Teknologia & trendit

Trendisarja – Miniasunnot

Lifestyle-lehdissä ja sisustusblogeissa käsitellään yhä useammin miniasuntoja ja mikroasumista. Trendin on aloittanut y-sukupolvi, ja se muuttaa perusteellisesti suhtautumista asumiseen maailman metropoleissa.

Maailman suurimpien kaupunkien asukasluvut ovat viime vuosina jatkaneet tasaista kasvuaan, minkä vuoksi monissa niistä asuntotilanne on vaikeutunut kysynnän ollessa huomattavasti tarjontaa suurempi. Suuntauksen vuoksi yhä useammat ihmiset joutuvat jakamaan saman tilan, ja se on synnyttänyt trendin, jota kutsutaan mikro- tai miniasumiseksi.

Pienten asuntojen trendi on syntynyt osittain y-sukupolven (vuosien 1980 ja 2000 välillä syntyneet) ansiosta, sillä he ovat valmiita uhraamaan neliömetrejä oikean sijainnin ja pienempien asumiskulujen vuoksi. Mikroasumisen suosio kasvaa etenkin New Yorkin, Hongkongin, Shanghain, Tokion, Lontoon ja Berliinin kaltaisissa suurkaupungeissa.

Miniasuntojen konsepti
Miniasunnossa on tyypillisesti vain yksi huone, jossa yhdistyvät olohuone, makuuhuone, ruokailutila, keittiö ja kylpyhuone. Tavallisesti niiden koko on 14–32 neliömetriä. Sen vuoksi kaikkien huonekalujen on näissä asunnoissa oltava erittäin käytännöllisiä ja monikäyttöisiä. Niissä käytetään usein säädettäviä pöytiä ja kaappisänkyjä. Useimmat kalusteet ja laitteet piilotetaan silloin, kun ne eivät ole käytössä.

LINAKin pienten karamoottoreiden avulla voidaan toteuttaa säätöominaisuudet lukuisissa erilaisissa sovelluksissa, kuten kalusteissa. Kalusteita, joissa on sisäänrakennettu karamoottorimekanismi, voidaan muuntaa helposti ja käyttää useisiin eri tarkoituksiin. Kun manuaalisen järjestelmän sijaan käytetään sähkökäyttöistä karamoottoria, liikkeestä tulee tasaisempi ja hienovaraisempi, jolloin niiden käyttö on helpompaa ja ergonomisempaa.

Trendiä kehittävät suunnittelijat
Monet suunnittelijat ovat jo alkaneet hyödyntää LINAKin sähkökäyttöisiä karamoottoreita miniasuntoihin tarkoitetuissa kalusteissa. Yksi esimerkki tästä on Asante Architectsin suunnittelema kaappisänky, jossa koko sänky voidaan piilottaa kaapin sisälle painikkeen painalluksella. Toinen esimerkki on lattiaan piilotettu ruokapöytä, jonka on suunnitellut YO! Home.

Olemme keränneet kolme esimerkkiä kompakteista miniasunnoista, jotka osoittavat, miten konsepti toimii. Sarjassa esitellään älykkäitä ratkaisuja, joissa tavaroiden säilytys ja huonekalujen monikäyttöisyys on otettu huomioon jo suunnittelussa, jotta kotona olisi tilaa kaikille arjen askareille. Kuvittele, kuinka monia muita älykkäitä toimintoja asuntoon voitaisiin lisätä, jos sähkökäyttöisiä karamoottoreita hyödynnettäisiin jo suunnitteluvaiheessa.

Trendisarja Miniasunnot - New York

LifeEdited2 – 32 m², New York

Pieni ja minimalistinen asunto, jossa on ruokapöytä kymmenelle ja sängyt neljälle. 
Lue lisää
 
 
Trendisarja Miniasunnot - Hongkong

Sim-plex – 30 m², Hongkong

Asunto, jossa on tilaa taiteelle, pianolle ja neljälle yövieraalle.
Lue lisää
 
 
Trendisarja Miniasunnot - Lontoo

Studiomama – 13 m², Lontoo

Minirivitaloasunto, jossa on piilotettava sänky ja muita älykkäitä ratkaisuja. 
Lue lisää
 

Tiedostot

HOMELINE-tuotevalikoima

Pieniä ja hiljaisia TWINDRIVE-järjestelmiä voi käyttää sekä joustinpatja- että sälepohjasängyissä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.