Referenssi

Säädettävien keittiöiden edelläkävijät

Tanskan Nordborgissa asuvan Petersenin perheen 1980-luvulla rakennetun keittiön peruskorjaus aloitti täysin uuden luvun kodinsisustuksessa.

Pienellä ja viehättävällä Alsin saarella Tanskassa ei pelätä kyseenalaistaa vallitsevia olosuhteita ja kehittää olemassa olevia standardeja. Useilla paikallisilla yrityksillä on maailmanlaajuisia patentteja innovatiivisille tuotteille, ja paikalliset ovat tottuneet jatkuvaan muutokseen historiallisista syistä. Maalarimestari Jorgen Petersenin ja hänen vaimonsa Helle Petersenin keittiöremontista tuli keittiöinnovaatioiden virstanpylväs.

Keittiömme oli yhtä vanha kuin talokin. Kaikki oli kulunutta ja pöytä oli liian matala meille”, Helle Petersen kertoo. ”Meidän oli purettava lähes koko keittiö ja remontoitava se perusteellisesti, ja niin me teimmekin!”

Keittiön liikkuva sisustus
Ystävien antamien suositusten perusteella ja Petersenin ammatillisen verkoston kautta urakoitsijaksi valittiin tanskalainen Sonderborg Kitchen, minkä jälkeen asiat alkoivat edetä nopeasti.

”Talon pinta-ala on vain 125 m², joten keskityimme tilan hyödyntämiseen mahdollisimman tehokkaasti. Tiesimme, että Sonderborg Kitchen tunnetaan laadustaan sekä ratkaisuista, jotka ovat jonkin verran tavanomaisia pöytä- ja hyllyjärjestelmiä edistyneempiä”, Helle Petersen kuvailee.

Uudistustöiden lopputuloksena syntyi sulavalinjainen, laadukkailla pöydillä ja hyllyillä varustettu keittiö, jonka liesituuletin on lähes huomaamaton. Petersenien keittiössä huomio kiinnittyy erityisesti sen keskellä olevaan kahden neliön kokoiseen keittiösaarekkeeseen. Saarekkeen pohjaan piilotetut LINAK Baselift™ -moottorit tekivät tästä mahdollisesti Tanskan ensimmäisen säädettävän kotikeittiön.

Tämä on upea. Olemme todella tyytyväisiä”, Helle Petersen kertoo hymysuin ja jatkaa: ”Me molemmat rakastamme ruoanlaittoa. Jorgen valmistaa itse makkaraa, ja leivomme usein myös leivän itse. Säädettävän saarekkeen avulla voimme säätää pöydän korkeutta, joten pitkäkään ruoanlaitto ei rasita niin paljon.

Lisää tilaa pienellä vaivalla
Petersenien keittiön keskellä olevan pöytäsaarekkeen korkeutta voidaan säätää alueella 87–97 cm, mikä riittää erinomaisesti useimmille käyttäjille Pohjoismaissa.

Koska Baselift-yksiköt on piilotettu huomaamattomasti saarekkeen pohjaan, pöydän alla olevat kaapit ovat hieman tavallista korkeammalla ja niissä säilytetyt välineet ovat näin ollen helpommin käytettävissä. Pöydän keskelle on upotettu esiin vedettävä pistorasia, ja 380 V:n pistoke on piilotettu, joten tilaa riittää suurtenkin keittiökoneiden käyttöön.

Eri toiminnot, korkeudensäätö ja kaappitilan helppokäyttöisyys tekevät ruoanlaitosta paljon mukavampaa. Laitamme nyt ruokaa paljon suuremmalla todennäköisyydellä kuin entisessä keittiössämme”, Helle Petersen toteaa laskiessaan pöytälevyä uunituoreen ruisleivän leikkaamiseksi. 

Faktat:
Säädettävä keittiö asennettiin Petersenien kotiin Nordborgissa kesällä 2015. Se oli LINAKin uraauurtava hanke, jonka toteutti tanskalainen urakoitsija Sonderborg Kitchen.

LINAK Baselift - Ergonomics Meets Innovation play-icon

LINAK Baselift - Ergonomics Meets Innovation

LINAKin Baselift-järjestelmän asentaminen keittiöön play-icon

LINAKin Baselift-järjestelmän asentaminen keittiöön

LINAK Baselift Interzum-messuilla (englanniksi) play-icon

Baseliftin esittely

Tiedostot

Focus on kitchens

Nosta keittiösi uusiin ulottuvuuksiin. Vain taivas on rajana, kun sähköinen liike pääsee osaksi tulevaisuuden keittiötä.

Liikettä keittiöön

Terveellinen työskentelyasento on tärkeä päivittäisissä tehtävissämme riippumatta siitä, olemmeko töissä vai kotona. Sen vuoksi LINAK on kehittänyt Baseliftin keittiön työtasojen korkeussäätöön.

Baselift: Ergonomics Meets Innovation

Baselift on kompakti yksikkö keittiötasojen, kaappien ja myyntipöytien korkeussäätöön.

DESKLINE-tuotevalikoima

Jos valmistat pöytiä tai myyntitiskejä, joiden ääressä työskennellään, korkeussäädettävä sähkökäyttöinen karamoottoriratkaisu tarjoaa joustavan tavan parantaa kilpailukykyä ja tehostaa liiketoimintaa.

DESKLINE - laatu ratkaisee

Saavuttaaksemme korkeat laatutavoitteemme käytämme laadukkaita komponentteja, tuotantomme on huipputasoa ja testaamme tuotteet alan tiukimpien standardien mukaisesti.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.