Referenssi

Paremmat maissisadot sähköisesti säädettävällä poimintalevyllä

Maatalouskoneilta odotetaan jatkuvasti enemmän tehoa ja suorituskykyä. Saksalainen alan asiantuntijayritys Geringhoff on auttanut asiakkaitaan parantamaan viljelyn tuottavuutta kehittämällä uuden sadonkorjuuratkaisun.

Leikkuupuimureiden lisälaitteisiin erikoistunut Geringhoff on vastannut markkinoiden kasvaviin vaatimuksiin kehittämällä entistä tehokkaamman sadonkorjuuratkaisun. Yrityksen kehittämässä Freedomissa on – muiden etujen ohella – täysin uudelleen suunniteltu korjuurivi. Uudessa, patentoidussa Freedom-korjuulinjassa kerätyt kasvit siirretään erittäin varovaisesti kouruun. Korjuuketjut ovat viistot, mikä optimoi korjuun ja maksimoi viljelyn tuottavuuden.

Hydraulisesta sähkökäyttöiseen
Uuden korjuurivin erikoisominaisuuksiin lukeutuvat myös sen poimintalevyt. Tässä järjestelmässä niitä ei säädetä hydraulisesti, vaan sähköisesti. Korjuuriviä säädetään sähkökäyttöisellä LINAK® LA36 -karamoottorilla .

Paremmat maissisadot sähköisesti säädettävällä poimintalevyllä

Korjuurivien viistot ketjut ovat parantaneet kasvinsyöttöä. Puimurinkuljettajan on tarvittaessa säädettävä poiminta-aukon leveyttä maissintähkien koon mukaisesti. Tässä tärkeintä on männän paksuuden ja perän välinen suhde.
Säätämällä maksimoidaan sadon tuottavuus ja estetään korjuurivin tukkiutuminen. 

 

Muissa maissinpoimintalaitteissa poimintalevyä säädetään yksitoimisella hydraulijärjestelmällä. Koska Freedom-lisälaite voi kuitenkin olla jopa 12 metriä leveä, yksitoiminen hydraulijärjestelmä ei riitä. Tästä syytä Geringhoffin suunnittelijat halusivat etsiä paremman vaihtoehdon hydrauliselle säätöjärjestelmälle.

”Päädyimme sähkökäyttöiseen ratkaisuun sen lukuisten etujen vuoksi”, kertoo Geringhoffin kehitys- ja suunnittelutiimin vetäjä André Hemmesmann. Hänen mukaansa sähkökäyttöisiä karamoottoreita hyödyntävän järjestelmän yksinkertaisuus vaikutti valintaan ratkaisevasti. 

”Yhtä tai useampaa hydraulisylinteriä käytettäessä signaalilinjat on vedettävä hydraulilinjojen viereen asennon selvittämiseksi. Sähkökäyttöisiä karamoottoreita käytettäessä riittää yksi kaapeli.”

Ylimääräisiä karamoottoreita ei tarvita
Sähkökäyttöisiä karamoottoreita käytettäessä ei tarvita ylimääräisiä venttiileitä. Uudessa järjestelmässä tarvitaan vain sähköliitäntä.

”Käyttäjän kannalta on mukavaa, ettei poimintalevyjen säätämiseen tarvitse käyttää puimurin hydraulijärjestelmää. Kun järjestelmä yhdistetään omaan ohjausjärjestelmäämme, se toimii itsenäisesti”, Hemmesmann kertoo.

Sähkökäyttöisessä järjestelmässä voidaan suorittaa valmiiksi ohjelmoitu rutiini, joka avaa ja sulkee levyt nopeasti, jos ne menevät tukkoon.

Miksi Geringhoff valitsi LINAKin
André Hemmesmannin mukaan Geringhoff valitsi LINAK-karamoottorit esimerkiksi siksi, että ne tunnetaan kestävyydestään.

”Hedelmähappo, pöly, lika ja vesi voivat tukkia karamoottorin. Testasimme järjestelmää yli kaksi vuotta, ja olemme erittäin tyytyväisiä sen luotettavuuteen”, Hemmesmann kertoo ja toteaa lopuksi:

”Sähkökäyttöisellä järjestelmällä voidaan tehdä paljon enemmän. Voimme odottaa tulevaisuudelta paljon.”

Tulevaisuuden maatalous on riippuvainen automaatiosta
Maatalouden avainsana on automaatio. Ohjelmoimalla voidaan esimerkiksi estää poimintalevyjen tukkeutuminen avaamalla ja sulkemalla ne nopeasti. Lisäksi voidaan käyttää anturijärjestelmää, jolla varmistetaan, että asetukset pysyvät aina optimaalisina.

Yksi LINAK-karamoottoreiden merkittävimmistä eduista on valinnainen integroitu ohjain (IC). IC:n avulla karamoottori on helppo ohjelmoida ja integroida olemassa olevaan järjestelmään. Tällöin karamoottori vastaanottaa ohjauskomennon ja elektroniikka huolehtii muusta. LINAK toimittaa IC-karamoottoreita erilaisina kokoonpanoina ja erilaisin asetuksin. Myös CAN-väylissä on vaihtoehtoja.


Tietoja Geringhoffista
Geringhoff on perustettu vuonna 1880, ja yritys on vuosien saatossa erikoistunut leikkuupuimureiden lisälaitteisiin. Toimintansa alkuvaiheessa tämä perheyritys myi sepille ja viljelijöille tarkoitettuja koneita. 135 vuotta myöhemmin Carl Geringhoff Vertriebsgesellschaft mbH & Co. KG on nykyaikainen, kansainvälisesti toimiva konetekniikan perheyritys, jota johtaa Geringshoffin suku jo viidennessä sukupolvessa.

Yrityksen tuotanto on hajautettu eri paikkoihin. Pääkonttori sijaitsee Saksan Ahlenissa. Toinen tuotantolaitos on St. Cloudissa, Minnesotassa, jossa valmistetaan puimureiden lisälaitteita Pohjois-Amerikan markkinoille.

LINAK® TECHLINE® -divisioonan sähkökäyttöiset lineaariset karamoottoriratkaisut maatalouskoneisiin play-icon

LINAK TECHLINE -segmentin sähkökäyttöiset lineaariset karamoottoriratkaisut maatalouskoneisiin

Move for the Future – integroidun ohjauksen sisältävät karamoottorit play-icon

Move for the Future – integroidun ohjauksen sisältävät karamoottorit

Tiedostot

Focus on mobile agriculture

Tässä esitteessä kerrotaan niistä ratkaisuista ja hyödyistä, joita LINAK on tarjonnut maatalousalalle yli 25 vuoden ajan.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.