Referenssi

Innovaatioita ja toimintoja korkeussäädettäviin ruokapöytiin

LINAK-karamoottoreita ja -akkuratkaisua käyttävä korkeussäädettävä ruokapöytä on tanskalaisen huonekalutehdas Danish Skovby Møbelfabrikin uusi tuote.

Vuonna 1933 perustettu huonekalutehdas Skovby Møbelfabrik on vuosien saatossa kehittynyt pienestä mittatilaustyötä tekevästä puusepänliikkeestä maailmanlaajuiseksi ruokasalikalusteiden brändiksi.

Innovointi, toiminnot ja uuden teknologian hyödyntäminen ovat tärkeitä tälle huippuluokan kuluttajatuotteita valmistavalle yritykselle. Yrityksen tuotevalikoimaan on hiljattain lisätty korkeussäädettävä ruokapöytä, jossa käytetään LINAK-karamoottoreita ja -akkuratkaisua.

Kun Thorvald Rasmussen perusti puusepänyrityksensä vuonna 1933, yritys valmisti aluksi tuotteita mittatilaustyönä. Kysyntä kasvoi ja huonekalujen sarjatuotanto aloitettiin 1950-luvulla. Erikoistuminen ruokasalikalusteisiin tapahtui hieman myöhemmin.

Tanskalaisen muotoilun maailmalla saama huomio ja Yhdysvaltojen talouskasvu 1960-luvulla loivat pohjan sille, mikä tämä Preben ja Jørgen Rasmussenin kansainvälinen yritys tänä päivänä on. Veljekset johtavat yritystä nyt jo kolmannessa polvessa Tanskan Skovbyssä sijaitsevasta pääkonttorista käsin.

Skovbyn tuotteiden muotoilusta ja esteettisestä linjasta vastaa arkkitehti Per Hånsbæk, joka on toiminut yrityksen palveluksessa jo 25 vuotta.

Innovatiiviset ja toiminnalliset korkeussäädettävät ruokapöydät ‑ Preben ja Jørgen

Veljekset Preben ja Jørgen Rasmussen johtavat yritystä jo kolmannessa sukupolvessa Skovbyssä sijaitsevasta pääkonttorista käsin.

Ruokasaleista keittiön ruokailutiloihin
Ruokasalikalusteet olivat Skovbyn tärkein tuoteryhmä. 1950-luvulta alkaen yritys on keskittynyt ruokasalin ja keittiön ruokailualueen kalusteisiin. Keittiöstä onkin nykypäivänä tullut koko perheen oleskelu- ja jopa työskentelyalue.

Skovby pyrkii seuraamaan kehitystä, kuten Preben Rasmussen toteaa:
Kuluttajien tarpeet muuttuvat, ja meidän on pysyttävä kehityksen kärjessä kehittämällä pöytiä, joissa on kuluttajien haluamat ominaisuudet. Emme vierasta teknologiaa, vaan pyrimme aina ottamaan huomioon, miten voimme parhaiten täyttää kuluttajien tarpeet uuden teknologian avulla”.

Erikoistuminen on Skovbyn tapauksessa johtanut useisiin patentoituihin ruokapöytien pidennysratkaisuihin, ja yritys on patentoinut myös joitakin monitoimihuonekaluja.


Uuden teknologian integrointi
Skovbyn korkeussäädettävä SM30-pöytä on ollut osaltaan viemässä yritystä alansa kärkeen. Pöydässä käytetään LINAK-karamoottoria ja -akkuratkaisua, joiden avulla sitä voidaan nostaa ja laskea. Pöytään asennettu ohjain on lisäksi ohjelmoitavissa, ja siihen voidaan tallentaa suosikkiasetuksia.

Jørgen Rasmussen kertoo LINAK-teknologian integroinnista pöytään:
Korkeudensäätö ja ergonomia ovat jo läsnä työpaikoilla, ja kodin ergonomiaratkaisut ovat seuraava vaihe. Pöytä on kiinnostanut ihmisiä messutapahtumissa, joten tiedämme, että sillä on kysyntää. Teknologian hyödyntäminen vaikuttaa tietysti myös hintaan. Toistaiseksi kyseessä on eräänlainen luksustuote, mutta kulutustottumusten muuttuessa kuluttajat ottavat myös teknologian avoimemmin vastaan, joten nämä tuotteet löytävät varmasti paikkansa markkinoilla.”

Ruokapöytä, jossa estetiikka ja toiminnallisuus yhdistyvät
Keittiöstä on nykypäivänä tullut kodin keskeinen oleskelutila. Siksi myös ruokapöytiin kaivataan uusia ominaisuuksia, ja Skovby päätti jokin aika sitten tarttua haasteeseen.

Lopputuloksena syntyi Skovby SM30 -ruokapöytä. Per Hånsbæk kertoo pöydästä:
Konseptimme on kalusteiden monikäyttöisyys. Pohdimme, millaisia ominaisuuksia nykypäivän ruokapöydässä tulisi olla, kun keittiöstä tulee yhä tärkeämpi tila koko perheelle. Ruokailun lisäksi aikuiset usein työskentelevät ja lapset leikkivät keittiössä, joten integroitujen korkeudensäätö- ja pidennystoimintojen avulla pöytää on helppo käyttää moniin eri tarkoituksiin.”

Pöydän täytyi täyttää Skovbyn toiminnoille, estetiikalle ja muotoilulle asettamat standardit. Per Hånsbæk tarkentaa:
Muotoilun täytyi olla hengeltään kansainvälistä ja täyttää standardimme. Teknologian integrointi asettaa omat haasteensa. Skovby tunnetaan esimerkiksi pöytien pidennystoiminnoista, joten tämä oli pakko ottaa huomioon muotoilussa. Kun tähän lisättiin vielä karamoottorit ja akku, vakauden saavuttaminen oli haasteellista, mutta ratkaisimme ongelman lisäämällä pöytään pohjan, kuten monissa maissa on tapana”.

Kunnianhimoinen innovointihanke yhteistyössä
Skovby panostaa vahvasti teknologian hyödyntämiseen tuotteissaan samoin kuin LINAK, ja LINAK on lisäksi kiinnostunut yhteistyöstä uusien, innovatiivisten kodin huonekalujen kehittämisessä. Itse asiassa LINAK ja Skovby tekivät yhteistyötä jo 1990-luvun alussa ja kehittivät täysin automatisoidun, karamoottoreilla säädettävän pöydän messutapahtumia varten. Vuonna 2011 yritykset käynnistivät toisen yhteistyöhankkeen ja kehittivät korkeussäädettävän SM236-sohvapöydän, jota voidaan käyttää myös ruokapöytänä ahtaammissa asunnoissa. Yhteistyön uusin tulos on Skovby SM30 -ruokapöytä, jonka myötä LINAK-karamoottoriratkaisut ovat tulleet osaksi Skovbyn ydinliiketoimintaa.

Preben Rasmussen kertoo yhteistyön taustoista:
Meille on laatusyistä tärkeää käyttää Tanskassa kehitettyjä ja valmistettuja komponentteja. Tanskalaisena markkinajohtajana LINAK on meille näin ollen ihanteellinen kumppani. Kokemuksesta tiedämme, että kumppanimme tuotteet ovat kestäviä, ja tämä auttaa meitä pitämään myynninjälkeisten palveluiden kustannukset kurissa kaikkialla maailmassa”.

Yhteistyöstä Per Hånsbæk toteaa:
LINAK on sitoutunut hankkeeseen vahvasti ja ollut aktiivinen yhteistyökumppani. Yritystemme välinen viestintä on ollut mutkatonta, ja kaikkiin kysymyksiimme on vastattu ja edistymistä seurattu kaikissa hankkeen vaiheissa.”

Skovbyn ja LINAKin välinen yhteistyö näkyy Skovby SM30 -ruokapöydän muotoilussa, ja siitä huomaa, miten karamoottoriteknologia ja muotoilu voivat yhdessä kehittää ruokapöytiä ja tehdä niistä juuri oikeanlaisen kalusteen siihen monitoimitilaan, joka keittiö nykypäivänä on. Skovby ja LINAK ovat tämän ruokapöydän myötä tuoneet Tanskan ja koko maailman makkinoille keittiökalusteen, jossa yhdistyvät toisiinsa korkeudensäätö, ergonomia ja mukavuus.

Kiinnostaako yritystäsi suunnitteluyhteistyö LINAKin kanssa? Ottakaa meihin yhteyttä.

Esimerkkejä muista yhteistyöprojekteistamme löytyy osoitteesta www.design-meets-movement.com.

Innovatiiviset ja toiminnalliset korkeussäädettävät ruokapöydät, Per Hånsbæk

Per Hånsbæk, arkkitehti

Innovatiiviset ja toiminnalliset korkeussäädettävät ruokapöydät

Korkeudensäätö käden ulottuvilla

 
LINAK Baselift - Ergonomics Meets Innovation play-icon

LINAK Baselift - Ergonomics Meets Innovation

LINAK Baselift Interzum-messuilla (englanniksi) play-icon

Baseliftin esittely

LINAKin Baselift-järjestelmän asentaminen keittiöön play-icon

LINAKin Baselift-järjestelmän asentaminen keittiöön

Tiedostot

Focus on kitchens

Nosta keittiösi uusiin ulottuvuuksiin. Vain taivas on rajana, kun sähköinen liike pääsee osaksi tulevaisuuden keittiötä.

Liikettä keittiöön

Terveellinen työskentelyasento on tärkeä päivittäisissä tehtävissämme riippumatta siitä, olemmeko töissä vai kotona. Sen vuoksi LINAK on kehittänyt Baseliftin keittiön työtasojen korkeussäätöön.

Baselift: Ergonomics Meets Innovation

Baselift on kompakti yksikkö keittiötasojen, kaappien ja myyntipöytien korkeussäätöön.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.