritystä ja ylläpitoa
 
 

Haluatko lisätietoja?

Yhteydenottokuvake

Tiimimme antaa mielellään lisätietoja CANopen-karamoottoreista ja muista rajapintaliittymistä.

Ota yhteyttä jo tänään

 
 
”CANopen-karamoottorijärjestelmän ansiosta voimme kerätä paljon tietoa virrankulutuksesta, asennosta, nopeudesta ja suorituskyvystä. Tämä parantaa hallintamahdollisuuksia, ja lisäksi pystymme paikantamaan viat nopeasti ja sitä kautta palvelemaan asiakkaitamme tavallista rivakammin.”
Kim Andersen, elektroniikkasuunnittelujohtaja, Versalift.
 
 

Oheisasiakirjat

Jos haluat lisätietoja LINAK-karamoottoreista ja niiden CANopen-vaihtoehdosta, tutustu CANopen-datalehteen ja käyttöohjeeseen tai ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.

CANopen -käyttöohje ohjelmistoversiolle 1
Sähköinen EDS-datalehti CANopen-protokollalle (.eds-tiedosto)

 
 

BusLink

BusLink

Sisäänrakennettua ohjauselektroniikkaa (IC = Integrated Controller) käyttävät LINAK-karamoottorit voidaan konfiguroida BusLink-konfigurointiohjelmistolla.

Lataa maksuttoman BusLink-ohjelmiston uusin versio, jos yrityksesi haluaa konfiguroida karamoottorinsa tai tarkistaa karamoottorin käyttötiedot. Ratkaisun perustoiminnot on kuvattu täällä. Lisäksi kaikissa väyläohjausprotokollissa on erilaisia lisätoimintoja.

 

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä