Uutiset 18. joulukuuta 2017

Tutkimus – muistutukset kannustavat käyttämään seisontapöytiä

Tanskalaisen käyttäytymistieteitä tutkivan KL.7:n tekemästä selvityksestä käy ilmi, että muistutukset auttavat säädettävien työpöytien käyttäjiä hyödyntämään pöydän edut tehokkaammin eli vaihtamaan asentoa säännöllisesti.

Tanskalainen käyttäytymistieteitä tutkiva KL.7 on selvittänyt, miten säädettävien pöytien käyttäjät käyttävät pöytiään ja mikä motivoi heitä käyttämään pöytiä mahdollisimman tehokkaasti. 

Monet yritykset eri puolilla maailmaa tarjoavat työntekijöilleen korkeussäädettäviä pöytiä. Pöytien käytön aktiivisuuteen vaikuttavat kuitenkin monet inhimilliset tekijät. Monet joko unohtavat tai eivät viitsi hyödyntää kaikkia pöydän etuja.

LINAK pyysi käyttäytymistieteitä tutkivaa tanskalaista KL.7:ää selvittämään, miten korkeussäädettäviä pöytiä tavallisesti käytetään ja mikä voisi motivoida käyttäjiä hyödyntämään niiden kaikki ominaisuudet. Tutkimus tehtiin kolmella työpaikalla ja siihen osallistui 65 henkilöä. 

Tulokset
Pilottitutkimuksesta käy ilmi, että muistutukset ovat toimiva ratkaisu. Seisontapöytien käyttäjät luokiteltiin tutkimuksessa pöytien keskimääräisen käytön mukaisesti, ja tuloksista kävi ilmi, että muistutusten ansiosta: 

  1. ”Ei-käyttäjät” (toimistotyöntekijät, jotka eivät tavallisesti käytä pöytäänsä) seisoivat keskimäärin 12,3 minuuttia enemmän päivässä. 
  2. ”Osittaiset käyttäjät” (toimistotyöntekijät, jotka käyttävät työpöytäänsä vain vähän) seisoivat päivän aikana keskimäärin 43 minuuttia enemmän kuin aiemmin (määrä nousi 36,3 minuutista 78,9 minuuttiin päivässä). Tämä tarkoittaa 117 prosentin kasvua.

Lisätietoja
Voit lukea koko raportin (21 sivua) tästä: ”Making office workers healthier” (toimistotyöntekijöiden terveyden parantaminen)
Vaihtoehtoisesti voit ladata raportin tiivistelmän (2 sivua) tästä: ”Making office workers healthier” (toimistotyöntekijöiden terveyden parantaminen)

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.