Ota yhteyttä meihin
Referenssi

MZR on parantanut työpajojen ergonomiaa miettimällä perinteiset työpukit uudelleen

Tuotantolaitokset kehittyvät nopeaan tahtiin, ja niissä tarvitaan joustavia, funktionaalisia ja ergonomisia työpisteitä, jotka mukautuvat yksilöllisiin tarpeisiin. Länsi-Ranskassa toimiva MZR on erikoistunut käyttäjien tarpeisiin mukautuvien ja tuottavuutta parantavien ergonomisten teollisuustuotantolaitteiden kehittämiseen. Sähkökäyttöiseen työpukkiinsa he valitsivat sähkökäyttöiset LINAK-nostopilarit.

MZR:n sähkökäyttöinen työpukki, jossa on 4 vankkaa sähkökäyttöistä LINAK® DL2 -nostopilaria.

MZR:n asiakkaisiin lukeutuu suuria merialan puuteollisuuden yhtiöitä, joille yritys toimittaa siirrettäviä sähkökäyttöisiä nosto- ja kallistuslaitteita. MZR:n laitteiden avulla käyttäjät voivat suorittaa hyvin monenlaisia tehtäviä – ruuvien kiristämisestä aina maalaustöihin – ergonomisesta asennosta tinkimättä. Lisäksi niiden avulla voidaan siirtää painavia ja suurikokoisia komponentteja ahtaissakin tuotantohalleissa.

Yrityksen vuonna 2006 perustanut ja sen toimitusjohtajana toimiva Frédéric Mazoyer on jo alusta alkaen ottanut tavakseen vierailla asiakkaiden tuotantolaitoksissa tutustumassa niiden työolosuhteisiin ja prosesseihin mahdollisten ergonomiaan liittyvien ongelmien havaitsemiseksi. Mazoyerin havaintojen ja asiakkailta saadun palautteen pohjalta MZR kehitti uuden ergonomisen laitteen, joka vastasi asiakkaan haasteisiin.

 

Korkeussäädettävä työpukki, jossa käytetään sähkökäyttöisiä LINAK®-nostopilareita

Ajatus sähkökäyttöisestä työpukista syntyi Mazoyerin havaittua, miten usein työpajoilla käytettiin perinteisiä työpukkeja. Valitettavasti perinteiset työpukit eivät ole kovin ergonomisia, sillä sama pukki ei sovi eripituisten työntekijöiden käyttöön ja aiheuttaa näin fyysistä rasitusta.

Tämä oivallus synnytti mullistavan idean e-tréteaux’sta eli sähkökäyttöisestä työpukista, jonka voi vaivattomasti säätää ergonomisesti oikealle korkeudelle – laitteeseen integroitujen LINAK-nostopilarien avulla.

Työpajojen tarpeisiin suunniteltu e-tréteaux on osa sähkökäyttöistä ergonomista laitteistoa, joka parantaa työntekijöiden päivittäisiä työskentelyrutiineja. Sähkökäyttöisen työpukin runko on valmistettu lujatekoisesta teräksestä, ja siinä käytetään neljää vankkaa LINAK DL2 -nostopilaria, joista kunkin nostovoima on 1 500 N. Vaikka sähkökäyttöinen työpukki onkin työpisteeksi kevyt, se kykenee kannattelemaan ja nostamaan jopa 300 kilon kuormia.

Lähikuva LINAK® DPF -käyttöpaneelista MZR:n sähkökäyttöisessä e-tréteaux-työpukissa.

Käyttäjät voivat säätää työpukin korkeutta LINAK DPF -käyttöpaneelista, jossa on myös muistipaikkatoiminto haluttujen korkeusasetusten tallentamiseen.

Mazoyer tuo erityisesti esiin nostopilarien vaivattoman integroinnin Plug & Play -periaatteella ja lähes ilman johtoja. DL2-nostopilarit täyttävät MZR:n nopeus- ja iskunpituusvaatimukset. Lisäksi nostopilarien avulla jopa neljä työpukkia voi nostaa esineitä samanaikaisesti.

Tuomalla markkinoille e-tréteaux’n MZR on uudistanut perinteiset työpukit ja tehnyt niistä vankkoja, siirrettäviä materiaalinkäsittelyalustoja, joiden korkeuden voi säätää ergonomisesti parhaalle tasolle.

 
 

Pitkäaikainen yhteistyö

MZR:n päätös käyttää LINAK-nostopilareita e-tréteaux’ssa tuli kuin luonnostaan. Yritykset ovat tehneet menestyksekästä yhteistyötä jo useita vuosia, ja LINAKin tuotteita on integroitu esimerkiksi teollisiin pöytiin, kokoonpanolaitteisiin ja moniin muihin ratkaisuihin.

Lue myös referenssitarinamme LINAK-karamoottoreista MZR:n kokoonpanopöydissä.

Lue lisää ergonomisiin työpenkkeihin ja muihin työpisteisiin suunnitelluista nostopilariseteistämme.

Mies käyttää sähkökäyttöistä e-tréteaux-työpukkia, jossa on 4 LINAK® DL2 -nostopilaria.

 

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä