Referenssi

Maersk otti käyttöön sähköisesti korkeussäädettävät pöydät uusissa toimistotiloissaan

Kun Maersk muutti Saksassa uusiin tiloihin, se päätti tehdä kaikkien työntekijöidensä työpisteistä ergonomisia mm. korkeussäädettävien pöytien avulla.

Nykyaikainen toimisto ei ole täydellinen ilman sähköisesti korkeussäädettävää pöytää.” Maerskin Saksan-yksikössä kuljetusliikekoordinaattorina työskentelevän Thomas Schumacherin mielestä korkeussäädettävät työpisteet ovat välttämättömiä nykyaikaisissa toimistotiloissa. 

Schumacher osallistui tämän tanskalaisyrityksen Saksan-pääkonttorin muuton järjestämiseen. Maersk on muuttanut uusiin tiloihin Hampurin tunnetulla HafenCityn liikealueella. Yhtiön uudet tilat kattavat yli kolme 4 000 neliön kerrosta Ericus-Contor-nimisessä toimistorakennuksessa.

Kaikki tilojen työpisteet ovat korkeussäädettäviä hyvistä syistä. 

Jo ennen muuttoa 40 prosentissa työpisteistämme oli korkeussäädettävät pöydät. Työntekijät tiedustelivat usein mahdollisuutta saada sähköisesti korkeussäädettävä pöytä”, Schumacher kertoo. 

Maerskilla oli ennen muuttoa asiassa sama käytäntö kuin monilla muillakin saksalaisyrityksillä: sähköisesti korkeussäädettävä pöytä annettiin selkäongelmista kärsiville työntekijöille työterveyslääkärin suosituksesta. Muuton ja uuden sisustuksen myötä Maersk päätti hankkia kaikille työntekijöille ergonomisen työpisteen, johon sai halutessaan myös korkeussäädettävän pöydän. Maerskin uudet toimistotilat sijaitsevat Hampurin HafenCity liikealueella Ericus-Contor-nimisessä toimistorakennuksessa
Kuva: Alexander Huber / Karl Huber Fotodesign.

Yksi päätökseen vaikuttaneista tekijöistä oli, että korkeussäädettävät työpisteet ovat olleet yleisiä pohjoismaisilla työpaikoilla jo monta vuotta. Pelkästään Tanskassa 95 prosentissa työpaikoista on korkeussäädettävät työpisteet.

Saksalaista ja tanskalaista funktionaalista muotoilua
Yhtiön tanskalaiset juuret vaikuttivat ergonomian lisäksi myös sisustukseen. Sisustuksesta haluttiin tehdä pelkistetyn nykyaikainen. Saksalainen huonekalu- ja kalustevalmistaja WINI tarjosi oikeanlaiset kalusteet oikeanlaisella teknologialla. Maersk valitsi WINEA ECO -työpöytäjärjestelmän.

WINI on käyttänyt sähkökäyttöisissä säätöosissaan LINAK-teknologiaa jo vuosikausia. Luotettavasti toimivan teknologian ja huippuluokan nostopilareiden lisäksi LINAK toimittaa erilaisia lisäominaisuuksia, kuten PIEZO™-törmäyksenestomekanismi ja virransäästö valmiustilassa.

Tuotteiden muotoilu on asiakkaan toiveiden mukaisesti pelkistetty ja hillitty. Kaikki pöydät ovat pöytälevyä ja runkoa myöten valkoisia. Värejä on käytetty neuvottelu- ja toimistotiloissa. Perinteisten suorakulmaisten työpöytien lisäksi Maersk on hankkinut Hampurin-toimistoonsa myös DUO-työpisteitä. Tilaa säästävistä DUO-työpisteistä on hyötyä erityisesti kokoustiloissa, jotka ovat Maerskilla olennainen osa työskentely-ympäristöä.

Henkilöstömme käyttää kokous- ja oleskelutiloja myös pikapalavereihin. Tilat sopivat myös niille, jotka kaipaavat hiljaisuutta keskittymiseen ja ideointiin”, Schumacher kertoo.

LINAK-karamoottoreilla varustettuja WINEA ECO -työpöytäjärjestelmiä voidaan säätää yksilöllisesti

Maerskin Saksan-toimistossa käytettävissä WINEA ECO -työpöytäjärjestelmissä on LINAK-karamoottorit

Kannattava investointi
Ergonomisiin työpisteisiin kannattaa sijoittaa vain, jos yrityksen henkilöstö on halukas hyödyntämään terveellisen ja aktiivisen työskentely-ympäristön edut. Nostettavista ja laskettavista työpöydistä on hyötyä vain, jos ihmiset haluavat vaihdella istumisen ja seisomisen välillä.

Monet työntekijämme ovat erittäin innokkaita käyttämään korkeussäädettäviä työpöytiään”, Schumacher toteaa.

Jotkut vaihtelevat istumisen ja seisomisen välillä, kun taas toiset työskentelevät mieluummin seisaallaan ja istuvat vain harvoin”.

Varsinkin nuoremman polven työntekijöidemme mielestä korkeussäädettävät työpisteet ovat olennainen osa nykypäivän toimistoa. Itse asiassa nuoret työntekijät odottavat työpaikan olevan ergonominen, joten heille sähköisesti korkeussäädettävät työpöydät ovat olennainen osa työympäristöä.

Kuvat: Alexander Huber / Karl Huber Fotodesign.

PIEZO™ - LINAKin laitteistopohjainen törmäyksenestoratkaisu estää materiaalivahingot play-icon

PIEZO™ - LINAKin laitteistopohjainen törmäyksenestoratkaisu estää materiaalivahingot

LINAK DESKLINE huipputason tuotanto play-icon

LINAK DESKLINE huipputason tuotanto

LINAKin kompaktit DESKLINE-ohjausyksiköt nostavat riman korkealle play-icon

LINAKin kompaktit DESKLINE-ohjausyksiköt nostavat riman korkealle

Tiedostot

Focus on office desks

Toimistopöydän sähköinen säätömahdollisuus sopii dynaamisiin ja moderneihin työtapoihin.

DESKLINE-tuotevalikoima

Jos valmistat pöytiä tai myyntitiskejä, joiden ääressä työskennellään, korkeussäädettävä sähkökäyttöinen karamoottoriratkaisu tarjoaa joustavan tavan parantaa kilpailukykyä ja tehostaa liiketoimintaa.

DESKLINE - laatu ratkaisee

Saavuttaaksemme korkeat laatutavoitteemme käytämme laadukkaita komponentteja, tuotantomme on huipputasoa ja testaamme tuotteet alan tiukimpien standardien mukaisesti.

MOVE – miksi korkeussäädettävät pöydät parantavat työtehoa

Sähköisesti korkeussäädettävät pöydät vähentävät sairauspoissaoloja ja modernisoivat toimiston. Ne ovat houkutteleva sijoitus sekä työnantajien että työntekijöiden näkökulmasta.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.