Referenssi

Sähkökäyttöinen liike optimoi käsittelyä tuotantoteollisuudessa

Tuotantoteollisuuden ratkaisuihin erikoistuneen ranskalaisen MZR:n omistaja on pannut merkille, että sähkökäyttöistä liikettä hyödyntäviä ratkaisuja kysytään yhä enemmän ja enemmän. Se ei ole hänen mukaansa sattumaa.

Frederic Mazoyerille sähkökäyttöinen liike on aina ensisijainen valinta. Hän käyttää tuotantoteollisuuden käsittelytehtäviin tarkoitetuissa tuotteissaan myös pneumatiikkaa ja hydrauliikkaa, mutta sähköisen liikkeen edut ovat hänelle ilmiselvät Liikkeet ovat tarkkoja ja tasapaino ympäristön kanssa parempi. Sähkökäyttöiset karamoottorit tarvitsevat energiaa vain ollessaan toiminnassa. Pneumatiikka ja hydrauliikka edellyttävät kompressoreja. 

Mazoyer perusti MZR-yrityksensä vuonna 2006. Ideana oli tarjota tuotteita ja ratkaisuja tuotantoteollisuuteen, jossa joustavuudella ja liikkuvuudella on tärkeä asema. 

”Tuotantolinjojen prosessit ja vaatimukset muuttuvat koko ajan. Yritysten täytyy jatkuvasti säätää ja muuntaa niitä. Ja siinä tuotteemme voivat olla avuksi. Me varmistamme optimaaliset työnkulut”, Frederic Mazoyer sanoo.

MZR:n päämääränä on optimoida tuotantoa Plug & Play™ -ratkaisuilla. LINAKin sähkökäyttöisillä karamoottoreilla on niissä tärkeä rooli, sillä ne toteuttavat tuotteiden käsittelyssä tarvittavat liikkeet ja lisäävät siten työympäristön joustavuutta.

Sähkökäyttöinen liike optimoi käsittelyä tuotantoteollisuudessa
 

Sähköistä liikettä moniin tarkoituksiin
Monenlaisilla toiminnoilla varustetut kokoonpanopöydät ovat MZR:n keskeinen tuotesegmentti. Saksimekanismilla korkeussäädettävien kokoonpanopöytien lisäksi yritys tarjoaa kallistettavia kokoonpanoalustoja. Ne auttavat isojen lasilevyjen, julkisivupaneelien ja muiden rakennuselementtien käsittelyä tuotannon aikana sekä kallistusta kuljetusta ja kokoamista varten. 

Kallistamiseen MZR käyttää LINAKin sähkökäyttöisiä karamoottoreita. Niissä on riittävästi työntövoimaa, ja ne on helppo integroida jo olemassa olevaan sähköjärjestelmään. Pneumatiikkaan ja hydrauliikkaan verrattuna liikettä voi hallita tarkasti. Akkujen ansiosta liikkuvien kokoonpanopöytien käyttö on joustavaa, ja komponentteja on helppo siirtää tuotantolinjalla.

Sähkökäyttöinen liike optimoi käsittelyä tuotantoteollisuudessa

”Meille on tärkeää, että käyttäjät voivat työskennellä hyvässä asennossa”, Frederic Mazoyer sanoo. ”Se lisää työn mukavuutta ja tehokkuutta ja suojaa lisäksi lihassairauksilta.”

Korkeussäädettävien työpisteiden suosio tuotantolinjoilla on kasvussa. MZR tarjoaa tarkoitukseen erilaisia liikuteltavia työpenkkejä, joiden korkeutta voi säätää saksimekanismilla. Liikuttamista edellyttävät osat ovat usein isoja ja raskaita. Tällaisissa käyttökohteissa LINAKin karamoottorit pääsevät osoittamaan hyötynsä.

 

LINAKin lineaarinen karamoottori LA36 tarjoaa jopa 10 000 newtonin työntövoiman. Jos se ei riitä, voidaan käyttää kahta karamoottoria ja tehdä niiden liikkeistä integroidun elektroniikan avulla täsmälleen rinnakkaisen. Integroidun ohjauksen (IC) avulla karamoottorien saman aikaisen liikkeen saa toteutettua helposti.

IC-karamoottorien useat hyödyt
LINAKin sähkökäyttöisissä karamoottoreissa on ollut valittavissa integroitu ohjauselektroniikka jo pitkän aikaa. Se laajentaa käyttömahdollisuuksia entisestään. LINAKin valikoimassa on neljä erilaista IC-vaihtoehtoa: Basic, Advanced, Parallel ja BUS-väyläohjaus. Jos useiden karamoottorien pitää liikkua rinnakkain, oikea valinta on Parallel. Rinnakkain voi käyttää jopa kahdeksaa samanlaista IC-karamoottoria. Ylimääräisiä ohjausyksiköitä tai kaapeleita ei tarvita, sillä karamoottorit kommunikoivat keskenään oman BUS-järjestelmänsä kautta.

”Tuotteissamme tarvitaan hiljaista ja voimakasta liikettä. Käynnistysrampin ansiosta pehmeästi käyntiin lähtevät LINAK-karamoottorit vastaavat tarpeitamme täydellisesti”, Frederic Mazoyer sanoo. Useimmat komponentit painavat jopa 300 kg. Liikkeen työntövoiman lisäksi lineaarisissa karamoottoreissa on itsepidättävyysvoimaa. ”Tässäkin suhteessa LINAKin tuotteet erottuvat edukseen”, Mazoyer kiittelee.  

Koska sähkötoiminnot tukevat kaikenlaisia työprosesseja, tuotantoon ei tarvita yhtä paljon voimaa kuin vuosikymmeniä sitten. MZR valmistaa kaikki tuotteensa yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden pohjalta. Vaatimukset voivat siis vaihdella merkittävästi. Yhteistä kaikille ratkaisuille on se, että ne tukevat tuotantoympäristön ja kaikkien työvaiheiden ergonomiaa mahdollisimman hyvin. LINAKin sähkökäyttöisten karamoottorien ansiosta liike on hiljaista, energiaa säästävää ja luotettavaa.

LINAKin 6 vinkkiä työpäivän ergonomian parantamiseen play-icon

LINAKin 6 vinkkiä työpäivän ergonomian parantamiseen

Tiedostot

Focus on industrial automation

Tässä esitteessä kerromme eri vaihtoehdoista, joita karamoottorijärjestelmät tarjoavat teollisuusautomaation tuottavuuden lisäämiseen.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.