Ota yhteyttä meihin

LINAK®-karamoottorijärjestelmät ja -ratkaisut ovat nopeita asentaa, helppoja ottaa käyttöön sekä intuitiivisia käyttää. Jos ongelmia esiintyy tai jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä meihin.

Olemme keränneet alle avuksesi joitakin usein kysyttyjä kysymyksiä.

Laitevalmistajille: Jos et löydä vastausta kysymykseesi, pyydä teknistä tukea paikallisesta LINAK-tytäryhtiöstä.

Loppukäyttäjille: Jos et löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä laitteen myyneeseen jälleenmyyjään tai karamoottoria käyttävän laitteen valmistajaan.

Tyhjennä haku

Millä tavoin ympäristötekijät vaikuttavat moottorikotelon suunnitteluun?

Ankarissa olosuhteissa – kuten hyvin korkeissa tai matalissa lämpötiloissa, syövyttävien kemikaalien läheisyydessä tai tärinässä – käytettävät karamoottorit on suunniteltava käyttöolosuhteidensa mukaisesti.

Teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa LINAK-karamoottoreissa on useita ominaisuuksia, jotka varmistavat moottorien kestävyyden ja korkeimman mahdollisen IP-luokituksen (IP69K): alumiinikotelot, elektroniikkaa suojaavat pinnoitetut piirilevyt, kosteuden sisäänpääsyä vähentävät kiillotetut sisäputket sekä huolella valitut korkkitiivisteet ankariin olosuhteisiin ja ympäristöihin, joissa on pölyräjähdyksen vaara (ATEX ja IECEx).

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen LINAK®-karamoottorien alumiinikoteloiden pinta on korroosionkestävä, eikä kaapelien vaihtaminen niissä vaikuta karamoottorin IP-luokitukseen. Jos karamoottori joutuu kosketuksiin lannoitteiden ja ammoniakin kaltaisten erittäin syövyttävien aineiden tai höyryjen kanssa, suosittelemme valitsemaan erikoispinnoitteella varustetun anodisoidun moottorikotelon.

Karojen vaikutus karamoottorin tehokkuuteen

Karamoottorin tehokkuus on suoraan riippuvainen moottorista, vaihteista ja karasta ja niiden välisestä yhteistyöstä.

Kara ja sen muoto varmistavat, että sähkökäyttöisen karamoottorin antoteho pysyy aina tasaisesti samana kuormasta riippumatta, kun taas hydraulisissa ja pneumaattisissa järjestelmissä tehokkuus on erilainen työnnettäessä ja vedettäessä. Vaikka paine pysyykin näissä järjestelmissä samana, sisätila, jonka läpi öljy tai ilma kulkee, on pienempi vedettäessä, ja tehokkuus suhteellisesti pienempi kuin työnnettäessä.

Sähkökäyttöinen karamoottori voi kuormasta riippumatta kulkea samalla nopeudella sekä työnnettäessä että vedettäessä.

Käyttökohteessa voi siis samalla antoteholla siirtää suurta kuormaa hitaasti tai pientä kuormaa nopeasti. Jos kuorma kerrotaan nopeudella, saadaan liikkeeseen tarvittava antoteho. Tämä antaa hyvän kuvan siitä, minkätyyppinen karamoottori käyttökohteeseen tarvitaan. LINAK®-karamoottorin valitessaan yrityksesi voi valita eri vaihteiden ja karan nousukulmien välillä ja räätälöidä näin itselleen ihanteellisen ratkaisun.

Sähkökäyttöisiin lineaarisiin karamoottoreihin on saatavilla monentyyppisiä karoja ja karamuttereita, ja ne valitaan aina vaaditun kuorman ja karamoottorin suorituskyvyn mukaisesti. Esimerkiksi raskaita kuormia nostettaessa mutterin on oltava tavallista pidempi, jotta kuorma jakautuisi tasaisemmin mutterin kierteiden välille.

Karan rakenne on otettava huomioon sen tehokkuutta optimoitaessa. Teollisuuskäyttöön suunnitelluissa LINAK-karamoottoreissa käytetään esimerkiksi trapetsiprofiileja ja matalia ja korkeita profiileja.

Karamoottorin todellisen B10-käyttöiän selvittäminen

B10-käyttöikä määritellään testaamalla karamoottoriryhmiä tietyillä kuormilla.

Monissa todellisissa käyttökohteissa on kuitenkin kuormitusprofiilit, mikä tarkoittaa sitä, että karamoottorin kuorma vaihtelee sen iskunpituudella.

Tällaisissa tapauksissa B10-käyttöikä arvioidaan selvittämällä ekvivalenttikuorma.

Tällä videolla kerrotaan, miten se tapahtuu.

Tasavirtamoottorin toiminta

Tasavirtamoottorien toiminta perustuu induktioon. Induktiossa virta muodostuu magneettikentän sisällä induktorin tai magneettikentän pyöriessä.

Kun virta kulkee ankkurikäämin läpi, sähkömagneettinen voima indusoituu ja käämi alkaa pyöriä.

Kun käämi saapuu vastakkaiselle magneettikentälle, kommutaattorirenkaat osuvat vastakkaisen polariteetin virtalähteeseen. Tämä tarkoittaa sitä, että sähkömagneettinen vetovoima muuttaa suuntaa ja käämi jatkaa pyörimistä samaan suuntaan.

Karamoottorin kotelon rakenteen vaikutus karamoottorin suorituskykyyn

Karamoottorin kotelon rakenne vaikuttaa suuresti karamoottorin suorituskykyyn: Takakiinnikkeen voi joko hitsata kiinni moottorikoteloon tai se voidaan kiinnittää erikseen erillisenä teräsrakenteena.

Näissä tapauksissa kuormaa siirrettäessä syntyvät veto- ja työntövoimat kulkevat eri tavoin karamoottorin ja sen kotelon läpi. Suuria kuormia käsittelevät karamoottorit on yleensä varustettu erillisellä takakiinnikkeellä, jolloin kotelo ei suoraan altistu voimalle. Suuret kuormat voivat yhdessä tärinän kanssa vaurioittaa koteloa ja heikentää karamoottorin IP-suojausta.

Karamoottorin B10-käyttöiän tuntemisen edut

B10-käyttöikäarvot voivat auttaa laitteiden suunnittelussa. LINAKin® tapauksessa arvojen avulla voidaan arvioida eri käyttökohteissa – kuten liikkuvissa työkoneissa, teollisuusautomaatiossa tai maatalouskoneissa – käytettävien sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottorien käyttöikä. Paitsi että B10-käyttöikäarviot auttavat valitsemaan oikeanlaisen karamoottorin käyttökohteeseen, niiden avulla voidaan myös ennakoida huoltoja.

Muovisten ja alumiinisten moottorikoteloiden suurimmat erot

Karamoottorien kotelot on tavallisesti valmistettu joko muovista tai alumiinista. Muovikuorilla varustetut karamoottorit soveltuvat hyvin erilaisiin käyttökohteisiin – kuitenkin lähinnä sisäkäyttöön. Alumiinikuoret suojaavat karamoottoreita ankarilta olosuhteilta, kuten lämpötilanvaihteluilta, kemikaaleilta sekä suuren voiman ja tärinän vaikutuksilta.

Muovikotelolla varustettu karamoottori soveltuu hyvin monenlaisiin koneisiin. On kuitenkin muistettava, että jos käyttökohteessa esiintyy paljon lämpötilanvaihteluita, relaksaatio voi poistaa muovista jännityksen ja karamoottorin IP-suojaus voi heiketä ajan myötä. Vaativissa olosuhteissa on suositeltavaa käyttää alumiinikuorilla varustettua teollisuuskäyttöön suunniteltua karamoottoria.

Alumiinikuorilla varustetuilla karamoottoreilla on korkea IP-luokitus, eivätkä lämpötilanvaihtelut tai kemikaalit vaikuta kuorien muotoon, joten alumiinikuoret soveltuvat ihanteellisesti ankariin olosuhteisiin.

Alumiinisilla moottorikoteloilla on monia etuja, ja jos karamoottoria on tarkoitus käyttää ankarissa olosuhteissa, kotelon rakenne tulisi aina ottaa huomioon.

Muovi- ja teräsvaihteiden suurimmat erot

Kaikilla vaihteistotyypeillä on omat hyvät ja huonot puolensa.

Muovivaihteiden tehokkuus on yleensä teräsvaihteita alhaisempi, ja ne ovat teräksisiä herkempiä korkeille lämpötiloille. Jos karamoottoria käytetään sen rajoitusten mukaisesti esimerkiksi ajamalla se aina päätyrajaan asti tai välttämällä sen mekaanista estämistä, vaihteiden materiaali ei kärsi eikä näin ollen vaikuta haitallisesti karamoottorin suorituskykyyn ja kestoikään.

Muovivaihteet soveltuvat hiljaisen käyttöäänensä vuoksi hyvin käyttöympäristöihin ja kohteisiin, joissa melutasolla on merkitystä.

Teollisuuskäyttöön tarkoitettuja karamoottoreita voidaan käyttää ankarissa olosuhteissa, joissa niiden on kestettävä raskaita kuormia, korkeaa käyttöastetta ja korkeita lämpötiloja. Näissä tapauksissa teräsvaihteistot, kuten hammaspyörä- ja planeettavaihteistot, tarjoavat karamoottorin suorituskyvyn tarvitseman kestävyyden ja tehokkuuden. Teräsvaihteita eivät rajoita kiinteät käyttöasterajoitukset, sillä karamoottorin liikkeestä muodostuva lämpö ei juuri koskaan nouse niin korkeaksi, että se vaurioittaisi vaihteiden materiaalia.

Tästä huolimatta useimmissa teollisuuskäyttöön tarkoitetuissa LINAK®-karamoottoreissa käyttöaste on säädetty 20 prosenttiin, jotta syntyvä lämpö ei vaikuttaisi karamoottorin muihin osiin.

Karamoottorin suorituskyvyn optimoiminen

Karamoottorin suorituskyvyn optimointiin tarvitaan vakaa virtalähde, asianmukaiset kaapelit ja oikeanlainen tulojännite.

Vakaa virtalähde: Virtalähteen tulisi vastata moottorin nimellisjännitettä.

Kaapelit: Mitä lyhyemmät ja paksummat kaapelit ovat, sitä vähemmän vastusta esiintyy, kun virtaa syötetään tasavirtamoottoriin.

Syöttöjännite: Jos tasavirtamoottoria käytetään yli- tai alijännitteellä, moottori voi ylikuormittua.

Lineaarisissa karamoottoreissa käytettävät vaihteet

Sähkökäyttöisille lineaarisille karamoottoreille on monenlaisia vaihteita, mutta teollisuuden karamoottoreissa käytetään yleensä muovi- tai teräsvaihteita. Kummastakin vaihdetyypistä on rakenteeltaan erilaisia versioita:

  • Lieriöhammasvaihteissa on suorat hampaat. Lieriöhammasvaihteiden hyötysuhde on suuri – korkeissakin lämpötiloissa. Suurella hyötysuhteella on kuitenkin hintansa, sillä tämäntyyppisillä vaihteilla on muita korkeampi äänitaso.

  • Vinohampainen lieriövaihde on hyvä vaihtoehto, jos käyttökohteessa tarvitaan tasaista käyntiä ja hiljaista käyttöääntä. Näillä vaihteilla on kuitenkin pienempi hyötysuhde kuin lieriöhammasvaihteilla, ja niissä vaihteiston akselin aksiaalivoima tuottaa lämpöä, mikä on otettava huomioon karamoottorin suunnittelussa.

  • Kierukkavaihteissa melua voidaan vähentää kasvattamalla välityssuhdetta ennen karamoottorin käynnistämistä. Välityssuhteen kasvattaminen vastaa halkaisijaltaan suuremman hammaspyörän käyttöä. Muovisilla kierukkavaihteilla on yleensä pieni tehokkuus, sillä ne ovat tavallisesti itsepidättyviä. Jos itsepidättyvyyskykyä on kasvatettava, ratkaisuun on joissakin tapauksissa lisättävä jarru.

  • Planeettavaihteisto muodostuu suuressa hammaspyörässä pyörivistä pienemmistä hammasrattaista. Tällaiset vaihteistot ovat tavallisesti erittäin kestäviä ja suorituskykyisiä, sillä niissä voima jakautuu tasaisesti hammasrattaiden välille. Näissä vaihteistoissa on suuri välityssuhde ja ne ovat kompakteja, joten niitä käytetään usein teollisuuskäyttöön suunnitelluissa karamoottoreissa.

Mikä tasavirtamoottori on?

Tasavirtamoottori on pyörivä laite, joka muuttaa sähköenergian mekaaniseksi energiaksi.

Siinä käytetään staattorin tai moottorikotelon sisälle asennettuja kestomagneetteja. Magneetit muodostavat pysyvän magneettikentän.

Käämitys muodostuu tasavirtalähteeseen yhdistetystä sähkömagneettisesta käämistä, ja akseli kulkee koko moottorin läpi. Kaikki moottorin sisällä olevat osat pyörivät.

Kokonaisuuden kaksi harjaa osuvat virrankääntimeen, joka siirtää tasavirran virtalähteestä sähkömagneettiseen käämiin.

Kuulalaakereilla varmistetaan, että akselin ja moottorin reunaosien välillä esiintyy mahdollisimman vähän kitkaa.

Mitä karan nousukulma tarkoittaa?

Karan nousukulma viittaa mutterin kulkemaan matkaan sen kääntyessä 360 astetta karassa. Eli jos karan nousukulma on 12 mm, mutteri kulkee 12 mm karan kierroksen aikana.

Mitä suurempi karan nousukulma on, sitä suorituskykyisempi karamoottori on, sillä tällöin mutterin ja karan välillä esiintyy vähemmän kitkaa.

Suuri karan nousukulma kuitenkin heikentää itsepidättyvyyskykyä. Itsepidättyvyyskyvyn ansiosta karamoottori ei siirry takaisin tulosuuntaansa pysähtyessään haluttuun paikkaan – ei edes siinä tapauksessa, että siihen kohdistuu suurta kuormitusta tai tärinää (paitsi tietysti jos sen on tarkoituskin siirtyä taaksepäin).

Jos karan hyötysuhde on pieni, karamoottori on tavallisesti itsepidättyvä.

Jos karamoottori ei ole itsepidättyvä, se pidetään paikallaan jarrun avulla.

Mikä on tasavirtamoottorin hyötysuhde?

Tasavirtamoottorin hyötysuhde tarkoittaa syöttö- ja lähtötehon välistä suhdetta, ja sitä mitataan wateissa. Syöttöteho riippuu siirrettävästä kuormasta. Monet moottorin osat vaikuttavat haitallisesti moottorin suorituskykyyn josta muodostuu lämpöä. Näin käy myös, jos ympäristön lämpötila on todella korkea tai alhainen, ja näin onkin usein teollisuuskäyttöön tarkoitettujen karamoottorien käyttöympäristössä.

Mitä iskunpituus tarkoittaa?

Karamoottorin iskunpituus tarkoittaa liikkeen enimmäispituutta. Kyseessä on karamoottorin lineaarinen liikealue täysin sisäänajetun ja täysin ulosajetun asennon välillä. Iskunpituus kertoo, miten pitkälle karamoottorin varsi tai mäntä voi siirtyä yhdellä liikkeellä.

Karamoottorin iskunpituus riippuu karan pituudesta. LINAK®-karamoottorit ovat yleensä hyvin monipuolisia, ja niiden iskunpituudeksi voidaan asettaa jopa 1,2 metriä asiakkaan toiveiden mukaisesti. On kuitenkin muistettava, että pitkän iskunpituuden karamoottoreilla on joitakin rajoituksia. Enimmäiskuorma pienenee työntöliikkeessä, kun iskunpituus on pitkä. Syynä tähän on, että mitä suurempi kuorma on ja mitä kauemmaksi sisäasennostaan mutteri siirtyy karassa, sitä enemmän karamoottori rasittuu.

Voiko konfigurointeja kopioida karamoottorien välillä?

Konfiguroinnit voi tallentaa Actuator Connect™ -työkalussa. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, kun toimintoja testataan prototyypeillä ja konfiguroinneista halutaan luoda varmuuskopioita. Lisäksi toiminto säästää aikaa esimerkiksi rinnakkaisjärjestelmissä, kun samoja asetuksia ei tarvitse konfiguroida erikseen järjestelmän kaikkiin karamoottoreihin.

Voiko I/O™-karamoottorin mukauttaa?

Kyllä! I/O-karamoottoreissa on erilaisia tulo- ja lähtöliitäntävaihtoehtoja. Tulo- ja lähtösignaalien toiminnot voidaan mukauttaa suoraan Actuator Connect™ -työkalussa, ja kytkentäkaavio päivitetään muutosten mukaisesti.

Jopa 6 johdinta voidaan mukauttaa. Jotkin johtimet on varattu tietyille toiminnoille, joten niitä ei voi muokata.

Onko IC-karamoottoreissa sisäänrakennettu kytkin?

Ei. Kytkin on tarpeeton osa sisäänrakennettua ohjauselektroniikkaa käyttävissä karamoottoreissa. IC Integrated Controller™ -ohjauselektroniikalla varustetuissa karamoottoreissa käytetään sen sijaan virtarajaa, jolla varmistetaan, että karamoottori pysähtyy automaattisesti esteen tai vastusta kohdatessaan. Virtarajojen tarkoituksena on suojata sekä käyttökohdetta että itse karamoottoria.

Miten karamoottoria valvotaan lähtösignaalilla reaaliaikaisesti?

Reaaliaikaisten kaavioiden lisäksi karamoottorin virrankulutuksesta tai lämpötilasta saa muitakin reaaliaikaisia tietoja suoraan PLC-ohjausjärjestelmään lähettävän analogisen tai digitaalisen signaalin kautta.

Analogisen lähtösignaalin avulla tarkkoja arvoja voi tarkkailla reaaliaikaisesti. Ne näytetään joko 0–10 V:n tai 4–20 mA:n signaaleina (vaihteluvälit ovat mukautettavissa).

Digitaalisen signaalin avulla voi tarkkailla tiettyä esiasetettua vaihteluväliä, ja järjestelmä voi antaa ilmoituksen, jos mitatut arvot ovat näiden arvojen ulkopuolella.

Miten karamoottorin tarkka asemointi varmistetaan?

Karamoottorista on tiedettävä erityisesti sen paikka. Piirilevyohjatun lineaarisen karamoottorin paikka havaitaan Hall-antureilla, jotka laskevat karan kierrosten pulssien määrän.

Aiemmin karan molempiin päihin asennettiin elektroniset kytkimet, jotka kalibroivat asemointijärjestelmän aina fyysiselle päätyrajalle saavuttaessa. Takaisinkytkentätietojen luotettavuuden varmistamiseksi vähintään toinen näistä päätyrajakatkaisijoista oli aktivoitava säännöllisin väliajoin. Jos tätä ei tehty, takaisinkytkentätiedoissa saattoi ajan myötä esiintyä poikkeamia, kun kooderin hall-pulssit jäivät huomaamatta lähinnä sammuttamisen yhteydessä.

Tämän rajoituksen vuoksi takaisinkytkentätiedot saattoivat ajan myötä muuttua epätarkoiksi käyttökohteissa, joissa karamoottori ei hyödyntänyt koko iskunpituuttaan.

LINAKin® kehittämä uusi alustusperiaate on muuttanut lineaarisen liikkeen alustamistavan. Siinä hyödynnetään karamutteriin asennettua pientä magneettia, joka kulkee karamoottorin piirilevyllä olevan kahden hall-anturin ohi iskunpituuden alkupuolella. Kutsumme tätä ”zero pointiksi". Anturit reagoivat niiden ohi kulkevaan karamutterin magneettiin muodostamalla kaksi hall-signaalia. Mikroprosessori tarkistaa näiden kahden magneettikentän leikkauspisteen ja käyttää sitä alustamisen viitteenä.

Miten B10-käyttöiän laskenta-arvot saadaan?

B10-käyttöikäarvot riippuvat monista karamoottorin käyttöikään vaikuttavista tekijöistä, kuten lämpötilasta, tärinästä, kuormasta yms. LINAKin® nykyiset B10-käyttöikäarvot perustuvat yksinomaan kuormaan.

Selvitämme karamoottorien B10-käyttöiän testaamalla tiettyä määrää teknisesti samanlaisia karamoottoreita samanlaisissa käyttöolosuhteissa, ja suoritamme testiä niin kauan, kunnes kaikki karamoottorit lakkaavat toimimasta. B10-käyttöikäkäyrä luodaan tämän jälkeen testin tulosten perusteella.

Saat lisätietoja alla olevasta videosta.

Miten suolan- ja kemikaalienkestävyys testataan?

Erittäin syövyttävissä ympäristöissä esimerkiksi maataloudessa tai meriteollisuudessa käytettävien koneiden säätöratkaisujen on toimittava luotettavasti ja kestettävä erilaisia kemikaaleja, lannoitteita ja suoloja. Teollisuuskäyttöön tarkoitetuille LINAK®-karamoottoreille tehdään rankat korroosiotestit niiden luotettavan toiminnan ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi.

Karamoottorit altistetaan suolahöyryille, kemikaaleille, dieselöljylle, hydraulinesteelle ja monille muille aineille. Kaikki nämä aineet vaikuttavat karamoottorien muovi- ja metalliosiin.

Katso, miten testaamme tuotteidemme suolan- ja kemikaalienkestävyyden.

Miten hiiliharjaton tasavirtamoottori toimii?

Hiiliharjaton tasavirtamoottori (eli BLDC-moottori) käyttää tasavirtaa (DC) ja elektronisesti ohjattua kommutointijärjestelmää.

Kuten kaikissa muissakin moottoreissa, hiiliharjattoman moottorin keskeisimpiä osia ovat staattori ja roottori. Roottori muodostuu kestomagneeteista, ja ulompi osa eli staattori useista kuparikäämeistä, joiden määrä riippuu roottorin magneettinapojen määrästä. Käämit asennetaan staattorin sisäkehälle aksiaalisesti kaiverrettuihin uriin.

Moottori käy, kun roottori pyörii staattorin sisällä. Elektroniikka saa roottorin pyörimään indusoimalla kuparikäämien magneettikenttiä, jotka voivat työntää ja vetää kestomagneetteja järjestyksessä, mikä varmistaa jatkuvan pyörimisen.

Miten kytkin toimii?

Kytkin vapautuu, kun vääntömomentti ylittää esiasetetun rajan. Näin käy, jos moottorin vääntömomentti kasvaa liikaa karamoottorin käytön aikana. Tällöin jousilevy ei kestä kuormaa ja kuulalaakerit työntyvät pois lovistaan.

Kytkin vapautuu, kun levyt kääntyvät liikettä luomatta.

Kun vääntömomentti laskee, kuulalaakerit palaavat paikoilleen ja vääntö muutetaan taas lineaariseksi liikkeeksi.

Tämä suojaa sekä karamoottoria että sen käyttökohdetta ylikuormitustilanteissa.

Takaisinkytkennän tarkkuuden varmistaminen I/O™-karamoottorissa

Karamoottori on alustettava säännöllisesti, jotta takaisinkytkentä toimisi mahdollisimman tarkasti. Tämä tehdään tavallisesti fyysisellä päätyrajakytkimellä molemmissa päissä, mutta tarkkuus voi heiketä ajan ja kytkinten mekaanisen kulumisen myötä.

I/O-karamoottoreissa alustaminen tehdään kuitenkin uudella tavalla, ns. nollapisteperiaatteella, jota kutsumme Zero pointiksi. Zero point -periaatetta noudatettaessa asento alustetaan aina, kun kara tulee 35–70 mm:n iskunpituudelle, eikä karamoottoria tarvitse ohjata fyysiseen päätyrajaansa.

Koska I/O-karamoottoreissa käytetään sähkömagneettisten kytkinten sijaan hall-anturiin perustuvaa järjestelmää, tämäntyyppiset karamoottorit soveltuvat perinteisiä paremmin haastaviin teollisuusympäristöihin.

Miten LINAK testaa kaapelit?

Teollisuuskäyttöön tarkoitetut LINAK-karamoottorit testataan aina kaapelit asennettuina, ennen kuin ne lähtevät tehtaalta. Näin varmistamme karamoottorin asianmukaiset kytkennät ja niiden toiminnan.

IP69K-luokituksen vaatimusten (Ingress Protection eli IP-suojaus) täyttämiseksi karamoottorin kaapelin päässä on aina oltava valukuori.

Korkean IP-luokituksen saamiseksi on tehtävä varotoimenpiteitä ja suunniteltava laitteistoon liitettävät kaapelit siten, että niiden päät pysyvät suljetussa ja suojatussa kohdassa. Tämä estää vesiroiskeiden pääsyn liittimeen ja sitä kautta karamoottoriin.

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen LINAK-karamoottorien kaapelit ja kotelo on suunniteltu niin, että kaapeli voidaan vaihtaa ilman, että tämä vaikuttaisi IP-luokitukseen.

Miten virtarajakatkaisin toimii?

Virtaraja-algoritmi kuvastaa sähkökäyttöisen karamoottorin tapaa reagoida esteisiin, eli sitä, miten karamoottori havaitsee esteen ja kuinka nopeasti se reagoi siihen.

Jos karamoottorin virrankulutus nousee yli asetetun rajan, se säätää kulutusta itse ja pyrkii pitämään kulutuksen asetetun raja-arvon alapuolella moottorin nopeudensäätöön käytetyn pulssinleveysmodulaation (PWM) avulla. Karamoottori tekee tätä niin kauan, kunnes se pysähtyy kokonaan (lukkiutuu mekaanisesti). Se valvoo tätä tarkoitusta varten hall-takaisinkytkentäsignaalia. Jos tietyllä aikavälillä ei esiinny hall-pulsseja, karamoottori pysähtyy.

Miten LED-tilavalo toimii?

Sähkökäyttöisessä lineaarisessa I/O™-karamoottorissa on läpinäkyvä liitin, jonka avulla piirilevyllä oleva LED-merkkivalo näkyy nopeaa silmämääräistä diagnosointia varten. Toiminto voidaan ottaa käyttöön ohjelmisto-ominaisuutena Actuator Connect™ -konfigurointityökalun Diagnostics-valikosta.

LED-merkkivalossa on eri värejä, jotka ilmaisevat karamoottorin tilan. Sen avulla voidaan selvittää nopeasti, toimiiko karamoottori odotetulla tavalla vai onko tapahtunut jokin virhe, joka vaatii lähempää tarkastelua.

Merkkivalo on vihreä, kun karamoottori on täydessä toimintakunnossa. Jos valon väri vaihtuu (punaiseksi tai keltaiseksi), järjestelmässä on jokin toimintahäiriö.

Jos merkkivalo ei syty, tarkista virtajohto ja virtalähde vääränlaisten liitäntöjen ja vaurioiden varalta. Paitsi että merkkivalo ilmaisee karamoottorin tilan, sen avulla voidaan myös tarkistaa, mikä karamoottori tietokoneeseen on yhdistetty Bluetooth®-yhteydellä (sininen valo).

Bluetooth®-sanamerkki ja -logot ovat Bluetooth SIG Inc:n omistamia rekisteröityjä tavaramerkkejä, joita LINAK® käyttää lisenssillä.

Kuinka monta I/O™-karamoottoria voi käyttää rinnakkain?

Jopa kahdeksan karamoottoria voi toimia sulavasti ja synkronoidusti rinnakkain. Rinnakkaisajo soveltuu ihanteellisesti raskaan kuorman jakamiseen eri karamoottoreille tai vaikkapa koneluukkuja nostettaessa esiintyvän mekaanisen rasituksen välttämiseen. Rinnakkaiskäytössä olevien karamoottorien on oltava ominaisuuksiltaan samanlaisia – sekä mekaniikan että konfiguroinnin näkökulmasta katsottuna.

Miten I/O™-karamoottori yhdistetään Actuator Connect™ -konfigurointityökaluun?

Tämäntyyppiset karamoottorit voi yhdistää tietokoneeseen langattomalla Bluetooth®-yhteydellä tai (erikseen hankittavalla) USB-kaapelisarjalla. Yhdistettiinpä karamoottori sitten langattomasti tai kaapelilla, karamoottoriin on ensin syötettävä 24 V:n tai 48 V:n jännitettä (lisätietoja on karamoottorin tyyppikilvessä).

Karamoottoriin on kytkettävä signaalikaapeli Bluetooth-yhteyden vakauden varmistamiseksi. I/O-karamoottori ilmestyy oletusarvoisesti laiteluetteloon, jossa näytetään karamoottorin yksilöllinen sarjanumero (W/O#) ja Bluetooth-kuvake.

USB-kaapelisarjassa on kaksi kaapelia: Y-kaapeli, joka liitetään karamoottorin molempiin tuloliittimiin (virta- ja signaaliliitännät), ja USB-kaapeli, joka liitetään Y-kaapelin Ethernet-liittimeen. Jos sama karamoottori yhdistetään USB-kaapelisarjalla, sen kohdalla näkyy myös USB-kuvake. Huomaathan, että tässä tapauksessa luettelossa näytetään kaapelin nimi karamoottorin nimen sijaan.

Odota muutama sekunti Actuator Connect -konfigurointityökalun ja karamoottorin välisen yhteyden muodostumista. Kun yhteys on muodostettu, karamoottori on valmis konfiguroitavaksi.

Saako virhekoodit suoraan PLC-ohjausjärjestelmään?

Niihin käyttökohteisiin, joissa käyttökatkoksia ei saa olla, LINAK tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa karamoottorin tilan digitaalisesti helposti tulkittavien virhekoodien avulla.

Virhekoodeja voi lukea digitaalisesta lähtösignaalista 10 sekunnin ajan. Karamoottori lähettää tietyn määrän pulsseja ohjaimeen (PLC:hen) virheen tyypin mukaisesti. Se noudattaa pulsseissa alla olevassa videossa ja tällä vianmäärityssivulla mainittuja kaavoja.

Toinen digitaalisista lähtösignaaleista on varattu virhekoodeille, mutta toista voi käyttää takaisinkytkentätiedoille tai päätyrajasignaaleille.

Voiko yhden I/O™-karamoottorin järjestelmän muuttaa rinnakkaisjärjestelmäksi?

Kyllä. Kaikki sähkökäyttöiset lineaariset I/O-karamoottorit tukevat rinnakkaisajoa (violetilla johtimella), mikä tarkoittaa sitä, että karamoottoria voi käyttää rinnakkaisajojärjestelmässä, vaikka se olisikin alun perin ohjelmoitu käytettäväksi yksittäisenä karamoottorina. Tällä tavoin Full I/O -karamoottoreita voi pitää vaivattomasti varastossa ja konfiguroida ne rinnakkaisajoon vasta myöhemmin.

Parallel-asetus on Actuator Connect™ -konfigurointityökalun vasemmassa sivupaneelissa. Kun rinnakkaisjärjestelmä on valittu, siinä olevat karamoottorit voidaan konfiguroida ja niiden määrää voidaan muuttaa.

Voimmeko päivittää I/O™-karamoottorimme Full-versioon?

Kyllä! LINAK® tietää, ettei kaikissa projekteissa tarvita kaikkia I/O-karamoottorin toimintoja.

Jos käytössänne on Basic- tai Customised-versio, jotkin karamoottorin toiminnoista on lukittu Actuator Connect™ -konfigurointityökalussa.

Toimintoihin voi silti tutustua, mutta konfigurointeja ja muutoksia ei voi tallentaa.

Jos haluatte kaikki toiminnot käyttöönne, pyytäkää aktivointikoodi paikallisesta LINAK-tytäryhtiöstä. Ilmoittakaa heille karamoottorin W/O#-numero (joka löytyy karamoottorin tyyppikilvestä tai Actuator Connect -työkalusta) ja pyytäkää koodia*.

Kun saatte koodin, päivitys sujuu helposti Actuator Connect -työkalussa.

*Huomaattehan, että kustakin karamoottorin päivityksestä peritään kertamaksu.

Miksi karamoottori ei näy Actuator Connect™ -ohjelmassa, vaikka virtajohto on kytkettynä?

Bluetooth® Low Energy -antenni on asennettu karamoottorin alumiinikotelon sisällä olevalle piirilevylle (PCB). Kotelo vaimentaa signaalia merkittävästi, joten on käytettävä signaalikaapelia. Signaalikaapelissa on erillinen johdin, joka vahvistaa Bluetooth Low Energy -signaalia. Jos kaapelia ei käytetä, karamoottori ei pysty muodostamaan yhteyttä ongelmitta. Liitä signaalikaapeli karamoottoriin, jotta se näkyisi Actuator Connect -konfigurointityökalun laiteluettelossa.

Mitkä ovat kiihdytyksen ja hidastuksen edut?

LINAK® tarjoaa sähkökäyttöisten karamoottorien käynnistys- ja pysäytysasetukset (kiihdytys käynnistettäessä ja hidastus pysäytettäessä) vaihtoehtona välittömälle pysäyttämiselle. Kiihdytys- ja hidastustoimintoa käytettäessä karamoottori kiihdyttää liikkeelle lähtiessään asteittain täyteen nopeuteen ja hidastaa samalla tavoin ennen pysähtymistään. Tällä toiminnolla voidaan ehkäistä värinää ja varmistaa sujuvat liikkeet.

Yrityksesi voi valita joko LINAKin oletusasetukset tai käyttää omia kiihdytys- ja hidastusasetuksiaan. Tämä toiminto sulavoittaa karamoottorin liikkeitä ja vähentää rasitusta käyttökohteessa, mikä pidentää karamoottorin käyttöikää merkittävästi.

Minkätyyppisiä kaapeleita sähkökäyttöisissä lineaarisissa karamoottoreissa on?

Teollisuuskäyttöön tarkoitettuihin LINAK®-karamoottoreihin on yleisesti saatavilla kolmentyyppisiä kaapeleita: erilliset virta- ja signaalikaapelit, yhteinen kaapeli virralle ja signaalille sekä Y-kaapeli.

Erilliset virta- ja signaalikaapelit tekevät ratkaisusta joustavamman, jolloin karamoottori on helpompi integroida erilaisiin koneisiin. Virtalähde voi tällöin esimerkiksi olla eri päässä kuin moottorin ohjaus. Vähän virtaa kuluttavissa karamoottoreissa sama kaapeli voi välittää sekä virtaa että signaalia. Joissakin muissa ratkaisuissa karamoottorissa voi olla sen kahteen liittimeen kytketty Y-kaapeli, ja toisessa päässä yksi liitin virralle ja signaalille.

Minkätyyppisiä mekaanisia jarruja karamoottoreissa käytetään?

  • Levyjarru: Levyjarru kiinnitetään tavallisesti suoraan karaan, ja jarruttaminen tapahtuu puristamalla levyjä yhteen karan ympärillä. Koska jarru on suoraan kosketuksissa karaan, jarru altistuu sekä suurelle voimalle että lämmölle. Tällaiset jarrut ovat kulutusosia, jotka suunnitellaan ja testataan karamoottorin käyttöiän mukaisesti. Jarrun paikka karassa on valittava karamoottorin asennusmittojen mukaisesti.

  • Yksitoiminen jarru: Yksitoimisen jarrun sisällä on jousi, joten jarru toimii vain yhteen suuntaan – joko työntäen tai vetäen. Tämäntyyppistä jarrua käytettäessä on määriteltävä etukäteen, käytetäänkö jarrua työntö- vai vetoliikkeessä.

  • Kaksitoiminen jarru: Kaksitoimiset jarrut ovat erittäin voimakkaita. Teollisuuskäyttöön suunnitelluissa LINAK®-karamoottoreissa käytetään tämäntyyppisiä jarruja, sillä karamoottorien suuri suorituskyky edellyttää jarruilta suurta itsepidättyvyyskykyä. Kaksitoimista jarrua käyttävät karamoottorit voivat liikkua molempiin suuntiin jarruttamatta, kunhan liikkeen tuottaa sähkömoottori. Jos kara muodostaa liikkeen kumpaan tahansa suuntaan, jarru aktivoituu ja pitää karamoottorin paikallaan.

Tavallisimmat analogiset takaisinkytkentäsignaalit

Analogisia signaaleja käytetään usein teollisuuden PLC- ja muiden ohjausjärjestelmien takaisinkytkentäsignaaleina. Tavallisimmin käytetään jännitealueen 0–10 V signaaleja karamoottorin fyysisen iskunpituuden mukaisesti.

On hyvä muistaa, että tällaiset analogiset sijaintitiedot ovat herkkiä kohinalle ja jännitehäviöille kaapelien ollessa pitkiä, joten takaisinkytkentätiedot voivat olla epätarkkoja tällaisissa olosuhteissa. Toinen yleinen analogisten signaalien tyyppi käyttää 4–20 mA:n virtaa. Tämä tyyppi ei ole niin altis kohinalle eikä tietenkään jännitehäviöille.

Sekä virta- että jännitepohjaisen takaisinkytkennän vaihteluvälit voidaan myös skaalata yrityksesi tarpeisiin, jotta ratkaisu olisi helpompi integroida ohjausjärjestelmäänne.

Mitä kriittinen rinnakkaisjärjestelmä tarkoittaa?

Rinnakkaisjärjestelmät ovat "kriittisiä", mikä tarkoittaa sitä, että kaikkien järjestelmään kuuluvien karamoottorien on oltava läsnä, jotta järjestelmä sallisi niiden liikkeen. Rinnakkaisjärjestelmää ohjaa isäntäkaramoottori, joka on sarjanumeroltaan suurin. Isäntäkaramoottori antaa seuraajakaramoottoreille liikekomentoja ja vastaanottaa niiltä tilaviestejä, joiden avulla se varmistaa, että järjestelmä saa toimia vain, jos kaikki karamoottorit toimivat asianmukaisesti. Jos isäntäkaramoottori havaitsee toimintahäiriöitä tai jos jokin seuraajakaramoottoreista ei pysy kunnolla muiden tahdissa, isäntäkaramoottori hidastaa nopeutta niin, että koko järjestelmä toimii hitaimman karamoottorin tahdissa. Näin voi käydä esimerkiksi silloin, jos kuorma ei jakaudu tasaisesti käyttökohteessa.

Mitä ominaisuuksia digitaalisilla lähtösignaaleilla on?

Karamoottorien digitaalisilla lähtösignaaleilla voi olla erilaisia tehtäviä, ja ne voidaan konfiguroida tarkalleen yrityksenne vaatimusten mukaisesti. Täyden joustavuuden varmistamiseksi keltaista ja vihreää johdinta voidaan käyttää seuraaviin:

Digitaaliset sijaintitiedot single hall tai dual hall -pulssitiedoilla. Single hall -pulssianturi ei ota suuntaa huomioon, ja tämä logiikka on ohjelmoitava PLC-ohjausjärjestelmään. Dual Hallissa on kaksi kanavaa: A ja B. Kummallakin on oma johtimensa, joiden perusteella voidaan päätellä karamoottorin liikkeen suunta.

Analogisen takaisinkytkennän lisäksi tai sijaan (erillisenä toimintona) voidaan käyttää päätyrajasignaaleja, jotka ilmoittavat, kun karamoottori on täysin sisään- tai ulosajettuna. Samaa signaalia käytetään myös, jos jompaankumpaan suuntaan asetetaan virtuaaliset rajat – signaali ilmoittaa, kun karamoottori saavuttaa uuden päätyrajansa.

Digitaalisia signaaleja voidaan vastaanottaa karamoottorista myös sen ollessa toiminnassa. Tätä voidaan käyttää esimerkiksi merkkivalon sytyttämiseen merkiksi siitä, että käyttökohteen sisällä on liikettä.

Joissakin tapauksissa voi olla hyödyllistä tietää, kun karamoottori siirtyy ennalta määritellylle päätyraja-alueelle. Tämän toiminnon avulla voidaan määritellä alue, jolle tultuaan tai jonka virtarajan täytyttyä karamoottori lähettää digitaalisen signaalin. Tässä ratkaisussa laitteita ei ole enää pakko suunnitella niin, että fyysinen päätyraja on saavutettava ennen signaalin lähettämistä PLC-ohjausjärjestelmään (Programmable Logic Controller).

Digitaalisten signaalien tapauksessa voi tavallisesti valita aktiivisen korkean tason signaalin ja aktiivisen matalan tason signaalin väliltä, jotta ratkaisun integrointi käyttökohteeseen olisi helpompaa.

Jos tarkoituksena on syöttää virtaa LED-merkkivalolle tai käsiohjaimelle, kannattaa valita jatkuva korkean tason signaali. Karamoottori syöttää 100 mA suoraan matalavirtalaitteisiin.

Mikä Plug & Play -ratkaisu on?

Plug & Play -ratkaisu on nopea ja vaivaton tapa integroida karamoottori käyttökohteeseensa. Sitä voi käyttää valitsemalla mukautetun kaapelin teollisuuskäyttöön tarkoitettuun lineaariseen karamoottoriin. Useimmissa tapauksissa tarvitaan vain halutunlaista kaapelia käyttävä karamoottori ja kaksi pulttia (toinen takakiinnikkeeseen ja toinen karanpäähän), ja ratkaisu on käyttövalmis hetkessä.

Mitä käynnistysehto tarkoittaa?

Joissakin tapauksissa tiettyjen ulkoisten ehtojen on täytyttävä ennen karamoottorin käynnistymistä. Kolmatta digitaalista tulosignaalia voidaan käyttää karamoottorin liikkeiden sallimiseen tietyissä olosuhteissa.

Karamoottoriin voidaan yhdistää suoraan vaikkapa ulkoisesta anturista tuleva signaali, jonka avulla varmistetaan, että ehdot täyttyvät, ennen kuin karamoottori alkaa liikkua.

Mitä B10-käyttöikä tarkoittaa?

B10-käyttöikä on arvo, jonka avulla arvioidaan keskimääräistä vioittumisaikaa. Tällä tilastollisella arvolla mitataan laitteiden käyttöikää.

Toisin sanottuna karamoottorien tapauksessa B10-käyttöikä kertoo, milloin 10 % tuotteista on vaarassa vikaantua. B10-arvosta näkee samalla, voiko karamoottori 90 prosentin todennäköisyydellä saavuttaa odotetun B10-käyttöikänsä, kun sitä käytetään rajoitustensa mukaisesti. Karamoottorit on tällöin konfiguroitava täysin samalla tavoin.

On kuitenkin edelleen olemassa 10 %:n mahdollisuus, että komponentti vioittuu ennen B10-käyttöikänsä saavuttamista, joten B10-käyttöikää ei tulisi pitää takuuna käyttöiästä.

Mitä Actuator Connect™ -konfigurointityökalun raportit sisältävät?

Actuator Connect -konfigurointityökalusta voi ladata suoraan kattavan PDF-raportin, josta löytyvät sekä karamoottorin perustiedot – tyyppi, sijainti, viimeisin tunnettu tila jne. – että tarkat käyttötiedot ja yhteenveto kaikista historiatiedoista karamoottorin koko käyttöiän ajalta – virhelokit mukaan lukien. Tietojen pohjalta voidaan analysoida yksittäisten karamoottorien suorituskykyä tai vertailla karamoottoreita toisiinsa.

PDF-tiedostossa näytetään myös karamoottorin todellinen kytkentäkaavio ja ohjelmistoasetukset, joita voidaan hyödyntää esimerkiksi uusia karamoottoreita tilattaessa tai vaikkapa vain lähtökohtana teknisille keskusteluille yrityksesi paikallisen LINAK-yhteyshenkilön kanssa.

Sähkökäyttöisten karamoottorien itsepidättyvyyskyky

Itsepidättyvyyskyky on yksi sähkökäyttöisten karamoottorien tärkeimmistä myyntivalteista, sillä se estää karamoottoria liikkumasta taaksepäin. LINAK®-karamoottorien tapauksessa itsepidättyvyyskyky tarkoittaa sitä, että karamoottori voi liikkua täydessä kuormituksessa täyden käyttöjakson verran, ja kun se pysäytetään, se liikkuu enintään yhden karan kierroksen verran, ennen kuin se lukitaan täysin paikalleen.

Karamoottorien itsepidättyvyyskykyyn vaikuttavat monet tekijät. Karan tyyppi, karamutteri, vaihteisto, jarru ja tasavirtamoottorin ohjaus ovat vain joitakin tärkeimpiä esimerkkejä tekijöistä, jotka vaikuttavat karamoottorin kykyyn kestää kuormitusta pysäytettynä.

Mitkä ovat H-sillan perustoiminnot?

Karamoottorin ohjauksesta vastaa sisäänrakennettu ohjauselektroniikka tai H-silta, joka kääntää tasavirtamoottoriin tulevan jännitteen polariteetin. Tässä etuna on heikkovirtakytkentä, sillä vain muutaman mA:n vahvuinen korkean tason digitaalinen signaali saa karamoottorin liikkeelle.

Integroitu H-silta tuo ohjauspiiriin monenlaisia ohjausmahdollisuuksia, kuten nopeuden kiihdytys- ja hidastusasetukset.

Tällainen on H-silta, ja sen keskellä on virtaliitäntä moottorin positiiviseen ja negatiiviseen napaan. Neljä kytkintä eli transistoria on liitetty virtalähteeseen H-sillan ylä- ja alaosasta. Transistorit korvaavat mekaaniset releet. H-silta ohjaa karamoottorin sisään- ja ulospäin suuntautuvaa liikettä suhteellisen yksinkertaisesti. Kun virta on päällä (kahden transistorin on aktivoiduttava, jotta virta kulkisi diagonaalisesti moottoriliitännän läpi), se ohjaa moottorin kulkemaan jompaankumpaan suuntaan. Suunnan muuttaminen edellyttää, että virran virtaussuuntaa muutetaan poistamalla aiemmin aktivoidut kaksi transistoria käytöstä ja aktivoimalla toiset kaksi.

Kuva H-sillasta, jossa kytkimet 1 ja 4 on suljettu

Jos kytkimet 1 ja 4 suljetaan, positiivinen puoli on kytketty moottorin vasemmalle puolelle ja negatiivinen oikealle puolelle, jolloin moottori alkaa pyöriä yhteen suuntaan.

 

Kuva H-sillasta, jossa kytkimet 2 ja 3 on suljettu

Jos edellisten sijaan suljetaan kytkimet 2 ja 3, positiivinen puoli on kytketty oikealle ja negatiivinen vasemmalle puolelle, jolloin moottori alkaa pyöriä vastakkaiseen suuntaan.

 

Mitä eroa analogisilla ja digitaalisilla signaaleilla on?

Karamoottorin sijaintitiedot voidaan lähettää joko analogisena tai digitaalisena signaalina. Molemmat vaihtoehdot ovat käytettävissä, jotta ratkaisu olisi mahdollisimman yhteensopiva erilaisten PLC-ohjausjärjestelmien ja asetusten kanssa.

Jos signaaleja verrataan toisiinsa, kummallakin on omat hyvät ja huonot puolensa. Analogiset signaalit ovat esimerkiksi alttiimpia kohinalle kuin digitaaliset, mutta oikeissa olosuhteissa ne voivat olla erittäin tarkkoja.

Digitaalisia signaaleja voi käyttää paljon muuhunkin kuin karan sijaintitietoihin – esimerkiksi päätyrajasignaaleina, käytönaikaisina jatkuvina signaaleina ja monissa muissa toiminnoissa.

Mitä hiiliharjattoman moottorin hyötysuhde tarkoittaa?

Hiiliharjattoman moottorin hyötysuhteella tarkoitetaan syöttö- ja antotehon välistä suhdetta wateissa mitattuna.

Hiiliharjaton moottori on erittäin tehokas moottorityyppi, jossa syötön ja lähdön välillä esiintyy vain vähän energiahäviötä.

Hall-anturit tietävät aina roottorin asennon, joten niitä voi käyttää nopeudensäätöön.

Karamoottorien tapauksessa tämä tarkoittaa sitä, että nopeus pysyy tasaisena, vaikka moottorin kuormitus kasvaa.

Kytkimen tehtävä lineaarisessa karamoottorissa

Karamoottorin kytkimellä on kaksi tehtävää:

  1. Se suojaa teollisuuskoneita ja karamoottoria.
  2. Sen avulla karamoottoria voidaan käyttää ilman ohjauselektroniikkaa.

Kytkin tekee teollisuuskäyttöön suunnitelluista sähkökäyttöisistä lineaarisista LINAK®-karamoottoreista monipuolisia ja helppoja integroida erilaisiin koneisiin. Kytkin voi karamoottorissa kestää ennen vapautumistaan noin 1,5–2-kertaisesti nimelliskuormituksensa nimellisnopeudella sekä työnnettäessä että vedettäessä.

Kytkin vapauttaa pyörimisliikkeen moottorista karaan ja vaihteeseen. On tärkeää muistaa, että tämä ei suojaa kovalta kuormitukselta karamoottorin ollessa sammutettuna. Kytkimen vapautusmekanismi toimii vain, kun moottori pyörii (eli kun se on käynnissä).

Mikä on hiiliharjattoman DC-moottorin tärkein etu?

BLDC-moottoreilla on muita pidempi käyttöikä. Toisin kuin hiiliharjallisissa moottoreissa, hiiliharjattomissa moottoreissa harjat ja virrankäännin eivät ole jatkuvasti kosketuksissa keskenään. Koska kitka ei kuluta harjoja, hiiliharjattomalla moottorilla on merkittävästi pidempi käyttöikä kuin hiiliharjallisella moottorilla.

Mikä on jarrun tehtävä lineaarisissa karamoottoreissa?

Jarrun tehtävä lineaarisessa karamoottorissa on varmistaa, että karamoottori pysyy sille määritellyssä asennossa, kun virta sammutetaan. Karamoottorin jarrutus voidaan toteuttaa kolmella eri tavalla. Karamoottori voi olla itsepidättyvä, jolloin se ei tarvitse jarrua samassa asennossa pysymiseen virrankatkaisun jälkeen. Muussa tapauksessa karamoottoriin on lisättävä mekaaninen tai sähkökäyttöinen jarru. LINAK®-karamoottorit ovat joko itsepidättyviä tai niissä on jonkintyyppinen mekaaninen jarru.

Mitä virheitä sähkökäyttöiset lineaariset I/O™-karamoottorit voivat havaita?

LINAK erottaa toisistaan sisäiset ja ulkoiset virheet. Jos karamoottori on havainnut jonkin sisäisen virheen ja pysähtynyt sen vuoksi, järjestelmä kannattaa käynnistää uudelleen tai karamoottori alustaa. Jos sisäinen virhe ei ratkea, pyydä ohjeita paikallisesta LINAK-tytäryhtiöstä. Ulkoisiin virheisiin löytyy erilaisia ratkaisuehdotuksia täältä.

Mitä reaaliaikaisia tietoja sähkökäyttöisiltä I/O™-karamoottoreilta saa?

Kun avaat Actuator Connect™ -konfigurointityökalun Monitor-näkymän, ensimmäisenä näkyy valvontaan käytettävä välilehti Real-time Charts (reaaliaikaiset kaaviot). Kaavion kautta voi valvoa viittä eri tekijää:

  • Sijainti (mm)
  • Lämpötila (°C)
  • Jännite
  • Virta
  • Nopeus (mm/s)

Karamoottoria testaamalla voidaan selvittää, miten hyvin se suoriutuu niissä todellisissa olosuhteissa, joihin se on suunniteltu.

Esimerkkejä: Onko virtaa riittävästi? Onko virrankulutus jatkuvasti maksimissaan? Esiintyykö tietyn liikkeen yhteydessä odottamattomia virtapiikkejä? Reaaliaikaisten tietojen avulla laitevalmistajat voivat tarkastaa laitteidensa mekaanisen suunnittelun ja parantaa tuotteitaan jatkuvasti.

Mitkä piirilevyn toiminnot suojaavat koneita?

Monet piirilevyn ominaisuudet auttavat suojaamaan koneita, joissa käytetään teollisuuskäyttöön tarkoitettuja LINAK®-karamoottoreita. Pulssisignaali varmistaa, että elektroniikka toimii oikein. Lisäksi pehmeä käynnistys ja pysäytys vähentävät koneisiin ja karamoottoriin kohdistuvaa mekaanista rasitusta. Toimintoa ohjataan vahvistamalla PWM-moottorinhallinnan signaalia, ja periaate on sama kuin auton kytkimen nostamisessa asteittain.

Virran ja lämpötilan mittaaminen suojaa piirilevyn elektroniikkaa ja varmistaa karamoottorin luotettavan toiminnan. Mikro-ohjain mittaa H-sillan läpi kulkevan virran ja sammuttaa moottorin, jos virta ylittää ennalta määritellyn tason. Anturit valvovat sekä H-sillan että ympäristön lämpötilaa karamoottorin kotelon sisällä ja pysäyttävät toiminnan, ennen kuin kuumuus nousee vaurioita aiheuttavalle tasolle.

Karamoottorin piirilevyssä on EMC-suojausta varten jännitepiikki- ja polariteettisuojaus. Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen LINAK-karamoottorien jännitepiikin tasoksi on asetettu 45 volttia. Jos jännite nousee tätä korkeammaksi, piirilevy sammuu. Polariteettisuojauksen ansiosta karamoottori ei vaurioidu, jos sen virtajohdot kytketään väärin.

Mitä hyötyä turvamutterista on karamoottorissa?

Karamoottoriin voidaan lisätä turvamutteri, jos karamoottoria käytetään koneessa, jossa turvallisuudella on erittäin suuri merkitys. Jos esimerkiksi karamutterin sisäkierteet kuluvat, mutteri ottaa välittömästi vastaan täyden kuorman ja karamoottori kulkee sisäänpäin. Tällöin karamoottori ei voi enää kulkea ulospäin, vaan se on vaihdettava.

Miksi karamoottorien IP-suojaukselle tehdään olosuhdetestejä?

Kosteissa, märissä tai pölyisissä ympäristöissä käytettävien koneiden on toimittava luotettavasti haasteellisesta ympäristöstä huolimatta. IP-suojaustestit ovat tästä syystä erittäin tärkeä osa teollisuuskäyttöön tarkoitettujen LINAK®-karamoottorien testausohjelmaa. Näin varmistamme sähkökäyttöisten karamoottoriemme kestävyyden ja luotettavan toiminnan myös käyttökohteissa, joissa ne altistuvat painepesuille ja pölylle.

Katso, miten teemme IP-suojaustestit.

Miksi lämpötila- ja kosteustestejä tehdään?

Testaamalla karamoottoreita vaihtelevissa lämpötila- ja kosteusolosuhteissa varmistamme, että karamoottorit toimivat luotettavasti ankarissakin olosuhteissa. Teemme myös joitakin erikoistestejä, kuten upotustestin, jotta testausohjelmamme kattaisi vaativimmatkin käyttöolosuhteet.

Miksi sähkömagneettista yhteensopivuutta (EMC) testataan?

Teollisuuskäyttöön tarkoitettujen LINAK®-karamoottorien sähkömagneettinen yhteensopivuus (EMC) testataan lukuisten standardien mukaisesti. Näin varmistetaan, että karamoottorit ovat immuuneja sähkömagneettisille häiriöille, eivätkä karamoottoreista lähtevät säteilypäästöt vaikuta teollisuuskoneisiin.

Miksi mekaanista kestävyyttä testataan?

On tärkeää, että karamoottorit toimivat luotettavasti koko käyttöikänsä ajan. Kaikille sähkökäyttöisille LINAK®-karamoottoreille tehdään kestävyystestit moottorien mallista ja koosta riippumatta.

Teollisuuden käyttökohteet ovat toiminnoiltaan hyvin erilaisia, ja LINAK-karamoottorien on voitava suorittaa niissä tarvittuja liikekuvioita kunkin käyttökohteen edellyttämällä suorituskyvyllä, olipa kyseessä sitten jatkuva raskaiden kuormien nostaminen tai kova käyttö. Karamoottorien on lisäksi pystyttävä tekemään kaikki tämä koko huoltovapaan käyttöikänsä ajan. Tästä syystä LINAK-karamoottorien mekaaninen kestävyys testataan perusteellisesti.

Katso, miten testaamme tuotteidemme mekaanisen kestävyyden.

Miksi tärinän- ja iskunkestoa testataan?

Karamoottorin on toimittava moitteettomasti muuttuvissa ja haastavissa ympäristöissä. Karamoottorit altistetaan testikeskuksessamme tärinälle, iskuille ja pudotuksille.

Esimerkiksi maatalouden ja rakennusteollisuuden työkoneissa ja muissa ulkona käytettävissä koneissa toistuvat iskut ja tärinä ovat arkipäivää.

Teollisuuskäyttöön tarkoitetut LINAK®-karamoottorit on suunniteltu kestämään tärinää, ja ne testataan perusteellisesti, jotta ne kestäisivät käytön epätasaisessa maastossa ja toimisivat vuosikausia moitteetta.

Katso, miten testaamme tuotteidemme tärinän- ja iskunkestävyyden.

Olen kytkenyt virransyötön karamoottoriin, joten miksi sitä ei näy Actuator Connect™ -konfigurointityökalun laiteluettelossa?

Bluetooth® Low Energy -antenni on asennettu karamoottorin alumiinikotelon sisällä olevaan ohjauspiiriin (PCB). Kotelo vaimentaa signaalia merkittävästi, joten myös signaalikaapeli on liitettävä. Signaalikaapelissa on oma johtimensa Bluetooth®-signaalin vahvistamiseen, joten jos sitä ei liitetä, Actuator Connect -konfigurointityökalun on vaikea muodostaa yhteys karamoottoriin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Yhden karamoottorin sänkyjärjestelmän kokoaminen (ilman sisäänrakennettua ohjauselektroniikkaa)

Näin yhden ilman ohjauselektroniikkaa olevan karamoottorin sänkyjärjestelmä kootaan

Yhden sänkyjärjestelmän osat:

  • karamoottori(t)
  • 1 hakkurivirtalähde (SMPS)
  • 1 CBH Advanced -ohjausyksikkö
  • 1 Bluetooth®-käsiohjain
  • 1 Bluetooth®-sovitin
  1. Yhdistä yhden karamoottorin järjestelmät kanaviin 1 ja 2 esimerkiksi selkänojan ja jalkatukien säätöä varten. (Kolmikanavaisessa CBH Advanced -yksikössä kolmatta kanavaa voidaan käyttää myös karamoottorille)
  2. Kytke DC-kaapeli CBH Advanced -yksikköön
  3. Kytke Bluetooth®-sovitin CBH Advanced -yksikköön
  4. Yhdistä verkkovirtaan
  5. Parita käsiohjain (paina kahta ylintä painiketta yhtä aikaa)
  6. Järjestelmä on nyt valmis käyttöönottoon


Koskee seuraavia tuotteita:

Hierontamoottoreilla varustetun yhden karamoottorin sänkyjärjestelmän kokoaminen (ilman sisäänrakennettua ohjauselektroniikkaa)

Näin kootaan hierontamoottoreilla varustettu yhden karamoottorin sänkyjärjestelmä

Järjestelmän osat:

  • Karamoottori(t)
  • Hierontamoottorit
  • 1 hakkurivirtalähde
  • 1 CBH Advanced -ohjausyksikkö
  • 1 Bluetooth®-käsiohjain
  • 1 Bluetooth® -sovitin
  1. Yhdistä karamoottorit kanaviin 1 ja 2 esimerkiksi selän ja jalkojen säätöä varten
  2. Yhdistä hierontamoottorit kanaviin 3A ja 3B
  3. Kytke kaksinapainen DC-kaapeli CBH Advanced -yksikköön
  4. Yhdistä kaapelin toinen pää hakkurivirtalähteeseen ja yhdistä virtajohto
  5. Yhdistä verkkovirtaan
  6. Kytke Bluetooth®-sovitin CBH Advanced -yksikköön
  7. Parita käsiohjain
  8. Järjestelmä on nyt paritettu ja valmis käyttöön


Koskee seuraavia tuotteita:

Bed Control™ -sovelluksen ja TD4- tai TD5-järjestelmää käyttävän säädettävän parisängyn parikytkentä

  1. Lataa, avaa sovellus ja noudata käyttöönottotoiminnossa annettuja ohjeita.
  2. Valitse sängyn tyypiksi Double bed (parisänky).
  3. Irrota jommankumman puolen virtapistoke pistorasiasta 60 sekunniksi ja liitä se takaisin paikalleen.
  4. Sängyn alla oleva valo ilmaisee, että järjestelmä on parikytkentätilassa. Pidempi vilkkuminen tarkoittaa, että parikytkentä on onnistunut.
  5. Irrota sängyn toisen puolen virtapistoke pistorasiasta 60 sekunniksi ja liitä se takaisin paikalleen.
  6. Nimeä sängyn molemmat puolet.
  7. Valitse moottorien määrä. Jos jalka- ja selkäosaa voi säätää, sängyssä on kaksi moottoria. Jos sänkyä voi säätää myös muulla tavoin, sängyssä on 3–4 moottoria.
  8. Voit säätää sänkyä nuolipainikkeilla koskettamalla ensin osaa, jota haluat säätää. Siirry sivuttaissuunnassa sen puolen nimen kohdalle, jota haluat säätää.


Koskee seuraavia tuotteita:

Bed Control™ -sovelluksen ja TD4- tai TD5-järjestelmää käyttävän säädettävän yhden hengen sängyn parikytkentä

  1. Lataa, avaa sovellus ja noudata käyttöönottotoiminnossa annettuja ohjeita.
  2. Valitse sängyn tyypiksi Single bed (yhden hengen sänky).
  3. Irrota sängyn virtapistoke pistorasiasta 60 sekunniksi ja liitä se takaisin paikalleen.
  4. Sängyn alla oleva valo ilmaisee, että järjestelmä on parikytkentätilassa. Pidempi vilkkuminen tarkoittaa, että parikytkentä on onnistunut.
  5. Nimeä sänky.
  6. Valitse moottorien määrä. Jos sängyn jalka- ja selkäosaa voi säätää, siinä on kaksi moottoria. Jos sänkyä voi säätää myös muulla tavoin, siinä on 3–4 moottoria.
  7. Voit säätää sänkyä nuolipainikkeilla koskettamalla ensin osaa, jota haluat säätää.


Koskee seuraavia tuotteita:

Bed Control™ -sovelluksen ja TD4 Advanced- tai TD5 Advanced -järjestelmää käyttävän säädettävän synkronoidun parisängyn parikytkentä

Huomaathan, että tässä kokoonpanossa TD4 Advanced- tai TD5 Advanced -moottorit on kytkettävä toisiinsa johdolla.

  1. Lataa, avaa sovellus ja noudata käyttöönottotoiminnossa annettuja ohjeita.
  2. Valitse sängyn tyypiksi Double bed - synchronized (parisänky – synkronoitu).
  3. Irrota sängyn virtapistoke pistorasiasta 60 sekunniksi ja liitä se takaisin paikalleen.
  4. Sängyn alla oleva valo ilmaisee, että järjestelmä on parikytkentätilassa. Pidempi vilkkuminen tarkoittaa, että parikytkentä on onnistunut.
  5. Nimeä sänky.
  6. Valitse moottorien määrä. Jos sängyn jalka- ja selkäosaa voi säätää, siinä on kaksi moottoria. Jos sänkyä voi säätää myös muulla tavoin, siinä on 3–4 moottoria.
  7. Voit säätää sänkyä nuolipainikkeilla koskettamalla ensin osaa, jota haluat säätää.


Koskee seuraavia tuotteita:

CAN bus - Näin voit tarkistaa, mikä CAN bus -versio sinulla on

Tällä hetkellä LINAK® toimittaa karamoottoreita kahdella eri CAN bus -ohjelmistoversioilla: v1.x ja v3.x.

Karamoottorin version tarkistus LINAK BusLink -ohjelmistolla
Tarkista ohjelmistoversio yhdistämällä karamoottori BusLink-ohjelmistoon. Kun karamoottori on yhdistetty, avaa Connection Information -välilehti. Alla olevassa esimerkissä LA36 CAN bus -karamoottorin versio on 3.0.

Lisätietoja on CAN bus -käyttöoppaan BusLink service interface -luvussa.

BusLink-versio 3.0
 
 

Miten 1.x- ja 3.x-versiot eroavat toisistaan?
CAN bus v3.0:ssa on useita uusia toimintoja, kuten laitteisto-osoitteet, dynaaminen nopeussäätö, pehmeän käynnistyksen ja pysäytyksen komennot sekä entistä parempi yhteensopivuus (125 kbps, 250 kbps, 500 kbps ja Autobaud).
Huomaathan, että pehmeä käynnistys ja pysäytys on nyt määritettävä CAN bus -komennoksi (versiossa 3.x). Jos arvo on 0, pehmeä käynnistys ja pysäytys eivät ole käytössä. Jos arvoksi määritetään 251, järjestelmä käyttää karamoottorin tehdasasetuksia. Mikä tahansa arvo niiden väliltä määrittää nopeuden nostamiseen käytettävän ajan.

Lisätietoja on CAN bus -käyttöoppaan Communication-luvussa.

BusLink-pikaopas
Oppaassa kerrotaan, miten karamoottorin BusLink-ohjelmaa käytetään BusLink-kuvaketta klikkaamalla.
BusLink logo


Koskee seuraavia tuotteita:

CBD4 ja CBD6S konfiguraattorit

Alla CBD4:n ja CBD6S:n konfiguraattorit asetusten (esim. iskunpituuden) muokkaamista varten. 

       

Konfiguraattorien käyttöohjeet löytyvät "Help"-välilehdeltä ohjelmassa. 

Tutustu myös CBD6S:n käyttöoppaisiin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Kokoa TD4 Advanced -sänkymoottorista ja CBH Advanced -ohjausyksiköstä koostuva järjestelmä

Näin TD4 Advanced ja CBH Advanced yhdistetään järjestelmäksi

  • Järjestelmän osat:
  • 1 TD4 Advanced
  • 1 hakkurivirtalähde
  • 1 CBH Advanced
  • 1 kaksinapainen DC-kaapeli
  • 1 sarjakaapeli
  • 1 Bluetooth®-käsiohjain
  • Yhden karamoottorin järjestelmät
  • 2 ruuvia
  1. Aseta CBH Advanced TD4 Advanced -sänkymoottorin päälle ja kiinnitä se kahdella ruuvilla
  2. Kytke sarjakaapeli TD4 Advanced -yksikköön ja CBH Advancedin kanavaan A1
  3. Kytke kaksinapainen DC-kaapeli TD4 Advanced -yksikköön ja CBH Advancedin DC-porttiin
  4. Yhdistä hakkurivirtalähde TD4 Advanced -sänkymoottoriin
  5. Yhdistä yhden karamoottorin järjestelmät kanaviin 1 ja 2 esimerkiksi niska- ja jalkatukien säätöä varten.
  6. Yhdistä hierontamoottorit tarvittaessa kanaviin 3A ja 3B
  7. Yhdistä verkkovirtaan
  8. Parita käsiohjain (paina kahta ylintä painiketta yhtä aikaa)
  9. Järjestelmä on nyt valmis käyttöönottoon


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus - Muistipaikkojen tallentaminen

Tallenna nykyinen korkeus
Paina tähtipainiketta. Tallenna valitsemalla "Save". Korkeus on nyt tallennettu ja näkyvissä painikkeessa.

Voit tallentaa jopa 4 muistipaikkaa
Säädä pöytä muistipaikan korkeuteen (käytä sovelluksen tai pöytäohjaimen nuolia). Tallenna muistipaikkaan.

Säädä muistipaikkaan
Pidä muistipainiketta painettuna, kunnes saavutat tallennetun korkeuden.

Automaattiajo ja muistipaikat
(Jos pöytäohjaimessa on automaattiajo ja toiminto on käytössä)
Paina muistipaikan painiketta vain kerran. Pöytä siirtyy automaattisesti valittuun korkeuteen.

Muuta muistipaikkoja
Siirry asetussivulle. Valitse "Change favourite positions". Klikkaa muistipaikkaa, jonka haluat muuttaa. Aseta korkeus ja tallenna klikkaamalla "Save position".


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Voiko sovellusta käyttää useammassa kuin yhdessä laitteessa samanaikaisesti?

Ei. DPG-pöytäohjaimessa on vain yksi Bluetooth®-yhteys, joten siihen voidaan yhdistää kerralla vain yksi laite. Sovellusta käytetään DPG-pöytäohjaimeen ensimmäisenä yhdistetystä laitteesta (joko mobiililaitteesta tai tietokoneesta).


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus - Tutustu asetusvalikkoon

Muuta muistipaikkoja
Muuta nykyisiä muistipaikkoja tai tallenna uudet muistipaikat.

Muistutustavat
Valitse, miten muistutus nousta ylös annetaan. Ota käyttöön / poista käytöstä ponnahdusilmoitukset (mobiililaitteelle) tai valomuistutustoiminto (pöytäohjaimelle) klikkaamalla painikkeita.

Nimeä pöytä
Nimeämällä pöydän löydät sen helposti ja voit yhdistää siihen. Nimeä pöytä. Palaa valikkoon, jos haluat tallentaa sen.

Aseta pöydän korkeus
Jos pöydän korkeus näkyy väärin, voit korjata sen manuaalisesti. Voit vaihtaa myös mittayksikön senttimetrien ja tuumien välillä.

Käytän vain tätä pöytää
Jos haluat käyttää omia asetuksia useissa pöydissä, valitse "no". Sovelluksen omat asetuksesi ovat sen jälkeen automaattisesti käytössä muissa pöydissä.

Automaattinen liike
Pöytäohjaimissa, joissa on automaattiajo (vain "täysversiot"), voi käyttää automaattiajoa siirtymiseen muistipaikasta toiseen.

Aseta kieli
Valitse sovelluksen kieli.

Asennon vaihtelemisen edut
Lue lisää siitä, miksi kannattaa vaihdella istumisen ja seisomisen välillä.

Käyttöehdot
Lue sovelluksen käyttöehdot.

Tietoja
Lisätietoja sovelluksesta ja sen toiminnoista. Klikkaamalla linkkejä saat lisätietoja tuotteesta, syistä käyttää pöytää ja opastusta.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus - Automaattiajon aktivointi ja käyttö

Jos pöytäohjaimessa on automaattiajo (vain "täysversiot"), voit ottaa sen käyttöön sovelluksessa.

Aktivoi automaattiajo-toiminto
Siirry ”Settings”-osioon. Valitse "Automatic drive".

Paina painikkeita ylös ja alas ja hyväksy käyttöehdot.

Käytä automaattiajo-toimintoa
Siirry "control"-osioon ja valitse muistipaikka. 
Jos vähintään kaksi muistipaikkaa on tallennettu, automaattiajoa voi nyt käyttää siirtymiseen muistipaikasta toiseen.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Bluetooth®-sovittimen yhdistäminen sovellukseen

Liitä Bluetooth® (BLE2LIN) sovitin ohjausyksikköön.

Sovitin alkaa vilkkua sinisenä.

Avaa lataamasi Desk Control™ -sovellus ja yhdistä se työpöytään.

Etsi pöytä sovelluksen ”Desks nearby” -luettelosta.

Noudata sovelluksessa annettuja käyttöönotto-ohjeita.

Tarkat käyttöönotto-ohjeet


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus - Miten pääsen alkuun

Ota Bluetooth® käyttöön mobiililaitteella. Avaa Desk Control™ -sovellus. Valitse työpöytäsi ja klikkaa "muodosta yhteys".

Säädä pöytää manuaalisesti pitämällä nuolipainiketta painettuna ylös tai alas.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus - Tavoitteiden asettaminen ja seisomismuistutusten aktivoiminen

Aseta seisomatavoitteesi
Siirry "You"-osioon ja valitse tavoite. Valitse joku kolmesta ennalta määritellystä istumis- / seisomisaika-asetuksesta tai määritä oma asetus.

Aseta omat tavoitteet
Klikkaa asetuspainiketta "oma tavoite" -osiosta. Säädä seisoma- ja istuma-aikaväliä nuolilla. Tallenna asetukset klikkaamalla "done" ja sitten "save".

Valitse, miten muistutusilmoitukset vastaanotetaan
Vastaanota muistutukset ponnahdusilmoituksen kautta mobiililaitteellasi ja/tai pöytäohjaimen valon kautta.

Siirry ”Settings”-osioon. Valitse "Ways to be reminded". Aktivoi/deaktivoi ilmoitukset klikkaamalla painikkeita.
Jos haluat nähdä esimerkin, klikkaa "Try it out".


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Desk Control -sovellusta ei löydy Microsoft Storesta. Miksi?

Desk Control -sovelluksen voi ladata Microsoft Storesta vain Windows 10 -käyttöjärjestelmään. Jos käytät vanhempaa Windowsin versiota, et voi ladata Desk Control -sovellusta.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Pöytä liikkuu vain muutaman sentin ja pysähtyy. Miksi?

Laitteesi Bluetooth®-ajuri saattaa olla vanhentunut. Varmista, että tietokoneellasi on uusin Bluetooth-ajuri.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Miten omistajana "owner" ja vieraana "guest" yhdistäminen eroavat toisistaan?

Henkilökohtaiset asetukset tallennetaan eri paikkaan ja automaattinen uudelleenyhdistäminen toimii eri tavoin.

Jos muodostat yhteyden omistajana, muistutukset ja suosikkiasetuksesi tallennetaan pöydän DPG-ohjaimeen ja sovellus yhdistetään pöytään automaattisesti aina, kun tulet pöydän lähelle. Lisäksi sovellus kerää istumis- ja seisomistilastoja päivän aikana.

Jos muodostat yhteyden vieraana, muistutukset ja suosikkiasetukset tallennetaan älylaitteeseesi tai tietokoneeseesi asennettuun sovellukseen ja näytetään DPG-pöytäohjaimessa sovelluksen kautta. Tällöin pöydän ja sovelluksen välille on muodostettava parikytkentä joka aamu, ja sovellus muodostaa yhteyden pöytään automaattisesti sekä lähettää seisomaannousemismuistutuksia ja kerää seisomis- ja istumistilastoja vain tuon päivän ajan.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Kuka voi käyttää sovelluksen tietoja?

Tietoja voidaan käyttää vain laitteestasi. LINAK ei käytä mitään sovellukseen syötettyjä (kuten muistipaikat, korkeus, paino tai sukupuoli) tai sen keräämiä tietoja (tilastoja).


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Kenelle sovellukseen syötetyt ja sen keräämät tiedot kuuluvat?

Käyttäjä omistaa sovellukseen syötetyt ja sen keräämät tiedot. Tiedot voidaan poistaa poistamalla sovellus laitteesta. Tämä tehdään laitteen asetuksista. Jos asennat sovelluksen uudelleen, parikytkentä pöydän kanssa on tehtävä uudelleen, jotta voisit säätää pöytää sovelluksesta.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Miksi pöydän käyttö sovelluksella ei onnistu?

Voit käyttää sovellusta, jos työpöydässä on Bluetooth®-yhteys. Bluetooth-yhteys muodostetaan muistutustoiminnolla varustetulla DPG-pöytäohjaimella (kaikissa sovellusversioissa) tai BLE2LIN-sovittimella (iOS, Android ja Windows 10). Jos pöytäohjaimessasi ei ole Bluetooth-yhteyttä, et voi käyttää sovellusta.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Kerääkö sovellus tietoja myös silloin, kun en ole pöydän ääressä?

Sovellus havaitsee, onko älylaitteesi tai tietokoneesi riittävän lähellä pöytää sen säätämiseksi. Sovellus kerää tietoja silloin, kun älylaite tai tietokone on yhdistetty pöytään, vaikket olisikaan pöydän ääressä.

Seisontatilastoja kerätään vain, kun tietokoneesi on DPG-pöytäohjaimen Bluetooth®-yhteyden kantaman sisällä ja olet kirjautunut tietokoneeseen. Seisontatilastoja ei kerätä tietokoneen ollessa valmiustilassa tai lukitusnäytön ollessa käytössä.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Control™ -sovellus: Muistuttaako sovellus minua seisomaan nousemisesta, jos en ole pöydän ääressä?

Sovellus havaitsee, onko älylaitteesi tai tietokoneesi riittävän lähellä pöytää sen säätämiseksi. Sovellus lähettää ilmoituksia vain silloin, kun se on yhdistetty työpöytään.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Frame 1: Toimistopöydän kokoaminen

Desk Frame 1: Työpöydän kokoaminen
Työpöydän runko on helppo koota LINAK® Desk Frame 1 -ratkaisun avulla. 

Setissä on kolme valmiiksi pakattua laatikkoa, jotka sisältävät kaiken toimistopöydän rungon kokoamisessa tarvittavan: Kick & Click™ (ylärunko), DL SetPack (kaksi nostopilaria, pöytäohjain, ohjausyksikkö ja kaapelit) ja DL Feet -jalkavasteet.

 


Koskee seuraavia tuotteita:

Pöytäohjaimen puhdistaminen

Katso tästä lyhyestä ohjevideosta, miten helppoa LINAK-pöytäohjaimen/-kytkimen puhdistaminen on: miten se puhdistetaan, mitä puhdistusaineita pitäisi käyttää, ja lopuksi vielä tärkeitä huomioon otettavia seikkoja.

Puhdista pöytäohjain pehmeällä, kostealla liinalla. Voit käyttää yleiskäyttöisiä puhdistusaineita.

Desinfioidessa pöytäohjainta käytä desinfiointiin 70 % isopropyylialkoholia joko valmiina puhdistusliinoina tai -pyyhkeinä, tai kostuttamalla sillä hieman pehmeää liinaa.

Varoituksia
Pöytäohjaimen koteloa ei ole tiivistetty ja sen sisällä on elektroniikkaa. Jos sinne pääsee nestettä tai kosteutta jostakin aukosta, ohjauspiiri voi vaurioitua ja pöytäohjain mennä rikki.

Muista tästä syystä seuraavat:

  • Estä kosteuden pääseminen kotelon sisään, jottei ohjauspiiri vaurioituisi.
  • Älä ruiskuta puhdistus- tai desinfiointiainetta suoraan pöytäohjaimen pinnalle, jottei kotelon sisään pääsisi nestettä ja jottei sisällä oleva ohjauspiiri vaurioituisi.
  • Älä käytä erittäin emäksisiä tai happamia puhdistus- tai desinfiointiaineita (pH-arvon on oltava 6–8). Aineissa ei myöskään saa olla valkaisuainetta tai klooria.
  • Älä käytä käsien desinfiointigeeliä puhdistusaineena.

Emäksiset ja happamat puhdistusaineet voivat ajan myötä hajottaa kotelon. Käsien desinfiointigeeli voi kerääntyä pöytäohjaimen painikkeisiin. Tällöin painikkeet saattavat ajan myötä juuttua pohjaan tai lakata toimimasta kunnolla.


Koskee seuraavia tuotteita:

Desk Panel DPF - Näytössä näkyy korkeuden sijaan E01-virhekoodi

Pöytää ei liiku ylöspäin, jos sitä ei ole initialisoitu tai alustettu.

Jos näytössä näkyy E01-virhekoodi, työpöytää ei ole initialisoitu.

Työpöydän käyttöönotto:

  1. Paina alaspäin osoittavaa nuolipainiketta, kunnes pöytä pysähtyy ala-asentoon. Pidä painiketta painettuna, kunnes työpöytä ei enää liiku.
  2. Paina uudestaan alaspäin osoittavaa nuolipainiketta ja pidä se painettuna, kunnes työpöytä ei enää liiku. Nyt pöytä voidaan nostaa.


Koskee seuraavia tuotteita:

Pöytäohjain DPG1M – Pöydän käytön aloittaminen ja pöydän säätäminen

Ota pöytä käyttöön laskemalla sitä alaspäin ja pitämällä ohjain kallistettuna, kunnes liike pysähtyy.

Voit nostaa pöytää kallistamalla ohjainta ylöspäin ja laskea sitä kallistamalla ohjainta alaspäin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Pöytäohjain DPG1M – Sovellukseen parittaminen

Paina Bluetooth®-painiketta 2 sekuntia. 
LED-valo alkaa vilkkua sinisenä.

Avaa lataamasi sovellus ja yhdistä se pöytään.
Etsi pöytä ”Desks nearby” -luettelosta.

LED-valo alkaa vilkkua sinisenä, kun yhteys on muodostettu.

Noudata sovelluksessa annettuja käyttöönotto-ohjeita.


Koskee seuraavia tuotteita:

Pöytäohjain DPG1M – Pöytäohjaimen nollaaminen

Nollaustapoja on kolme:

  1. Muistipaikkojen nollaus
    Pidä tähtipainiketta painettuna 8 sekuntia, kunnes LED-valo alkaa vilkkua punaisena
  2. LED-muistutusvalon nollaus
    Pidä kellopainiketta painettuna 8 sekuntia, kunnes valo alkaa vilkkua punaisena
  3. Tehdasasetusten palautus
    Pidä kello- ja tähtipainikkeita painettuina 8 sekuntia, kunnes LED-valo alkaa vilkkua punaisena.
 


Koskee seuraavia tuotteita:

Pöytäohjain DPG1M – Muistipaikkojen ja automaattiajon käyttäminen

Tallenna muistipaikka säätämällä pöytä ensin haluamaasi korkeuteen.
Pidä tähtipainiketta painettuna 2 sekuntia.
Valo vilkkuu ensin valkoisena ja alkaa palaa tasaisena, kun asento on tallennettu.

Aja pöytä muistipaikkaan kallistamalla ohjainta ja pitämällä sitä kallistettuna

Automaattiajo kahden muistipaikan välillä
(jos pöytäohjaimessa on automaattiajo-toiminto)

Ota automaattiajo käyttöön Desk Control™ -sovelluksessa.
Napauta pöytäohjainta kaksi kertaa siihen suuntaan, johon haluat pöydän liikkuvan.
Pöytä liikkuu automaattisesti muistiin tallennettuun korkeuteen.

Voit nollata kaikki muistipaikat pitämällä tähtipainiketta painettuna 8 sekuntia, kunnes valo alkaa vilkkua punaisena.

 


Koskee seuraavia tuotteita:

Pöytäohjain DPG1M – LED-muistutusvalon käyttäminen

Valo muistuttaa, kun on aika nousta seisomaan. 

Vihreä = OK
Oranssi = on aika nousta seisomaan

Aseta omia tavoitteita tai poista muistutus käytöstä
Muistutus annetaan oletuksena 55 minuutin istumisen jälkeen.

Aseta tavoite
Aikaväli 1: Muistutus 55 minuutin istumisen jälkeen
Aikaväli 2: Muistutus 50 minuutin istumisen jälkeen
Aikaväli 3: Muistutus 45 minuutin istumisen jälkeen
Aikaväli 4: Poista muistutus käytöstä

Vaihda aikaväliä painamalla kellopainiketta.

LED-valon asetusten nollaaminen
Pidä kellopainiketta painettuna 8 sekuntia, kunnes valo alkaa vilkkua punaisena.

 


Koskee seuraavia tuotteita:

DP1C ja DPT - Näytössä näkyvä korkeus on virheellinen

Muuta näytössä näkyvä korkeus oikeaksi ohjevideon tai alla olevien ohjeiden avulla.

Työpöydän korkeuden määrittäminen (DP1C ja DPT)

Mittaa työpöytäsi korkeus lattiasta pöytälevyn ylälaitaan.

  1. Pidä S-painike painettuna, kunnes näyttöön ilmestyy S-merkki.
  2. Muuta korkeus oikeaksi ylös- ja alaspäin osoittavilla nuolipainikkeilla samalla, kun painat S-painiketta.


Koskee seuraavia tuotteita:

DPF1C - Näytössä näkyvä korkeus on virheellinen

Muuta näytössä näkyvä korkeus oikeaksi ohjevideon tai alla olevien ohjeiden avulla.

Työpöydän korkeuden määritys

Mittaa työpöytäsi korkeus lattiasta pöytälevyn ylälaitaan.

Työpöydän korkeuden määritys

  1. Paina ylös- ja alaspäin osoittavia nuolipainikkeita yhtä aikaa.
  2. Näyttöön ilmestyy korkeutta ilmaiseva luku.
  3. Muuta korkeus sopivaksi ylös- ja alaspäin osoittavilla nuolipainikkeilla.


Koskee seuraavia tuotteita:

DPG - Työpöydän käytön aloitus ja säätäminen

Kun pöytä otetaan käyttöön, aja sitä alaspäin ja pidä painike painettuna, kunnes liike pysähtyy.

Säädä pöytää kallistamalla ohjauspaneelia ylöspäin, kun haluat nostaa pöytää, ja alaspäin, kun haluat laskea sitä.


Koskee seuraavia tuotteita:

DPG - Sovelluksen yhdistäminen

Paina Bluetooth®-painiketta 2 sekunnin ajan. Valonauha alkaa vilkkua sinisenä. Näyttöön ilmestyy työpöydän ID-tunnus.

Avaa lataamasi sovellus ja yhdistä se työpöytään. Etsi oikea ID-tunnus "Desks nearby" -kohdasta. 

Seuraa sovelluksen ohjeita.


Koskee seuraavia tuotteita:

DPG – Neljän asennon tallentaminen muistiin ja muistin nollaaminen

Näytöllä varustetussa DPG:ssä on yhteensä neljä muistipaikkaa. 

Siirrä pöytä haluamallesi korkeudelle ja painele sitten tähtipainiketta, kunnes näyttöön ilmestyy joko “star 3” tai “star 4”. Vapauta sitten painike. 

Tallenna asento pitämällä tähtipainiketta painettuna kaksi sekuntia. Valo vilkkuu ensin ja alkaa sitten palaa koko ajan, kun asento on tallennettu.

Jos haluat nollata kaikki muistiin tallennetut asennot, pidä tähtipainiketta painettuna kahdeksan sekuntia, kunnes valo alkaa vilkkua punaisena.


Koskee seuraavia tuotteita:

DPG - Muistin käyttäminen

Tallentaaksesi asennon muistiin siirrä pöytä ensin halutulle korkeudelle.
Pidä tähtipainiketta painettuna kaksi sekuntia. 
Valo vilkkuu ensin ja alkaa sitten palaa koko ajan, kun asento on tallennettu.

Kallista ja pidä painettuna siirtääksesi pöydän muistiin tallennettuun korkeuteen.

Jos DPG:ssä on automaattisäätö, napauta DPG:stä kahdesti suuntaa, johon haluat säätää pöytää. DPG pysäyttää pöydän ensimmäiseen tallennettuun korkeuteen valitussa suunnassa. 

 


Koskee seuraavia tuotteita:

DPG – Valonauhamuistutus

Valonauha muistuttaa, kun on aika nousta seisomaan. 
Vihreä = ok 
Oranssi = on aika nousta seisomaan

Perusasetuksena on 55 minuutin istuminen. 
Paina kellopainiketta nähdäksesi aikavälin.
 
Aikavälin valinta ja toiminnon sammuttaminen. 

Valitse aikaväli neljästä vaihtoehdosta.

Aikaväli 1: Muistutus 55 minuutin istumisen jälkeen

Aikaväli 2: Muistutus 50 minuutin istumisen jälkeen

Aikaväli 3: Muistutus 45 minuutin istumisen jälkeen

Aikaväli 4: OFF sammuttaa toiminnon

Valonauhamuistutuksen nollaus.

Valonauhamuistutus nollataan pitämällä kellopainiketta painettuna kahdeksan sekuntia, kunnes valo alkaa vilkkua punaisena. 


Koskee seuraavia tuotteita:

DPG – Nollausvaihtoehdot

Nollausvaihtoehtoja on kolme:

  • Muistiin tallennettujen asentojen nollaus
  • Valonauhamuistutuksen nollaus
  • Tehdasasetusten palauttaminen

Jos haluat nollata kaikki muistiin tallennetut asennot, pidä tähtipainiketta painettuna kahdeksan sekuntia, kunnes valo alkaa vilkkua punaisena.

Valonauhamuistutus nollataan pitämällä kellopainiketta painettuna kahdeksan sekuntia, kunnes valo vilkkuu punaisena.

Tehdasasetukset: 
Tehdasasetukset palautetaan pitämällä kello- ja tähtipainikkeita painettuna kahdeksan sekuntia, kunnes valo vilkkuu punaisena.


Koskee seuraavia tuotteita:

DPG - Työpöydän oikean korkeuden asettaminen. Mittayksikön vaihtaminen.

Oikean korkeuden asettaminen: 
Jos näytössä näkyvä korkeus ei ole pöydän oikea korkeus, se voidaan muuttaa.

Mittaa pöydän korkeus lattiasta pöytälevyyn. Pidä kello- ja Bluetooth®  -painikkeita painettuna viisi sekuntia. Kun näyttö alkaa vilkkua, kallista paneelia ylöspäin, jos korkeus on liian pieni, tai alaspäin, jos korkeus on liian suuri. 

Mittayksikön vaihtaminen:
Valitse senttimetrit tai tuumat pitämällä tähti- ja Bluetooth® -painikkeita painettuina viisi sekuntia. Kun näyttö alkaa vilkkua, kallista paneelia ylös- tai alaspäin, jolloin mittayksikkö vaihtuu.


Koskee seuraavia tuotteita:

Oikean sovelluksen löytäminen säädettävään sänkyyn

Oikean sovelluksen löytäminen säädettävään sänkyyn
Bed Control™ -sovellus on saatavilla App Store- ja Google Play -sovelluskaupoista. LINAKin sänkymoottoreilla toimivan sängyn ohjaamiseen tarvittavan sovelluksen nimi on Bed Control™, ja sen kuvake on seuraavanlainen.


Lataa Bed Control™ -sovellus iOS:lle.
Apple Store

Lataa Bed Control™ -sovellus Androidille.
Google Play


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: pikavalintojen tallentaminen

Pikavalintojen tallentaminen HC40 Advanced -käsiohjaimessa

  1. Siirry MY BED -valikkoon.
  2. Siirry SHORTCUT-palkkiin ja paina SELECT-painiketta.
  3. Valitse jokin kolmesta pikavalinnasta ja paina SELECT-painiketta.
  4. Valitse pikavalintaan ohjelmoitava toiminto ja paina SELECT-painiketta.
  5. Pikavalinta ohjelmoituu ja sitä voidaan nyt käyttää suoraan päänäytöstä.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: käsiohjaimen tehdasasetusten palauttaminen

Opi, miten säädettäviin moottorisänkyihin tarkoitetun HC40 Advanced -käsiohjaimen tehdasasetukset palautetaan.

  1. Siirry MY BED -valikkoon.
  2. Siirry kohtaan ABOUT ja paina SELECT-painiketta.
  3. Paina RESET-painiketta.
  4. Vahvista toiminto valitsemalla YES.
  5. HC40 käynnistetään uudelleen ja palautetaan tehdasasetuksiinsa.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: käytön aloittaminen

HC40 TWIST™ Advanced- ja HC40 FRAME™ Advanced -mallien käytön aloittaminen

Aseta aika:

  1. Säädä tunteja ylös- ja alaspäin osoittavilla nuolilla.
  2. Siirry minuutteihin vasemmalle ja oikealle osoittavilla nuolilla, ja aseta minuutit ylös- ja alaspäin osoittavilla nuolilla.
  3. Paina SAVE-painiketta.

Aseta päivä:

  1. Selaa päiviä vasemmalle ja oikealle osoittavilla nuolipainikkeilla.
  2. Paina SAVE-painiketta.

Laite palaa päänäyttöön. Jos näytössä näytetään nuolipainikkeet, voit aloittaa käytön.

Jos niitä ei näytetä, aseta sänky parikytkentätilaan kytkemällä järjestelmään virta, ja paina sen jälkeen kahta ylintä painiketta samanaikaisesti.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40.


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: muistipaikkojen tallentaminen

Muistipaikkojen tallentaminen HC40 TWIST™ Advanced- ja HC40 FRAME™ Advanced -ohjaimissa

  1. Säädä sänky haluamaasi asentoon.
  2. Siirry näytön kohtaan SAVE FAVOURITE ja paina SAVE-painiketta.
  3. Valitse jokin asennoista ja paina SELECT-painiketta.
  4. Nykyinen asento tallennetaan ja se ilmestyy päävalikon selausluetteloon.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40.


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: käyttäminen

HC40 Advanced -käsiohjaimen käyttäminen ja valikkojen selaaminen.

HC40 -ohjaimessa on viisisuuntainen painike, joka muodostuu neljästä nuolesta ja SELECT-painikkeesta. Voit selata ja vierittää näyttöä nuolipainikkeilla ja vahvistaa valintoja SELECT-painikkeella.

Näytön reunassa näkyvät pisteet tarkoittavat, että asetuksia on säädettävissä.

Ylärivin painikkeet viittaavat näytön teksteihin.

Sänkyä säädetään painamalla ylös- ja alaspäin osoittavia nuolia. Näytöllä lukee mitä moottoria säädetään.

Oikealle ja vasemmalle osoittavilla nuolilla tuodaan näkyviin seuraavat lisäasetukset: FAVOURITE POSITIONS-, MASSAGE- ja MY BED-valikot.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: Hierontatoiminnon hallinta

Huomautus!
Hierontatoimintoa ja -valikkoa voidaan käyttää vain järjestelmissä, joissa on hierontatoiminto.

Katso, miten hierontatoimintoa hallitaan säädettävien moottorisänkyjen HC40 FRAME™ Advanced-  ja HC40 TWIST™ Advanced -käsiohjaimilla.

Hierontavalikot ovat etunäytössä. Hierontanäyttöihin pääsee valikosta siirtymällä nuolipainikkeilla oikealle tai vasemmalle. Näyttöjä on kaksi: Selkähieronta ja Jalkahieronta.

Hierontanäytön toiminnot:

Ajastimen asettaminen

  1. Aseta hieronnalle ajastin painamalla ylärivin vasemmanpuoleista painiketta.
  2. Säädä minuutit ylös- ja alas-painikkeilla.
  3. Tallenna asetukset ja käynnistä hierontatoiminto painamalla ylärivin oikeanpuoleista painiketta.

Hierontatilan vaihtaminen

  1. Vaihda hierontatilaa painamalla ylärivin keskimmäistä painiketta.
  2. Esiin ilmestyy vihreä ympyrä merkiksi siitä, että tila on vaihdettu.
  3. Voit valita samalla tavoin myös muita hierontatiloja.

Hierontatoiminnon ottaminen käyttöön ja pois käytöstä

  1. Ota hierontatoiminto käyttöön tai pois käytöstä painamalla ylärivin oikeanpuoleista painiketta.

Voimakkuuden säätäminen

  1. Vahvista hieronnan voimakkuutta painamalla ylös-painiketta.
  2. Heikennä hieronnan voimakkuutta painamalla alas-painiketta.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: Lapsilukon käyttöönotto ja poistaminen käytöstä

Katso, miten HC40 FRAME™ Advanced- ja HC40 TWIST™ Advanced -mallien lapsilukko otetaan käyttöön ja pois käytöstä.

Tartu käsiohjaimeen ja aktivoi näyttö painamalla mitä tahansa painiketta.

Lapsilukon käyttöönotto

  1. Paina My bed -valikon kohtaa Child lock.
  2. Paina Select-painiketta.
  3. Ota lapsilukko käyttöön painamalla Select-painiketta
  4.  Laite antaa ilmoituksen suoritettavasta toiminnosta.
  5. Vahvista valinta. Kuvake muuttuu vihreäksi ja siirtyy On-tilaan.

Kun lapsilukko on käytössä, näytönsäästäjän yläosassa näytetään lukkokuvake.

Käsiohjaimen lukituksen avaaminen

  1. Kun käsiohjain on lukittu, minkä tahansa painikkeen painaminen lukitun näytönsäästäjän ollessa käytössä käynnistää lukituksen avaamisoppaan.
  2. Pidä  vasemmalle- ja oikealle-painikkeita painettuina samanaikaisesti 3 sekuntia.
  3. Käsiohjaimen lukitus on nyt avattu, ja ohjain lukkiutuu uudelleen, kun sitä ei käytetä pitkään aikaan.

Jos haluat avata lapsilukon, noudata yllä olevassa Lapsilukon käyttöönotto -kohdassa annettuja ohjeita.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: Nimen lisääminen ja ilmoitusten vastaanottaminen

Katso ohjeet nimen lisäämisestä ja ilmoitusten vastaanottamisesta säädettävien moottorisänkyjen HC40 FRAME™ Advanced- ja HC40 TWIST™ Advanced -käsiohjaimissa.

Tartu käsiohjaimeen ja aktivoi näyttö painamalla mitä tahansa painiketta.

  1. Siirry Oma sänky -valikkoon.
  2. Paina Minä-palkin kohtaa Valitse.
  3. Anna nimi painamalla ylärivin kolmatta painiketta.
  4. Voit siirtyä kirjaimesta toiseen vasemmalle ja oikealle osoittavilla nuolilla. 
  5. Jos haluat poistaa kirjaimen, paina ylärivin ensimmäistä painiketta.
  6. Jos haluat lisätä välilyönnin, paina ylärivin toista painiketta.
  7. Tallenna nimi painamalla ylärivin kolmatta painiketta.
  8. Lopputulos: HC40 lähettää käyttäjälle yksilöllisiä ilmoituksia tietyin väliajoin. 

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: Hiljaisen hälytyksen asetus ja pysäytys

Huomautus!
Hälytysvalikko on käytettävissä ainoastaan hierontatoiminnolla varustetuissa järjestelmissä. Hälytyksen alkaessa hierontamoottorit käynnistyvät tarjoten käyttäjälle hiljaisen herätyksen.

Näin hiljainen hälytys asetetaan ja pysäytetään säädettävien moottorisänkyjen HC40 FRAME™ Advanced- ja HC40 TWIST™ Advanced  -käsiohjaimilla.

Hälytyksen asettaminen:
Tartu käsiohjaimeen ja aktivoi näyttö painamalla mitä tahansa painiketta.

  1. Siirry Oma sänky -valikkoon.
  2. Siirry Hälytykset-valikkoon ylös- ja alaspäin osoittavilla nuolipainikkeilla.
  3. Hälytysvalikossa on oletuksena kolme hälytystä
  4. Valitse asetettava hälytys. Ota hälytys käyttöön painamalla Select-painiketta. Kuvake muuttuu vihreäksi ja näyttöön ilmestyy hälytyksen kuvake.
  5. Painamalla ylärivin kolmatta painiketta voit määrittää hälytyksen ajankohdan.
  6. Säädä aika näppäimistön ylös- ja alaspäin osoittavilla nuolinäppäimillä.
  7. Tallenna aika painamalla ylärivin kolmatta painiketta.
  8. Hälytys on asetettu

Pysäytä hälytys
Kun hälytys alkaa, hierontamoottorit käynnistyvät niiden viimeisimmän asetuksen mukaisesti ja näytössä näkyy kellon kuva.

  1. Hälytyksen pysäyttäminen: Paina ylärivin kolmatta painiketta.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 Advanced: Taskulampun sytyttäminen ja sammuttaminen

Katso, miten HC40 FRAME™ Advanced- ja HC40 TWIST™ Advanced -mallien takana oleva taskulamppu sytytetään ja sammutetaan.

  1. Tartu käsiohjaimeen ja aktivoi näyttö painamalla mitä tahansa painiketta.
  2. Taskulamppu voidaan sytyttää suoraan miltä tahansa aktiiviselta näytöltä.
  3. Lamppu sytytetään ravistamalla käsiohjainta kaksi kertaa sivusuuntaan.
  4. Lamppu sammutetaan ravistamalla käsiohjainta uudelleen kaksi kertaa.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 FRAME™: paristojen vaihtaminen

Opi vaihtamaan käsiohjaimen HC40 FRAME™ paristot

  1. Avaa paristolokeron kansi painamalla soikean kaaren sisällä olevaa painiketta.
  2. Kansi nousee ja on helppo irrottaa.
  3. Nyt voit vaihtaa ohjaimen kaksi AAA-paristoa.
  4. Kiinnitä kansi asettamalla sen alareuna takaisin paikalleen ja painamalla alaspäin osoittavan nuolen alla olevaa kohtaa.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

HC40 TWIST™: Paristojen vaihtaminen

Opi vaihtamaan LINAK-järjestelmää käyttävien säädettävien moottorisänkyjen HC40 TWIST™ -käsiohjaimen paristot.

  1. Avaa paristolokeron kansi liu’uttamalla sitä alaspäin.
  2. Huomaat, että se löystyy, jotta se olisi helpompi irrottaa.
  3. Nyt voit vaihtaa ohjaimen kaksi AAA-paristoa.
  4. Kiinnitä kansi takaisin paikalleen asettamalla se hieman näytön alapuolelle ja liu’uttamalla sitä ylöspäin.

Saat lisätietoja HC40-tuoteperheestä osoitteesta www.linak.fi/HC40


Koskee seuraavia tuotteita:

Miten työpöytää voi mukauttaa?

Nostopilarimme tuovat suunnittelijoille runsaasti suunnittelunvapautta muun muassa siksi, että niiden profiili- ja värivalikoimat ovat monipuolisia.

Lue lisää mukautusvaihtoehdoista.

Miten sähköisesti korkeussäädettävää työpöytää säädetään?

LINAKilla on laaja ohjainvalikoima, josta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin:

  • Perinteinen ohjain: DP ja DP1 CS
    Perinteiset ohjaimet asennetaan pöytälevyn alle, ja niissä on tyylikkäät perinteiset nosto- ja laskupainikkeet sekä muutaman muistipaikan tallennusmahdollisuus.
  • Helppokäyttöinen ohjain: DPA, DPB, DPG ja DPH
    Helppokäyttöiset ohjaimemme ovat huomaamattomia pöytäohjaimia, jotka asennetaan pöytälevyn alle pöydän nostamista ja laskemista varten.
  • Hipaisunäytöllinen ohjain: DPT
    Hipaisunäytöllinen ohjaimemme on integroitu pöytälevyyn, jolloin kosketuspainikkeet ovat helposti käytettävissä. Ohjaimeen sisältyy myös muistipaikkatoiminto, ja näytössä näytetään pöydän korkeus, diagnostiikkatiedot ja mahdolliset virhekoodit.
  • Intuitiivinen ohjain Bluetooth-yhteydellä: DPG1M, DPG1C ja DPG1B
    Bluetooth-yhteyttä käyttävät intuitiiviset ohjaimemme asennetaan pöytälevyn alle ja aktivoidaan kallistamalla. Niihin on integroitu muistutustoiminto ja valot, jotta korkeussäädettävän pöydän kaikkia ominaisuuksia voitaisiin hyödyntää täysipainoisesti.
  • Desk Control -sovellus
    Desk Control -sovellus kommunikoi pöytäohjaimen kanssa, jotta korkeussäädettävän työpöydän käyttö olisi mahdollisimman vaivatonta. Kannustavat ilmoitukset ja tilastot

Miten sänkymoottoria ohjataan?

LINAK-sänkymoottoreita ohjataan aina langattomasti. Integroidun Bluetooth-yhteyden ansiosta sähkökäyttöinen karamoottorijärjestelmä voidaan kytkeä pariksi joko jonkin langattoman käsiohjaimemme, LINAK Bed Control -sovelluksen tai yrityksesi itse mukauttaman sovelluksen kanssa.

Mitä sänkymoottoria käyttävän sängyn suunnittelussa on otettava huomioon?

Sänkyjä voidaan suunnitella monella tavoin, mutta säädettäviin sänkyihin valitaan tavallisesti joko yhden karamoottorin järjestelmä, kahden karamoottorin järjestelmä tai näiden yhdistelmä. Sängynrungot ovat kuitenkin hyvin erilaisia eri järjestelmille.

Sähkökäyttöisissä kahden karamoottorin järjestelmissä sängyn selkä- tai jalkaosaa säätävien poikittaispalkkien välien on oltava standardimittaisia. Poikittaispalkkiin on kiinnitettävä myös kääntökannakkeet, jotta sänkymoottori voisi työntää jotakin liikkeen aikaansaamiseksi.

Tässä videossa näytetään, miten asennus tehdään.

Miten korkeussäädettävien pöytien ja työpöytien sähkökäyttöiset nostopilarit toimivat?

Sähkökäyttöiset LINAK-nostopilarit tuovat korkeudensäätötoiminnot erilaisiin säädettäviin kalusteisiin ja moniin muihinkin käyttökohteisiin. Nostopilarien säätämiseen tarvitaan aina kokonainen järjestelmä, johon sisältyvät nostopilarit, ohjausyksikkö CBD6S ja säädin tai pöytäohjain korkeudensäätöön.

Järjestelmä on lisäksi liitettävä sähköverkkoon.

Moottorikotelollisia nostopilareita käyttävä työpöytäjärjestelmä

Miten sänkymoottoria käyttävä järjestelmä toimii säädettävässä sängyssä?

Sänkymoottoria käyttävä järjestelmä asennetaan kääntökannakkeilla varustettuihin poikittaispalkkeihin. Tällöin sänkymoottorin tuottama pyörimisliike työntää kääntökannakkeita niin, että ne kääntävät poikittaispalkkia sängyn jonkin osan säätämiseksi.

Sängyn rungon poikittaispalkit LINAK TWINDRIVE -sänkymoottorin asentamiseen

Langattomien käsiohjainten parikytkentä säädettäviin moottorisänkyihin suunniteltuun LA18 IC -järjestelmään

Opi tekemään langattomien käsiohjainten parikytkentä säädettäviin moottorisänkyihin suunniteltuun yhden karamoottorin LINAK® LA18 IC -järjestelmään Bluetooth®-yhteydellä.

  1. Kytke järjestelmä sähköverkkoon.
  2. Sängynalusvalo alkaa vilkkua, kun järjestelmä siirtyy parikytkentätilaan. Järjestelmä on parikytkentätilassa 3 minuuttia.
  3. Tee käsiohjaimen parikytkentä painamalla kahta ylintä painiketta (esimerkki videolla: HC40 FRAME™ Advanced)
  4. Pitkä merkkivalo tarkoittaa, että parikytkentä on onnistunut.
  5. Parikytkentä on tehty ja järjestelmä on käyttövalmis.
  6. Järjestelmä pysyy kuitenkin parikytkentätilassa edellä mainitut 3 minuuttia. Valo palaa tämän jälkeen jatkuvasti vihreänä merkiksi siitä, että järjestelmä ei enää ole parikytkentätilassa.


Koskee seuraavia tuotteita:

Asennon tallentaminen

Istuen ja seisten työskennellessä käytettävät suosikkiasennot voidaan tallentaa. Noudata videolla esitettäviä ohjeita tai alla olevia neuvoja.

Asennon tallennus

  1. Säädä pöytä korkeudelle, jonka haluat tallentaa
  2. Paina ensin S-painiketta ja sitten muistipainiketta.

Asento on nyt tallennettu.

Kun haluat siirtää työpöydän tallennetulle korkeudelle, paina muistipainiketta siihen saakka, kunnes pöytä on muistissa olevalla korkeudella.


Koskee seuraavia tuotteita:

Muistipaikkojen tallentaminen käsiohjainten HC50 ja HC20 muistiin

Muistipaikkojen tallentaminen käsiohjaimen muistiin

  1. Säädä sänky haluamaasi asentoon
  2. Paina S-painiketta ja valitse sitten numero, johon haluat tallentaa asennon
  3. Nyt asento on tallennettu
  4. Kun haluat ajaa muistipaikkaan myöhemmin, sinun tarvitsee vain painaa painiketta, johon asento on tallennettu


Koskee seuraavia tuotteita:

TD1 280 SMPS -vedonpoistimen käyttö

Vedonpoistin estää kaapelin liittimen irtoamisen TD1 280 SMPS:stä, mikä voisi johtaa toimintahäiriöön tai vahingoittaa liitintä ja PCB:tä.

Kaapelinpidikkeen käyttö – katso video.

Tuote on poistunut valikoimista. Ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön saadaksesi lisätietoa.

TD1-kaapelinpidikkeen käyttö

Kaapelinpidike estää kaapelin liittimen irtoamisen TD1:stä, mikä voisi johtaa toimintahäiriöön tai vahingoittaa liitintä.

Kaapelinpidikkeen käyttö – katso video.

Tuote on poistunut valikoimista. Ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön saadaksesi lisätietoa.

TD3-kaapelinpidikkeen käyttö

Kaapelinpidike estää virtajohdon liittimen irtoamisen TD3:stä, mikä voisi johtaa toimintahäiriöön.

Kaapelinpidikkeen käyttö – katso video.

Mahdollinen ongelma: Onko kaapeleissa havaittavia vaurioita?
Kokeile/Ratkaisu: Vaurioituneet osat on vaihdettava. Ota yhteyttä sängyn myyjään.

Yrityksellämme on uusi projekti. Keneen otan yhteyttä?

Keskustelemme mielellämme uusista projekteista. Paras tapa aloittaa on täyttää yhteydenottolomakkeemme.

Pöytäjärjestelmän resetointi, kun pöydässä ei ole ulkoista ohjausyksikköä

Kuvaus järjestelmästä:
Pöytäjärjestelmää ilman erillistä ulkoista ohjausyksikköä kutsutaan IC-pöytäjärjestelmäksi (IC = sisäänrakennettu ohjauselektroniikka).

IC-pöytäjärjestelmän tunnistaa nostopilarien (”pöydän jalkojen”) tuotenimikkeiden kirjaimista M ja S tuotenimikkeiden 9:stä tai 10:stä merkistä (esimerkiksi DL16xxxxxMxxxxxx tai DL16xxxxxSxxxxxx). Kirjain on yhdeksäs, jos pöytä käyttää DL5IC-DL9IC-pilareita. Kirjain on kymmenes, jos pöytä käyttää DL10IC-DL21IC-pilareita.

Pöydässä on kaksi nostopilaria, joista toista kutsutaan isäntäpilariksi (M) ja toista seuraajapilariksi (S). Isäntäpilariin kytketään virtajohto, säätöpaneelin johto sekä moottorijohto. Isäntäpilarin ja seuraajapilarin välille kytketään moottorijohto. Seuraajapilarissa on liitin ainoastaan moottorijohtoa varten.

Resetointiohje:
Tilanteessa, jossa vain toinen nostopilareista (”pöydän jaloista”) liikkuu, on tehtävä pöytäjärjestelmälle resetointi. Jos isäntäpilari liikkuu ainoastaan, yleensä ainoastaan alaspäin, on
1) Irrotettava virtajohto minuutiksi joko isäntäpilarista tai seinäpistokkeesta ja 
2) painettava kolme kertaa ylös ja alas-painikkeita jotta järjestelmän jäännösvirta poistuu järjestelmästä. 
3) Minuutin jälkeen, kun virtajohto kytketään takaisin ja painetaan alas-nuolta vähintään 6 sekuntia, molempien pilarien pitäisi liikkua hitaammalla nopeudella alaspäin liikkuen kokonaan ala-asentoon, kun alas-nuoli on painettuna liikkeen pysähtymiseen saakka ala-asennossa.
4) Joissain tapauksissa voi olla tarve painaa kahdesti vähintään 6 sekuntia alas-nuolta vapauttaen painike välillä, jotta pilarit alkavat liikkumaan alaspäin.

Kun molemmat pilarit ovat saavuttaneet ala-asentonsa, on hyvä vapauttaa alas-nuoli säätöpaneelissa, ja vielä kerran painaa vähintään 6 sekuntia alas-nuolta varmistaakseen, että molemmat pilarit ovat ala-asennoissaan. Tämän jälkeen molempien pilarien pitäisi liikkua ylöspäin. Suosittelemme ajamaan pöytäjärjestelmän kahdesti ylimpään asentoonsa, jotta pöytäjärjestelmä oppii yläasemansa.

Miten tilanne tapahtui, että ainoastaan toinen pöydän jaloista liikkuu?
Tilanne, jossa ainoastaan isäntäpilari liikkuu voi muodostua, jos moottorijohto pilarien välillä irtoaa tai moottorijohtoon muodostuu liikkeen aikana vetoa.


Rinnakkaiskäyttöinen IC-karamoottorijärjestelmä: Karamoottorin lisääminen, poistaminen ja vaihtaminen

Rinnakkaiskäyttöisen IC™-karamoottorin lisääminen, poistaminen ja vaihtaminen karamoottorijärjestelmässä

Karamoottorin lisääminen tai poistaminen:

  1. Yhdistä kaikki karamoottorit BusLink-ohjelmistoon ja aseta rinnakkaisjärjestelmässä käytettävien karamoottorien määrä.
  2. Alusta järjestelmä ennen sen käyttöönottoa.

Karamoottorin vaihtaminen:

  1. Sammuta järjestelmä ja vaihda karamoottori.
  2. Käynnistä järjestelmä, jolloin uusi karamoottori siirtyy automaattisesti muiden karamoottoreiden kanssa samaan paikkaan.

Saat lisätietoja rinnakkaiskäyttöisen IC-järjestelmän alustamisesta kohdasta Rinnakkaiskäyttöisen IC™-karamoottorijärjestelmän alustaminen.

Nämä usein kysytyt kysymykset koskevat IC Integrated Controller™ -ohjauselektroniikkaa käyttävien karamoottoriemme ensimmäisen sukupolven versioita Basic, Advanced ja Parallel.

Rinnakkaiskäyttöinen IC-karamoottorijärjestelmä: Järjestelmän alustaminen

Rinnakkaiskäyttöisen IC™-karamoottorijärjestelmän alustaminen

Järjestelmä voidaan alustaa kahdella eri tavalla:

  1. Anna järjestelmän alustaa itsensä palautustilassa, jossa karamoottorit käynnistetään ja sammutetaan automaattisesti 2 000 ms:n välein koko iskunpituudelta.
  2. Alusta järjestelmä manuaalisesti BusLink-ohjelmistolla. Riittää, että alustetaan ainoastaan se karamoottori, jonka sijaintitiedot ovat hävinneet, ajamalla sitä yhteen suuntaan mekaaniseen päätyrajaansa asti.

Saat lisätietoja rinnakkaiskäyttöisen IC-järjestelmän vianetsinnästä kohdasta Rinnakkaiskäyttöisen IC™-karamoottorijärjestelmän vianetsintä.

Nämä usein kysytyt kysymykset koskevat IC Integrated Controller™ -ohjauselektroniikkaa käyttävien karamoottoriemme ensimmäisen sukupolven versioita Basic, Advanced ja Parallel.

Rinnakkaiskäyttöinen IC-karamoottorijärjestelmä: Järjestelmän vianetsintä

Rinnakkaiskäyttöisen IC™-karamoottorijärjestelmän vianetsintä.

Jos karamoottorin paikkatieto on hävinnyt, rinnakkaisjärjestelmä siirtyy palautustilaan ja alustaa itsensä. Jos järjestelmää ei voida käyttää palautustilassa, jatka vianetsintää seuraavasti:

  1. Tarkista johdot, virransyöttö ja karamoottorien väliset tiedonsiirtosignaalit
  2. Yhdistä kaikki karamoottorit BusLink-ohjelmistoon ja tarkista virhekoodit, jotta tietäisit, mikä karamoottoreista on pysäyttänyt järjestelmän.

Jos kyseessä on ylijännitteestä johtuva virhe, käynnistä järjestelmä uudelleen ja aja vastakkaiseen suuntaan.

Jos järjestelmä on rekisteröinyt jonkin seuraavista virhekoodeista, karamoottori on vaihdettava: H-sillan (H-bridge fault), hakkurivirtalähteen (switch mode power supply fault) tai hall-anturin vika (hall sensor failure).

Jatkuuko ongelma edelleen? Ota yhteyttä paikalliseen LINAK®-tytäryhtiöön.

Saat lisätietoja rinnakkaiskäyttöisen IC-järjestelmän alustamisesta kohdasta Rinnakkaiskäyttöisen IC™-karamoottorijärjestelmän alustaminen.

Nämä usein kysytyt kysymykset koskevat IC Integrated Controller™ -ohjauselektroniikkaa käyttävien karamoottoriemme ensimmäisen sukupolven versioita Basic, Advanced ja Parallel.

Yhden karamoottorin järjestelmän käyttöönotto

Näin moottorisänkyjen yhden karamoottorin järjestelmä otetaan käyttöön

  1. Yhdistä verkkovirtaan
  2. Sängyn karamoottoreiden on oltava sisäasemassa
  3. Paina karamoottorin käsiohjaimessa olevaa alaspäin osoittavaa painiketta noin 5 sekuntia
  4. Karamoottori aktivoituu ja voi nyt työntää ulospäin
  5. Toista tämä vaihe kaikkien karamoottoreiden kohdalla painamalla alaspäin osoittavaa painiketta käsiohjaimesta
  6. Karamoottorijärjestelmä on nyt otettu käyttöön


Koskee seuraavia tuotteita:

Työpöydän perusasetusten palauttaminen

Pöytää ei voida nostaa, jos sitä ei ole otettu käyttöön.

Jos näytössä näkyy E01-virhekoodi, työpöytä on otettava käyttöön.

Työpöydän käyttöönotto:

  1. Paina alaspäin osoittavaa nuolipainiketta, kunnes pöytä pysähtyy ala-asentoon. Pidä painiketta painettuna, kunnes työpöytä ei enää liiku.
  2. Paina uudestaan alaspäin osoittavaa nuolipainiketta ja pidä se painettuna, kunnes työpöytä ei enää liiku.

Nyt pöytä voidaan nostaa.


Koskee seuraavia tuotteita:

Kick & Click - Työpöydän purkaminen

Tällä videolla näytetään, miten korkeussäädettävä LINAK® Kick & Click™ -työpöytä puretaan. Se on nopeaa, helppoa ja intuitiivista.
Jos sinulla on kysyttävää pöydän purkamiseen liittyen, tutustu Kick & Click -käyttöohjeeseen tai ota yhteyttä paikalliseen LINAKin toimistoon.


Koskee seuraavia tuotteita:

Kick & Click - Näin helppoa on työpöydän kokoaminen

Tällä videolla näytetään, kuinka helppoa korkeussäädettävän Kick & Click ™ -työpöydän kokoonpano on, eikä siinä tarvita edes ruuveja tai työkaluja.
Jos sinulla on kysyttävää pöydän kokoonpanoon, tutustu Kick & Click -käyttöohjeeseen tai ota yhteyttä paikalliseen LINAKin toimistoon.
Huomaathan, että pöydän kansi ja mahdollisesti myös jalkavasteet eivät ole LINAKin toimittamia.


Koskee seuraavia tuotteita:

Osta uusi LINAK-käsiohjain säädettävään sänkyyn

Jos tarvitset säädettävään sänkyysi uuden käsiohjaimen, ota yhteyttä sängyn jälleenmyyjään. 
Tämä koskee tilanteita, joissa käsiohjain on kadonnut, rikkoutunut tai sen paristot ovat kuluneet loppuun eikä niitä voi vaihtaa. Jälleenmyyjä auttaa sinua tilaamaan uuden käsiohjaimen. LINAK ei myy varaosia suoraan sänkyjen omistajille.


Koskee seuraavia tuotteita:

Paikalleen napsautettavilla takakiinnikkeillä varustettu LA18 IC: helpot asennusohjeet

Opi asentamaan paikalleen napsautettavalla takakiinnikkeellä varustettu, LINAK-järjestelmää käyttäviin säädettäviin moottorisänkyihin suunniteltu yhden karamoottorin LA18 IC.

  1. LA18 IC toimitetaan paikalleen napsautettava takakiinnike avattuna.
  2. Napsauta karamoottori kiinni runkoon.
  3. LA18 IC:n irrottaminen: Paina kiinnikkeen keskiosaa ja vedä sitä takaisinpäin. Liu'uta karamoottori irti.


Koskee seuraavia tuotteita:

Säädettävän sängyn LINAK-käsiohjain ei toimi

Säädettävän sängyn LINAK-käsiohjain ei toimi

Jos sinulla on ongelmia säädettävän sänkysi käsiohjaimen kanssa, ota yhteyttä jälleenmyyjään, jolta ostit sängyn. 
LINAK ei myy varaosia suoraan sänkyjen omistajille.


Koskee seuraavia tuotteita:

TWINDRIVE TD4- ja TD5 -sänkymoottoreiden mekaaninen alaslasku

Katso TWINDRIVE TD4- ja TD5-sänkymoottoreiden ohjevideo, niin saat lisätietoa innovatiivisesta mekaanisesta alaslaskusta.


Koskee seuraavia tuotteita:

TWINDRIVE TD4- ja TD5-sänkymoottoreiden asennus

Katso ohjevideo, jossa näytetään, miten TWINDRIVE TD4- ja TD5-sänkymoottorit asennetaan.


Koskee seuraavia tuotteita:

RF-käsiohjain ei toimi

Käsiohjain on paritettava sängyn alla sijaitsevaan muistitoiminnolla varustettuun TWINDRIVE TD1 280:een.

Noudata videolla esitettäviä ohjeita tai alla olevia neuvoja.

  1. Paina TD1:een yhdistetyn RFR-yksikön nollauspainiketta.
  2. Pidä nollauspainike painettuna ja paina yhtä aikaa mitä tahansa käsiohjaimen painiketta. Jos käsiohjaimia on useampia, pidä nollauspainike painettuna ja paina mitä tahansa painiketta myös muista käsiohjaimista.
  3. Sänky on nyt käyttövalmis.


Koskee seuraavia tuotteita:

Käsiohjainten pariuttaminen CBH Advanced -järjestelmään Bluetooth®-sovittimen avulla

Näin käsiohjaimet paritetaan CBH Advanced -ohjausyksikön ja Bluetooth®-sovittimen sisältävään järjestelmään

  1. Yhdistä verkkovirtaan 
  2. Bluetooth®-sovitin vilkkuu 3 minuutin ajan paritustilan merkkinä
  3. Parita käsiohjain painamalla sen kahta ylintä painiketta sovittimen vilkkuessa
  4. Pitkä valon välähdys on merkkinä pariutuksen onnistumisesta
  5. Kaikki LINAKin käsiohjaimet pariutetaan painamalla kahta ylimmäistä painiketta

Näin käsiohjain pariutetaan myöhemmin

  1. Käynnistä paritustila uudelleen
  2. Irrota verkkovirrasta ja odota 10 sekuntia
  3. Yhdistä verkkovirtaan
  4. Bluetooth®-sovitin vilkkuu 3 minuutin ajan paritustilan merkkinä
  5. Toista pariutusprosessi toiselle käsiohjaimelle
  6. Järjestelmä on nyt pariutettu ja valmis käyttöön
 


Koskee seuraavia tuotteita:

LINAK Bed Control™ -sovelluksen pariuttaminen CBH Advanced -järjestelmän kanssa

Näin Bed Control™ -sovellus pariutetaan CBH Advanced -järjestelmän kanssa

  1. Etsi sovelluskaupasta Bed Control™ -sovellus ja asenna se
  2. Avaa Bed Control™ -sovellus
  3. Varmista, että järjestelmä on pariuttamistilassa
  4. Valitse sänky luettelosta ja yhdistä
  5. Pitkä valon välähdys on merkkinä parimuodostuksen onnistumisesta
  6. Aloita käyttöönotto
  7. Valitse käyttöönoton lopuksi sängyn ominaisuudet
  8. Järjestelmä on nyt pariutettu ja valmis käyttöön
  9. Odota viisi sekuntia, ennen kuin alat ohjata sänkyäsi jollakin toisella käsiohjaimella


Koskee seuraavia tuotteita:

TWINDRIVE TD4:n ja TD5:n laiteparin muodostaminen

TWINDRIVE TD4- ja TD5-moottorit on helppo pariuttaa ohjaimeen tai mobiililaitteeseen LINAK Bed Control™ -sovelluksen avulla.


Koskee seuraavia tuotteita:

TD4/TD5 Advanced -järjestelmän rinnakkaisajo

TD4/TD5 Advanced -järjestelmän yhdistäminen ja rinnakkaiskäyttö

Järjestelmän osat:
2 TD4/TD5 Advanced -sänkymoottoria
2  hakkurivirtalähdettä
1  sarjakaapeli
1  Bluetooth®-käsiohjain 

  1. Yhdistä kaksi hakkurivirtalähdettä kahteen TD4/TD5 Advanced -sänkymoottoriin
  2. Yhdistä 2 x TD4/TD5 Advanced -sänkymoottorit yhteen sarjakaapelilla
  3. Yhdistä molemmat sänkymoottorit verkkovirtaan
  4. Muodosta käsiohjaimen laitepari
  5. TD4/TD5 -järjestelmät toimivat nyt rinnakkain yhdellä käsiohjaimella


Koskee seuraavia tuotteita:

Nojatuoli: Miten nojatuoleille tarkoitettu LA10-järjestelmä asennetaan ilman akkua?

Opi asentamaan nojatuoleihin tarkoitettu LA10-karamoottorijärjestelmä ilman akkua.

Videolla näytetyssä järjestelmässä on seuraavat osat:

  • Yksi LA10-karamoottori
  • Asennuskiinnike MB001 (kiinnikkeen asentaminen on kuvattu LA10-karamoottorin ohjaimen asennussivulla)
  • Latauspiste CP002
  • Liitoskaapeli
  • Turvavaijeri
  • Virtajohto
  • SMPS006
  • Latauskaapeli
  1. Liitä Bluetooth®-moduuli LA10-karamoottoriin. Kun kuulet napsahduksen, tiedät, että se on kiinnitetty oikein.
  2. Liitä kaksi LA10-karamoottoria toisiinsa liitoskaapelilla.
  3. Liitä latauspiste LA10-karamoottorin jäljellä olevaan vapaaseen liitoskohtaan.
  4. Liitä virtajohto hakkurivirtalähteeseen SMPS006.
  5. Liitä latauskaapeli hakkurivirtalähteeseen SMPS006 ja kiinnitä turvavaijeri paikalleen.
  6. Kiinnitä turvavaijeri latauspisteeseen.
  7. Nyt nojatuolijärjestelmä on koottu.

Saat lisätietoja LINAK®-nojatuolijärjestelmästä nojatuolisivulta.


Koskee seuraavia tuotteita:

Nojatuoli: Mistä voin ostaa uuden käsiohjaimen LINAK-järjestelmää käyttävään nojatuoliin?

Ota yhteyttä nojatuolin ostopaikkaan. LINAK® ei myy ohjaimia suoraan käyttäjille.


Koskee seuraavia tuotteita:

Nojatuoli: Mistä tiedän, onko nojatuolissani LINAK-järjestelmä?

Opi tarkistamaan, onko nojatuolissasi LINAK®-järjestelmä.

Tunnistat LINAK-järjestelmän tavallisesti sen hakkurivirtalähteestä tai katsomalla käsiohjaimen paristojen alle.


Koskee seuraavia tuotteita:

Nojatuoli: Miten BP10-ohjain kiinnitetään nojatuoliin?

Opi asentamaan käsiohjaimen BP10 eri versiot ja niiden asennuskiinnikkeet LINAK®-järjestelmää käyttäviin nojatuoleihin.

Ohjaimen asentamiseen tarvitaan:

  • Asennuskiinnike MB001.
  • Yksi BP10-käsiohjaimista. Videossa käytetään ohjainta BP12.
  • Ruuvimeisseli.
  • Neljä ruuvia. Uppokanta, 45°, enintään ø 3,5 mm.
  1. Aseta kannake siihen kohtaan nojatuolia, johon haluat asentaa sen. Kiinnitä se tiiviisti paikalleen ruuveilla.
  2. Aseta metallilevy kannakkeeseen ja napsauta kannakkeen yläosa levyn päälle. Kuulet napsahduksen, kun levy on kunnolla paikallaan.
  3. Aseta käsiohjain kannakkeeseen.

Saat lisätietoja LINAK-nojatuolijärjestelmästä nojatuolisivulta.


Koskee seuraavia tuotteita:

Nojatuoli: Miten latauspiste asennetaan nojatuoliin?

Opi asentamaan latauspisteet CP002 ja CP003 LINAK®-järjestelmää käyttäviin nojatuoleihin.

  1. Poraa ennen latauspisteen CP002 tai CP003 asentamista reikä siihen kohtaan, johon haluat asentaa latauspisteen. Jos käytät latauspistettä CP002, poraa 24 mm:n reikä, ja jos käytössäsi on CP003, poraa 30 mm:n reikä.
  2. Työnnä rengas latauspisteen päälle takakautta niin, että latauspiste asettuu tiiviisti tuolin kangasta vasten. Kuulet napsahduksen.
  3. Latauspisteen sisärenkaaseen syttyy valo latauksen merkiksi, kun kytket laitteeseen virran.

Saat lisätietoja LINAK-nojatuolijärjestelmästä nojatuolisivulta.


Koskee seuraavia tuotteita:

Nojatuoli: Miten BP10-ohjain ja nojatuoli kytketään pariksi?

Opi muodostamaan parikytkentä BP10-ohjaimen ja LINAK®-järjestelmää käyttävän nojatuolin välille.

  1. Kytke järjestelmään virta (uudelleen).
  2. Paina käsiohjaimen kahta ylintä painiketta samanaikaisesti.
  3. Ohjaimen ja järjestelmän välinen parikytkentä on nyt tehty ja ohjain on käyttövalmis.

Saat lisätietoja LINAK-nojatuolijärjestelmästä nojatuolisivulta.


Koskee seuraavia tuotteita:

TD4/TD5 Standard -järjestelmän rinnakkaisajo

Näin parisängyssä otetaan käyttöön TD4/TD5 Standard -sänkymoottorien rinnakkaisajo

Järjestelmän osat:
2 TD4/TD5 Standard -sänkymoottoria
2 virtajohtoa
1  Bluetooth®-käsiohjain

  1. Yhdistä TD4/TD5-sänkymoottorit verkkovirtaan
  2. Molempien TD4/TD5-sänkymoottoreiden sängynalusvalo alkaa vilkkua yhdistämistilan merkiksi
  3. Muodosta käsiohjaimen laitepari (paina kahta ylintä painiketta yhtä aikaa)
  4. Pitkä valon välähdys on merkkinä laiteparin onnistumisesta
  5. Nyt molemmat TD4/TD5-sänkymoottorit on yhdistetty yhteen käsiohjaimeen


Koskee seuraavia tuotteita:

LINAK-käsiohjaimeni paristoista on loppunut virta

LINAK-käsiohjaimeni paristoista on loppunut virta

Suurimmassa osassa uusista LINAK-käsiohjaimista pariston voi vaihtaa. Näissä tapauksissa, vaihda uusi paristo vanhan pariston tilalle.

Joistakin käsiohjaimista ei valitettavasti voi vaihtaa paristoja. Jos tällaisen käsiohjaimen paristosta loppuu virta, tilalle on hankittava uusi käsiohjain. Voit ostaa uuden käsiohjaimen ottamalla yhteyttä sängyn myyneeseen jälleenmyyjään. 

LINAK ei myy varaosia suoraan sänkyjen omistajille.


Koskee seuraavia tuotteita:

Voiko CA10:ssä käyttää neljää erillistä toimintoa?

Kyllä. CA10:ssä voi käyttää neljää erillistä analogista toimintoa, kunhan teho pysyy alle 100 W:ssä ja käyttöasteena on 2/18 min.


Koskee seuraavia tuotteita:

Saako käsiohjaimia taustavalolla?

Tämä ei ole toistaiseksi mahdollista.

Ota yhteyttä paikallisen LINAK-tytäryhtiön myynti-insinööriin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Voiko järjestelmään liittää kaksi käsiohjainta?

Kyllä – lisäämällä porttitoistimen, jollaisia ovat esimerkiksi MJB2 ja MJB5.


Koskee seuraavia tuotteita:

Voiko Spyder™-ratkaisun kanssa käyttää muita LINAKin sähkökäyttöisiä karamoottoreita?

CA10 on yhteensopiva LA24- ja LA27-karamoottoreiden kanssa. On kuitenkin muistettava, että CA10 voidaan asentaa ainoastaan LA24-karamoottoriin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Tarvitsemme pidemmän virtajohdon ohjausyksikön ja pistorasian välille.

Ota yhteyttä paikallisen LINAK-tytäryhtiön myynti-insinööriin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Haluan irrottaa CA10-ohjausyksikön LA24-karamoottorista.

Suosittelemme, että irrotat CA10-ohjausyksikön LA24-karamoottorista vain, jos se on aivan välttämätöntä. Katso asennusvideolta, miten tämä tehdään oikein vaurioittamatta CA10:n pikakiinnitysmekanismia.


Koskee seuraavia tuotteita:

Onko Spyder™ yhteensopiva 110 V:n jännitteen kanssa?

Tämä ei ole toistaiseksi mahdollista.

Ota yhteyttä paikallisen LINAK-tytäryhtiön myynti-insinööriin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Mitä kaapeleita LINAK Spyder™ -ratkaisuun on saatavilla?

CA10 toimitetaan kiinteillä, määrämittaisilla kaapeleilla, jotka soveltuvat useimpiin kotihoitosänkyihin. Jos sinulla on muuta kysyttävää kaapelien mitoista, ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.


Koskee seuraavia tuotteita:

Missä maissa LINAK Spyder™ on saatavilla?

SMPS10:stä (220–240 VAC) on saatavilla neljä versiota: EU:hun, Isoon-Britanniaan, Australiaan ja Kiinaan.


Koskee seuraavia tuotteita:

Mitä LINAK Spyder™ -ratkaisuun sisältyy?

Tähän kattavaan ratkaisuun sisältyy ulkoinen 100 W:n SMPS10-hakkurivirtalähde, täysin analoginen, elektroniikan sisältävä ja kiinteillä kaapeleilla varustettu CA10-ohjausyksikkö , joka on asennettavissa LA24-karamoottoriin, analoginen HB400-/HB70-käsiohjain ja LA24- ja LA27-karamoottorit 3- tai 4-moottorisiin sänkyihin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Voiko rikkoutuneen kaapelin vaihtaa?

Rikkoutuneita kaapeleita ei voi vaihtaa, sillä ne on asennettu kiinteästi ohjausyksikköön.

Ota yhteyttä paikallisen LINAK-tytäryhtiön myynti-insinööriin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Mitä jos tarvitsen vain 1 tai 2 moottoria?

Tämä ei ole toistaiseksi mahdollista.

Ota yhteyttä paikallisen LINAK-tytäryhtiön myynti-insinööriin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Entä jos tarvitsemme viidennen moottorin?

Tämä ei ole toistaiseksi mahdollista.

Ota yhteyttä paikallisen LINAK-tytäryhtiön myynti-insinööriin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Entä jos tarvitsemme akkuvarmennuksen?

Tämä ei ole toistaiseksi mahdollista.


Koskee seuraavia tuotteita:

Mikä LINAK Spyder™ on?

Erinomainen perusratkaisu.

LINAK Spyder™ on ulkoisella SMPS-hakkurivirtalähteellä varustettu edullinen karamoottorijärjestelmä kolmen tai neljän karamoottorin hoitosänkyihin.


Koskee seuraavia tuotteita:

Mikä on LINAK Spyder™ -ratkaisun IP-luokitus?

LINAK Spyderin luokitus on IPX4, kun käsiohjain on liitetty CA10-ohjausyksikköön. IPX4-luokitus tarkoittaa, että tuotteet on suojattu roiskeilta ja ne voidaan puhdistaa käsin, mieluiten kostealla liinalla.

Varmista, että virtajohdon liittimeen ei pääse kosteutta puhdistamisen yhteydessä.

CA10-alusta käyttää ulkoista virtalähdettä (SMPS10), ja se on sertifioitu sähkökäyttöisiä lääkinnällisiä laitteita koskevan yleisstandardin IEC 60601-1 mukaisesti.

Sama koskee SMPS10-virtalähdettä. CA10 on suunniteltu käytettäväksi IPX4-suojatuissa käyttökohteissa sairaalasänkyjä koskevan standardin IEC 60601-2-52 vaatimusten mukaisesti, ja SMPS10 on suunniteltu IP21-suojattuihin käyttökohteisiin terveydenhuollon kotiympäristössä käytettäviä sähkökäyttöisiä lääkintälaitteita koskevan standardin IEC 60601-1-11 vaatimusten mukaisesti.

IEC 60601-1-standardissa todetaan, että sähkökäyttöiset lääkintälaitteet erotellaan toisistaan sen mukaan, käytetäänkö niitä POTILASYMPÄRISTÖSSÄ vai sen ulkopuolella. SMPS10 on aktiivisessa käytössä ollessaan POTILASYMPÄRISTÖN ulkopuolella, ja kun se puhdistetaan, se ei ole yhdistettynä sänkyyn.


Koskee seuraavia tuotteita:

Kuinka paljon LINAK Spyder™ maksaa?

Ota yhteyttä paikalliseen LINAK-tytäryhtiöön.


Koskee seuraavia tuotteita:

Mille markkinoille LINAK Spyder™ on suunnattu?

LINAK Spyder on tarkoitettu perustason hoitosänkyihin esimerkiksi kotihoidossa.


Koskee seuraavia tuotteita:

Ota käyttöön TD1RF (muistitoiminnolla) ja LA27-moottorijärjestelmä

  1. Säädä LA27 uloimpaan asemaan (ilman taukoja siihen saakka, kunnes se pysähtyy).
  2. Vapauta painike.
  3. Säädä LA27 sisäasemaan (ilman taukoja siihen saakka, kunnes se pysähtyy).
  4. Vapauta painike.

Järjestelmä on nyt otettu käyttöön.


Koskee seuraavia tuotteita:

TD3 - Bluetooth-käsiohjainten käyttöönotto

  1. Kytke Bluetooth-sovitin verkkovirtaan yhdistettyyn TD3-yksikköön.
  2. Sovitin on nyt paritustilassa. Sen merkkinä on sinisenä vilkkuva LED-valo.
  3. Paina yhtä aikaa Bluetooth-käsiohjaimen Back up- ja Down-painikkeita. Nyt valo vilkkuu pidempään sen merkiksi, että ohjain ja karamoottori on paritettu.


Koskee seuraavia tuotteita:

TD3 - Radiotaajuuskäsiohjainten käyttöönotto

  1. Paina TD3:n nollauspainiketta. Sänky siirtyy vaaka-asentoon. Pidä painike painettuna, kunnes moottori ei enää liiku.
  2. Vapauta nollauspainike.
  3. Paina uudestaan TD3:n nollauspainiketta.
  4. Pidä nollauspainike painettuna ja paina yhtä aikaa mitä tahansa käsiohjaimen painiketta.
  5. Jos käsiohjaimia on useampia, pidä nollauspainike painettuna ja paina mitä tahansa painiketta myös muista käsiohjaimista.

Sänky on nyt käyttövalmis.


Koskee seuraavia tuotteita:

TD4/TD5 - Bluetooth-käsiohjaimen käyttöönotto

  1. Aseta TD4/TD5 pariuttamistilaan yhdistämällä se verkkovirtaan.
  2. Laite on nyt pariuttamistilassa. Sängynalusvalo vilkkuu yhdistämistilan merkiksi.
  3. Paina yhtä aikaa Bluetooth-käsiohjaimen kahta ylintä painikkeita. Nyt valo välähtää pitkään sen merkiksi, että ohjain ja sänkymoottori on pariutettu.
 


Koskee seuraavia tuotteita:

Sänky ei toimi lainkaan (TD1)

Mahdollinen ongelma: TWINDRIVE TD1:tä ei ole kytketty verkkovirtaan
Kokeile/Ratkaisu: Kokeile kytkeä lamppu tai vastaava sähkölaite verkkovirtaan tarkistaaksesi, onko syöttöjännite tarpeeksi suuri.

Mahdollinen ongelma: Liittimiä ei ole yhdistetty oikein TWINDRIVE TD1:een
Kokeile/Ratkaisu: Tarkista kaikki liitännät.

Mahdollinen ongelma: Onko kaapeleissa havaittavia vaurioita?
Kokeile/Ratkaisu: Vaurioituneet osat on vaihdettava. Ota yhteyttä sängyn myyjään.


Koskee seuraavia tuotteita:

Sänky ei toimi lainkaan (TD3)

Tarkista: Onko TWINDRIVE TD3 kytketty verkkovirtaan?

Kokeile/Ratkaisu: Kokeile kytkeä lamppu tai vastaava sähkölaite verkkovirtaan tarkistaaksesi, onko syöttöjännite tarpeeksi suuri.


Mahdollinen ongelma: Liittimiä ei ole yhdistetty oikein TWINDRIVE TD3:een 

Kokeile/Ratkaisu: Tarkista kaikki liitännät. Varmista TD3:n kaapelinpidikkeen avulla, että kaapeli ei irtoa. Noudata videolla esitettäviä ohjeita tai alla olevia neuvoja.


Koskee seuraavia tuotteita:

Työpöytää voidaan ainoastaan laskea.

Työpöytä on otettava käyttöön.

Noudata videolla esitettäviä ohjeita.


Koskee seuraavia tuotteita:

Työpöytää ei voi nostaa tai laskea.

Mahdollinen ongelma: Ohjausyksikköä ei ole kytketty verkkovirtaan
Kokeile/Ratkaisu: Kokeile kytkeä lamppu tai vastaava sähkölaite verkkovirtaan tarkistaaksesi, onko syöttöjännite tarpeeksi suuri. 

Mahdollinen ongelma: Onko kaapelit yhdistetty oikein ohjausyksikköön ja jalkaan?
Kokeile/Ratkaisu: Tarkista kaikki liitännät. 

Mahdollinen ongelma: Onko kaapeleissa, ohjaimissa, ohjausyksikössä tai jaloissa havaittavissa vaurioita?
Kokeile/Ratkaisu: Vaurioituneet osat on vaihdettava. Ota yhteyttä työpöydän myyjään. 


Koskee seuraavia tuotteita:

Työpöytää ei voida nostaa koko iskunpituudelle. Se pysähtyy aina samaan kohtaan.

Järjestelmä on asettanut uuden päätypysäytyskohdan ulospäin liikutettaessa.

Tallennetun asennon nollaamiseksi työpöydän käyttöönotto on tehtävä uudelleen. Noudata videolla esitettäviä ohjeita.


Koskee seuraavia tuotteita:

Näytössä näkyy vain yhdysviiva (-) eikä pöytä toimi

DPT on tahattomien liikkeiden välttämiseksi lukittu, kun sitä ei käytetä.

Poista DPT:n lukitus videolla esitettävien ohjeiden mukaisesti.


Koskee seuraavia tuotteita:

Näytössä näkyy korkeuden sijaan E01-virhekoodi.

Pöytää ei voida nostaa, jos sitä ei ole otettu käyttöön.

Jos näytössä näkyy E01-virhekoodi, työpöytää ei ole otettu käyttöön.

Työpöydän käyttöönotto:

  1. Paina alaspäin osoittavaa nuolipainiketta, kunnes pöytä pysähtyy ala-asentoon. Pidä painiketta painettuna, kunnes työpöytä ei enää liiku.
  2. Paina uudestaan alaspäin osoittavaa nuolipainiketta ja pidä se painettuna, kunnes työpöytä ei enää liiku. Nyt pöytä voidaan nostaa.


Koskee seuraavia tuotteita:

Sängyn niskatoiminto ei toimi, sillä se ei liiku lainkaan ulospäin

Niskatoimintoa ohjaava karamoottori on otettava käyttöön. Noudata videolla esitettäviä ohjeita tai alla olevia neuvoja.

TD3 ja LA27 - Moottorijärjestelmän käyttöönotto

  1. Paina karamoottorin alaspäin osoittavaa painiketta.
  2. Pidä painike painettuna, kunnes karamoottori on täysin sisäasemassa ja pysähtyy.
  3. Vapauta käsiohjaimen painike.
  4. Pidä karamoottorin alaspäin osoittavaa painiketta painettuna viiden sekunnin ajan.
  5. Nyt voit liikuttaa karamoottoria ulospäin.

Järjestelmä on nyt otettu käyttöön.


Koskee seuraavia tuotteita:

Millaisia profiileita työpöytien nostopilareihin on saatavilla?

Nostopilareihin on saatavilla useita erilaisia profiileja yksilöllisiä pöydänjalkoja varten – ja itse pilarit ovat saatavana 2- tai 3-osaisina.

Pyöreä

Edullinen pyöreäprofiilinen sähkökäyttöinen nostopilari DL8 työpöytiinDL8

Suorakulmainen

Sähkökäyttöinen nostopilari DL5 tyylikkäisiin työpöytiinDL5

Neliönmuotoinen

Huomaamattomia liukujohteita käyttävä musta suorakulmainen nostopilari DL17 yksilöllisiin pöytiinDL17

 

Tutustu säädettävien työpöytien sähkökäyttöisten nostopilarien koko valikoimaan ja erilaisiin profiileihin täällä.

Minkätyyppisiä sänkymoottoreita säädettäviin sänkyihin on tarjolla?

LINAKilla on kahdentyyppisiä sänkymoottoreita: Standard ja Advanced.

Standard-versiossa voidaan säätää sängyn selkä- ja jalkaosaa yhdellä karamoottorilla, ja ratkaisuun on integroitu seuraavat toiminnot: mekaaninen alaslasku, alhainen energiankulutus valmiustilassa ja sängynalusvalo.

LINAK-sänkymoottorien Advanced-versioilla on samat ominaisuudet kuin Standard-versioilla, sekä joitakin lisätoimintoja. Niihin on saatavilla kahden sängyn rinnakkaiskäyttömahdollisuus, muistipaikkojen tallennustoiminto sekä mahdollisuus lisätä joitakin lisävarusteita, kuten hierontamoottori tai ylimääräinen sängynalusvalo.

Standard- ja Advanced-versiot erottaa toisistaan niiden liittimistä. Jos vapaana on vielä yksi liitin virtajohdon liittämisen jälkeen, versio on Advanced.

LINAK TWINDIRVE -sänkymoottorin liittimistä näkee, onko kyseessä Standard- vai Advanced-versio.

Minkätyyppisiä nostopilareita toimistopöytiin on saatavilla?

LINAKilla on kahdentyyppisiä nostopilareita korkeussäädettäviin pöytiin ja työpöytiin. Nostopilarijärjestelmämme ovat joko moottorikoteloituja tai inline-tyyppisiä.

Saat lisätietoja näistä vaihtoehdoista alla olevista linkeistä.

 

Mikä TWINDRIVE-sänkymoottori on?

LINAK®-sänkymoottorit eli TWINDRIVE®-karamoottorit ovat kokonaisvaltainen ratkaisu kahden moottorisängyn säätämiseen erikseen. Sänkyjä säädetään kahden karamoottorin avulla. Olemme optimoineet sänkymoottorimme yhteen