Ota yhteyttä meihin
Referenssi

NÜWIEL eTrailer ja LINAK-karamoottorit – liikkuvuutta kaupunkiliikenteeseen

Autoilun vähentäminen kaupunkien keskustoissa ei ole mikään uusi puheenaihe. Monet haluaisivat liikkua vain polkupyörällä. Mutta onnistuuko se, jos mukana on muutakin kuin tietokoneen kantolaukku? Nuori Hampurissa toimiva yritys, NÜWIEL, on vastannut tähän kysymykseen. Yritys on kehittänyt kapasiteetiltaan pakettiautoa vastaavan kuljetusperävaunun. NÜWIEL käyttää vaunun jarrujärjestelmässä LINAKin sähkökäyttöistä karamoottoria.

NÜWIEL eTrailer, jossa on sähkökäyttöinen LINAK-karamoottori

Kuljetuspyörät ja polkupyörien perävaunut ovat ympäristöystävällinen ratkaisu autojen ja pakettiautojen käytön rajoittamiseen erityisesti kaupungeissa toimivissa lähetyspalveluissa. Näin suojellaan ympäristöä ja säästetään samalla asukkaiden hermoja. Tähän asti tällaisilla ratkaisuilla on kuitenkin voitu kuljettaa vain suhteellisen pieniä kuormia. Tämä ongelma tai oikeastaan ongelmat ovat tuttuja niille, jotka ovat joskus asentaneet pienen perävaunun polkupyöräänsä. Pyörää on poljettava tavallista kovemmin, mikä on sähköpyörälläkin riittävän haastavaa, mutta kaikkein pahinta on kuitenkin jarrutus. Tarvitaan aivan erilainen jarrutusvoima, kun perävaunun kyydissä on vaikkapa pari ylimääräistä vesipullopakettia. NÜWIEL on voittanut kummatkin haasteet eTrailerillään. eTrailer voidaan kiinnittää mihin tahansa tavalliseen tai sähköpyörään vain parissa sekunnissa. Kun eTrailer on kiinnitetty, se säätelee automaattisesti nopeuttaan sitä vetävän kulkuvälineen nopeuden mukaisesti, jolloin siinä voidaan kuljettaa jopa 200 % enemmän lastia ajomukavuudesta tinkimättä. Tämä on mahdollista siinä olevan sähkömoottorin ansiosta.

eTrailerissä on erilaisia varojärjestelmiä, jotka parantavat käyttäjäturvallisuutta ja suojaavat kuljetettavia tavaroita erilaisissa kaupunkiliikenteessä eteen tulevissa tilanteissa. eTrailerin turvajarrujärjestelmässä on sähkökäyttöinen seisontajarru, niin ikään sähköllä toimiva palautusjarru sekä työntöjarru. Tämä yhdistelmäjarrujärjestelmä tekee pyöräilystä turvallisempaa ja tehokkaampaa. Se myös pidentää jarrujen käyttöikää ja vähentää huollontarvetta.

Laitteen seisontajarrujärjestelmässä käytetään sähkökäyttöistä lineaarista LINAK LA14 -karamoottoria. Pienestä koostaan ja keveydestään huolimatta sen työntövoima on 750 newtonia. Sen lujatekoinen anodisoitu kotelo tekee siitä erittäin kestävän, ja sitä voidaan käyttää myös ankarissa olosuhteissa, kuten eTrailerin rungossa.

LINAK-tuotteita käyttävä NÜWIEL-perävaunu
 

”LA14 täyttää IP66-suojausluokan vaatimukset dynaamisessa tilassa eli liikkuessaan, ja luokan IP69K vaatimukset paikallaan ollessaan. Tämä tarkoittaa sitä, että se voidaan puhdistaa vaivattomasti painepesurilla ilman pelkoa rikkoutumisesta”,kertoo LINAK GmbH:n vastaava myyntikonsultti Alexander Rinker.

Itse asiassa eTrailerin käyttöturvallisuus on NÜWIELille ensiarvoisen tärkeää, sillä tämä Hampurissa toimiva yritys haluaa, että mahdollisimman monet yritykset ja yksityishenkilöt voisivat käyttää laitetta turvallisesti tavaroiden kuljettamiseen. ”Tästä syystä jarrut ja koko turvallisuusjärjestelmä ovat meille niin tärkeitä”, NÜWIELin perustajiin lukeutuva Fahad Khan toteaa. ”Siksi valitsimme LINAK-karamoottorin ja kehitimme sen ympärille sähkökäyttöisen seisontajarrujärjestelmän.”

Monet käyttäjät eri puolilla Eurooppaa tuntuvat jo luottavan yritykseen vahvasti, sillä lukuisat yritykset, kuten Ikea ja Belgian posti, käyttävät näitä huipputeknisiä polkupyörien perävaunuja jo nyt. Itse asiassa ”polkupyörän perävaunu” ei edes kuvaile laitetta riittävän tarkasti. eTrailer nimittäin muuntuu automaattisesti käsikärryksi, kun se irrotetaan pyörästä.

Lineaarisen karamoottorin valintaan vaikuttivat muutkin seikat kuin karamoottorin tekniset ominaisuudet. Myös yhteistyö LINAKin ja NÜWIELin välillä on sujunut erittäin hyvin. ”Meille on tärkeää luoda läheinen suhde asiakkaisiimme, jotta voisimme tukea heidän hankkeitaan mahdollisimman tehokkaasti”, kertoo Alexander Rinker. Myös NÜWIELillä on oltu tyytyväisiä yhteistyöhön tanskalaisen LINAKin kanssa. NÜWIELin toimitusketjupäällikkö Susanne Wallenius toteaa: ”Kun tuotekehittäjämme olivat suositelleet LINAKia toimittajaksemme, ryhdyimme käymään alustavia neuvotteluja. Kokemuksemme ovat olleet alusta alkaen myönteisiä. Yhteistyö toimii hyvin.”

Jos et ole vielä kokeillut eTraileriä, tee pieni koeajo, jotta näkisit omin silmin, miten hyvin ratkaisu täyttää odotukset.

Tiedostot

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä