Teknologia & trendit

Auta yrityksesi toimistohenkilökuntaa pysymään aktiivisena ja työskentelemään terveellisemmin koko päivän

Haluaako yrityksesi tuoda liikettä toimistoonsa ja auttaa työntekijöitään työskentelemään terveellisemmin? Alla on joitakin vinkkejä tavoista, joilla sähkökäyttöiset korkeussäädettävät pöydät sekä motivointityökalut voivat tukea terveellisiä työskentelyrutiineja. Jo pelkkä 8 minuutin seisominen puolen tunnin välein vaikuttaa todella paljon.

Puolen tunnin välein: Liiku 2 minuuttia, seiso 8 minuuttia ja istu 20 minuuttia.

Useissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että fyysisesti passiivisten jaksojen keskeyttäminen auttaa minimoimaan niiden haittavaikutuksia terveyteen. Sähkökäyttöiset korkeussäädettävät pöydät tuovat liikettä toimistoon, ja juuri siitähän tässä onkin kyse. Koska jatkuva seisominen tai istuminen ei ole terveellistä, olisi ihanteellista välillä istua, välillä seisoa sekä liikkua niin paljon kuin mahdollista työpäivän aikana.

Itse asiassa asiantuntijat väittävät, että ihanteellinen tasapaino istumisen ja seisomisen välillä puolen tunnin välein on seuraavanlainen:

  • Seiso 8 minuuttia
  • Liiku tai venyttele 2 minuuttia
  • Istu luonnollisessa asennossa 20 minuuttia
Auta yrityksesi toimistohenkilökuntaa pysymään aktiivisena ja työskentelemään terveellisemmin
 

Valitse työpöytäjärjestelmä, joka on suunniteltu auttamaan toimistotyöntekijöitä pysymään aktiivisina
Vanhojen tapojen muuttaminen ei ole helppoa, mutta terveellisten rutiinien oppimiseen on olemassa erilaisia tapoja. LINAK halusi auttaa toimistotyöntekijöitä ja suunnitteli nimenomaan heille helppokäyttöiset työpöytäjärjestelmät sekä erilaisia motivoivia lisävarusteita.

Pöytäohjaimet, joihin on integroitu istumis- ja seisomismuistutukset
Korkeussäädettävän pöydän näkyvin osa on pöytäohjain. Jos pöytää on helppo säätää, myös asennon vaihtaminen työpäivän aikana on helpompaa. Useimmissa LINAK-pöytäohjaimissa on muistipaikkatoiminto, jonka avulla käyttäjä voi tallentaa järjestelmään suosikkikorkeutensa. Tämä helpottaa istumisen ja seisomisen välillä vaihtelua työpäivän aikana.

LINAK on suunnitellut pöytäohjainten DPG-malliston intuitiiviseen työpöydän säätöön. Se toimii täysin ilman painikkeita. Edistyneissä malleissa on myös istumis- ja seisomismuistutus integroidulla merkkivalolla tai valonauhalla. Käyttäjä tietää merkkivalon värin perusteella, milloin on aika nousta seisomaan.

DPG1C
 
Desk Control -sovellus

Henkilökohtaiset korkeussäädön käyttötilastot ja seuranta mobiililaitteilla
Useimmissa LINAK-pöytäjärjestelmissä käyttäjä voi myös saada muistutuksia istumisesta ja seisomisesta sekä seurata henkilökohtaisia tilastojaan mobiililaitteeseensa asennetulla ilmaisella Desk Control -sovelluksella. Järjestelmä käyttää langatonta Bluetooth®-tekniikkaa, ja sovellus on saatavilla sekä Android- että iOS-laitteisiin.

Voit ladata sovellukset näistä kaupoista:

Lataa Desk Control -sovellus iOS:lle.
Lataa Desk Control -sovellus
Lataa Desk Control -sovellus Androidille. Lataa Desk Control -sovellus

 

Lähteet

Luvun lähde: Hedge, Sit-Stand Working Programs, 2016 (lainattuna julkaisussa: Hedge, Ergonomic Workplace Design for Health, Wellness and Productivity, 2017, s. 20)

Hedge, A. (18.3.2016). Sit-Stand Working Programs. Osoitteesta http://ergo.human.cornell.edu/CUESitStandPrograms.html

Hedge, A. (2017). Ergonomic Workplace Design for Health, Wellness and Productivity. Boca Raton, FL: CRC Press, Taylor & Francis Group.

Nouse seisomaan terveytesi vuoksi play-icon

Nouse seisomaan terveytesi vuoksi

Säännöllinenkään liikunta ei riitä play-icon

Säännöllinenkään liikunta ei riitä

play-icon

DPG-ohjaimet – suunniteltu muodostamaan uusia toimintatapoja

Tiedostot

MOVE – miksi korkeussäädettävät pöydät parantavat työtehoa

Sähköisesti korkeussäädettävät pöydät vähentävät sairauspoissaoloja ja modernisoivat toimiston. Ne ovat houkutteleva sijoitus sekä työnantajien että työntekijöiden näkökulmasta.

Sovellukset toimistotyöpöytiin

Kumpi sovellus kannattaa valita? LINAK Desk Control App™ vai tuotemerkkiin mukautettu Desk Control™ -sovellus? Tämä esite auttaa päätöksen tekemisessä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.