Ota yhteyttä meihin

Digitalisointi parantaa tuotteiden laatua ja ihmisten arkea

Automaation rooli LINAKin tuotannossa kasvaa jatkuvasti. Sen ansiosta pysymme nopeasti kasvavien markkinoiden tahdissa ja pidämme laadun juuri niin korkeana kuin asiakkaamme meiltä odottavatkin.

Prosessien jatkuva digitalisointi sovittaa tuotantopuolen ja varaston toiminnot yhteen, mikä karsii ylimääräistä työtä tuotannosta. Tämä vaikuttaa suoraan kykyymme käsitellä suuria määriä tuotteita nopeasti ja tasalaatuisesti – laajamittaisesta testausohjelmastamme tinkimättä. 
Lopputuloksena on syntynyt älytehdas, jossa viallisten osien osuus (ppm, parts per million) on hämmästyttävän alhainen.

Loppujen lopuksihan kyse on tehokkuuden parantamisesta, tuotannon laadun takaamisesta ja henkilöstön pitämisestä tyytyväisenä ja hyvinvoivana.

LA36:n tuotantosolu

LA36-karamoottorien tuotantolinjan automatisointi on parantanut linjan työntekijöiden ergonomiaa, sillä nyt koneet vastaavat raskaiden esineiden nostamisesta ja toistuvista liikkeistä. Automatisointi on myös nopeuttanut tuotantoa ja lisännyt kapasiteettia merkittävästi – tasaisen hyvästä laadusta tinkimättä.

Robotteja automatisoidussa LA36-tuotantosolussa

 

 

Digitalisoitu tuotanto

LINAKin® älytehtaalla on kaksi keskeistä järjestelmää, jotka yhdessä takaavat tuotannon laadun – myös nopeuden kiihtyessä ja kapasiteetin kasvaessa. Toinen näistä on tuotannon suunnittelujärjestelmä, ja toinen taas tapamme toteuttaa tuotantolinjojen tyhjentäminen eri tilausten välillä. Nämä yhdessä muiden digitaalisten työkalujemme ja prosessiemme kanssa muodostavat digitaalisen tuotantoprosessimme.

Tuotannon suunnittelujärjestelmä helpottaa tilaustietojen täsmäämistä tuotantolinjoille toimitettavien komponenttien tarpeeseen. Siinä järjestelmä vastaanottaa tilauksia ympäri vuorokauden. Järjestelmän toimittamat tiedot helpottavat tuotannon suunnittelua, ja niiden avulla varmistetaan automaattisesti, että varastolta toimitetaan tuotantolinjoille oikeaan aikaan tarvittava määrä komponentteja.

Digitaalisoidun tuotannon tarkkailu tunneittain

LINAKilla tuotantolinjat tyhjennetään skannereiden avustuksella. Tuotantolinjan käyttäjä skannaa kunkin tilauksen komponenttilaatikot, ja järjestelmä laskee välittömästi, ovatko kaikki tilauksen käsittelemisen edellyttämät komponentit saatavilla. Tuotannon suunnittelujärjestelmä yhdistää nämä tiedot sekä voimassa olevien että aiempien tilausten tietoihin ja laskee tältä pohjalta, kuinka kauan tilauksen käsittely tulee kestämään.

Tämä tarkoittaa sitä, että tuotantolinjan puhdistaminen voidaan käynnistää sekunneissa, ja yhtä nopeasti saadaan tieto siitä, milloin tilaus on valmis.

 

Tuotannon tehokkuutta tuetaan tunneittaisella digitaalisella tarkkailulla, jossa tuotantosolun tuotantosuunnitelma luodaan automaattisesti ja sitä päivitetään jatkuvasti edistymistietojen perusteella. Tuotantosolusta saatujen tietojen perusteella myös sen toimintaa voidaan seurata tiiviisti ja vianmääritys voidaan tarvittaessa käynnistää nopeasti.

Lue lisää -painike

 

 

Tehtaiden automaattitrukit ja vihivaunut

Vihivaunut huolehtivat tuotannon suunnittelujärjestelmän toimittamien suunnitelmien toteuttamisesta. Nämä uutterat työmehiläiset auttavat varmistamaan osien jatkuvan toimituksen tuotantoon ja pitävät huolen siitä, että pakatut tuotteet toimitetaan keskeytyksettä niiden toimituspisteeseen.

Koska vihivaunuille syötetään tietoja jatkuvasti, niistä tulee olennainen ja älykäs osa tuotantoa, ja ne auttavat parantamaan tehokkuutta ja vapauttavat ihmiset muihin tehtäviin.

LINAKin automaattitrukit ja vihivaunut
 

Laatu

Huipputeknologiaan perustuvilta tuotteilta voi odottaa samaa laatua kaikkialla maailmassa.

Lue lisää

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.