Trendisarja Miniasunnot - Lontoo

Studiomama – 13 m², Lontoo

 
 

Myös Euroopan suurkaupungeissa haasteena on asuntojen tarjoaminen yhä useammille ihmisille neliöiden määrän pysyessä muuttumattomana. Miniasuntoja rakennetaan kiihtyvään tahtiin niin Berliinissä, Pariisissa kuin Barcelonassakin. Myös Lontoossa on huomattu, että pienemmät asunnot voisivat olla ratkaisu kaupungin tilaongelmiin. Pelkästään vuonna 2016 Englannissa rakennettiin yli 8 000 alle 37 neliömetrin asuntoa.

Yksi pienimmistä on tämä Pohjois-Lontoossa sijaitseva 13 neliön asunto. Asunnon on suunnitellut tanskalainen arkkitehti Nina Tolstrup, joka työskentelee Studiomama-toimistossa. Jokaisessa asunnon osassa on useita eri toimintoja, ja tämä koskee niin sänkyä, työskentelytilaa, olohuonetta, keittiötä, kylpyhuonetta, kaappeja ja kuin ruokailutilaakin. Kaikki kaapit ovat erilaisia, ja ne on suunniteltu johonkin tiettyyn käyttötarkoitukseen, kuten ompelukoneen, pelien, maustepurkkien, viinien ja kirjojen säilytykseen.

Saman tilan käyttö useaan eri tarkoitukseen
Erään oven takana on pieni työpöytä, joka voidaan vetää kaapista esiin, jolloin sen ääressä on mahdollista työskennellä seisten. Asunto tarjoaa kaiken kaikkiaan pienen mutta tehokkaan kotitoimiston. Sisäänrakennetut säilytystilat sekä sivukalusteet on suunniteltu huomaamattomasti kaksitoimisiksi. Ne voidaan ottaa helposti esille lisätasoiksi, joita voidaan käyttää esimerkiksi istuimina.

Sänky sijaitsee kolmikulmaisen huoneen kapeimmassa nurkassa. Se voidaan taittaa kokoon, kun se ei ole käytössä, jolloin syntyy lisää tilaa. Kun sänky on avattuna, sen takaa paljastuu kaksi kapeaa kirjahyllyä ja kaappisänky.

Keittiö on huoneen toisessa päässä, jossa pientä tilaa reunustaa kaksi korkeaa kaappia. Keittiön seinän takana on kylpyhuone – asunnon ainoa erillinen huone.

Sähkökäyttöisten karamoottoriratkaisujen käyttämisestä olisi paljon hyötyä useissa kalusteissa. Esimerkiksi ruokapöytään voisi lisätä korkeussäädön, jolloin se toimisi keittiön lisätasona ja sen voisi laskea ylimääräiseksi nukkumisalustaksi penkkien päälle. Lisäksi sänky voitaisiin siirtää pois sähkökäyttöisillä karamoottoreilla, jolloin selkä ei myöskään rasittuisi toisin kuin käsin nostaessa.

Lisätietoja asunnosta on osoitteessa Studiomama.com.

Trendisarja Miniasunnot - Lontoo

© 2018 LifeEdited. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tiedostot

HOMELINE-tuotevalikoima

Pieniä ja hiljaisia TWINDRIVE-järjestelmiä voi käyttää sekä joustinpatja- että sälepohjasängyissä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.