Ota yhteyttä meihin

LINAKin historia

Vuonna 1976 vastavalmistunut koneinsinööri Bent Jensen siirtyi isoisänsä perustaman Christian Jensen & Sons -perheyrityksen johtoon. Yritys keskittyi maataloustarvikkeiden valmistukseen, mutta Bent Jensen ei nähnyt alalla tulevaisuutta. Jensen ja hänen vaimonsa Lene päättivät kuitenkin antaa itselleen viisi vuotta aikaa kehittää uusi ja parempi liikeidea.

Eräänä päivänä Bent Jensen sai idean keskustellessaan opiskeluaikaisen ystävänsä kanssa. Ystävällä oli liikuntavamma, ja yhdessä he kehittivät uudenlaisen tavan säätää pyörätuolia. Näin sai alkunsa sähkökäyttöinen lineaarinen karamoottori!

Vuonna 1984 yritys vaihtoi nimekseen LINAK®, joka on lyhenne karamoottorin tanskankielisestä nimestä ”lineær aktuator”, ja vielä tänäkin päivänä LINAK löytää uusia käyttökohteita sähkökäyttöisille lineaarisille karamoottoreille. Nykyisin LINAKin palveluksessa toimii 2 400 asialleen omistautunutta työntekijää, ja yrityksellä on tuotantolaitokset Tanskassa, Kiinassa, Yhdysvalloissa, Slovakiassa ja Thaimaassa sekä tytäryhtiöitä yli 30 maassa.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä