Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Monipuolisia ratkaisuja raskaiden kappaleiden turvalliseen käsittelyyn

Australialainen Makinex on tunnettu innovaatioistaan sekä herkeämättömästä työstään tehokkuuden parantamiseksi. Yritys kehittää erikoisratkaisuja erilaisiin materiaalinkäsittely-ympäristöihin.

Monipuolisia ratkaisuja raskaiden kappaleiden turvalliseen käsittelyyn

Työntekijöiden terveyteen ja turvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin kiinnitetään paljon huomiota useissa yrityksissä ja etenkin materiaalinkäsittelyssä, jossa käsin tehtävä siirtely muodostaa suuren osan työstä. Työntekijöiden turvallisuuden sekä tehokkuuden ja tuottavuuden varmistaminen on australialaisen Makinexin päätavoite. Yrityksen ydinliiketoimintaa on tehottomuuden poistaminen, mistä tulee sen nimikin: MAKing INefficiencies EXtinct eli MAKINEX.

Sydneystä toimiva Makinex pyrkii kehittämään ainutlaatuisia, innovatiivisia ja käytännöllisiä ratkaisuja erilaisiin ympäristöihin. Materiaalinkäsittelyssä kiinnitetään entistä enemmän huomiota työympäristöjen turvallisuuden lisäämiseen ottamalla käyttöön työterveyttä ja -turvallisuutta parantavia käytäntöjä. Ratkaisua kehittäessään Makinex keskittyi muun muassa työtapaturmien ehkäisyyn. Koska panostukset työterveyden ja -turvallisuuden parantamiseksi lisääntyvät jatkuvasti, haasteena oli luoda ainutlaatuinen tuote, jolla yksi käyttäjä voisi nostaa painavia materiaaleja helposti ja turvallisesti.

 

Raskaiden esineiden nosto yhden käyttäjän laitteella

Makinex suunnitteli ja valmisti Powered Hand Truck (PHT) -akkunostimen, joka pystyy nostamaan parhaimmillaan 140 kg ja vaatii vain yhden käyttäjän. Koska sen käyttöön ei tarvita ajo-oikeutta, se on nopea ja monikäyttöinen vaihtoehto trukille. Yleiskäyttöisen käsittelyratkaisun avulla käyttäjä voi nostaa ja kuormata laitteita tai suuria kappaleita turvallisesti fyysisen rasituksen pysyessä mahdollisimman pienenä.

”Ainutlaatuisen muotoilun ansiosta yksi käyttäjä voi kuormata nostimella kappaleita suoraan kuorma-autoon, pakettiautoon tai hyötyajoneuvoon... Nostimella voidaan myös asettaa koneita ja pieniä kuormia työtasoille käyttöä ja työstämistä varten”, Makinexin Global Production Manager Michael Chen kuvailee.

Monipuolisia ratkaisuja raskaiden kappaleiden turvalliseen käsittelyyn
Monipuolisia ratkaisuja raskaiden kappaleiden turvalliseen käsittelyyn
 

Tuotetta kehittäessään Makinexille oli selvää, että laitteen nostokapasiteetin on oltava huomattava. Se on tärkeää etenkin rakennusalalla, lattia-asennuksissa sekä maisemarakentamisessa, joissa usein käsitellään suuria ja raskaita kappaleita. Hydraulijärjestelmistä poiketen sähkökäyttöinen lineaarinen karamoottoriratkaisu pystyy kannattamaan kuormaa, ja lisäksi se tarvitsee vain hyvin vähän huoltoa, mikä tarjoaa mahdollisuuden vähentää pitkän aikavälin kuluja.

 

Vähentää todistetusti työtapaturmia

Michael Chen kuvaa Makinexin suunnitteleman erikoistuotteen etuja näin: ”Se poistaa tarpeen käyttää hankalia ja vaarallisia yhden tai kahden hengen nostimia ja vähentää raskaiden esineiden nostamisesta johtuvaa lihasvenähdysten ja selkävammojen riskiä”.

Makinex testasi akkunostinta eri työkohteissa yhdessä Australian suurimman konevuokraamon, Kennards Hiren, kanssa. Testien tulokset osoittivat, että työtapaturmat, kuten selän rasittuminen, vähenivät noin 30 prosenttia. Lisäksi testien palautteesta selvisi, että akkunostin oli helppokäyttöinen eikä tarvinnut lainkaan huoltoa, mikä on todiste laitteen turvallisuudesta ja tehokkuudesta.

Monipuolisia ratkaisuja raskaiden kappaleiden turvalliseen käsittelyyn
 

Yhteistyö LINAKin kanssa

Makinex tarvitsi sähkökäyttöisen karamoottorin, joka pystyisi liikuttamaan materiaalin nostavaa puomia, joten yritys alkoi etsiä toimittajia, jotka voisivat auttaa tuotteen kehityksessä. LINAK LA36 -karamoottori integroidulla ohjaimella (IC) todettiin parhaaksi ratkaisuksi yrityksen ainutlaatuiseen tuotteeseen, sillä se tarjoaa ensiluokkaiset ohjelmistovaihtoehdot eikä vaadi ylimääräistä ohjausyksikköä tai kaapeleita, mikä tekee asennuksesta vaivatonta.

”Valitsimme LINAKin, koska sillä on hyvä maine sähkökäyttöisten lineaaristen karamoottoreiden valmistajana ja koska sen tuotteet ovat alan laadukkaimpia. Paikallinen tuki täällä Australiassa on todella hyvä”, Michael Chan kertoo. ”Karamoottorien IC-versiot sopivat meille parhaiten, sillä niihin pystyimme ohjelmoimaan tarvittavat toiminnot, kuten virtarajan, joka sammuttaa järjestelmän, jos sillä yritetään nostaa nimelliskuormitusta suurempi kuorma. Lisäksi se helpottaa tarvittaessa vianmääritystä, sillä se pystyy tuottamaan vikaraportteja”.

Makinexin kehitys ei kuitenkaan pysähdy tähän. Ergonomisten ratkaisujen globaali kysyntä kasvaa voimakkaasti, ja LINAK jatkaa yhteistyötä MAKINEXin kanssa sen jatkaessa kasvuaan.

Jos haluat lisätietoja, tutustu LINAK® TECHLINE® -verkkosivustoon tai ota yhteyttä paikalliseen LINAKin tytäryhtiöön.

Lisätietoja akkunostimesta on Makinexin verkkosivustolla.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä