Ota yhteyttä meihin
Referenssi

Karamoottoreilla on hämmästyttäviä käyttökohteita

LINAKin lineaarisia karamoottoreita voidaan käyttää lähes missä tahansa kohteissa, joissa tarvitaan lineaarista liikettä. Karamoottoreilla on useita käyttökohteita – erityisesti teollisuudessa, jossa niitä usein käytetään varsin erikoisiinkin tarkoituksiin. Esittelemme tällä sivulla joitakin kohteita, joissa karamoottoreita on käytetty nokkelana ratkaisuna epätavallisiin haasteisiin. Varaudu yllätykseen – ja inspiraatioihin!

Karamoottoreilla on hämmästyttäviä käyttökohteita

Älykäs tiilileikkuri

Muurareiden ongelmana on usein tiilten leikkaaminen, sillä se on erittäin raskasta manuaalista työtä. Smart Cutter on kehittänyt heille ratkaisun, joka helpottaa leikkaamista. Koneessa on kaksi LINAK LA30 -karamoottoria.

Monet muurarit kärsivät manuaalisen tiilenleikkuun aiheuttamista hartia- ja solisluukivuista. Smart Cutter -yrityksen perustaja havaitsi tarpeen parantaa muurareiden työskentelyolosuhteita, joten yritys kehitti sähkökäyttöisen tiilileikkurin. Smart Cutter -leikkurin ansiosta muurarit eivät enää rasitu fyysisesti niin paljon tiiliä leikatessaan. Tällä tavoin tapaturmia sattuu vähemmän ja työskentely on tehokkaampaa.

Tiilileikkuri
Leikkuri leikkaa tiilet kahden LA30-karamoottorin avulla sekä kolmannen osapuolen kehittämällä TR-EM-339-hallintaohjelmistolla – kaikki edelliset LINAKin toimittamina. Leikkuri on älykäs, sillä se muistaa kivilajin koon ja vetäytyy muutaman millimetrin enemmän sisäänpäin kunkin leikkauksen jälkeen. Leikkaukseen tarvitaan vain yksi napinpainallus. Jos kivilajia vaihdetaan, leikkuria voidaan säätää manuaalisesti.

Katso video tiilileikkurista Smart Cutterin sivustolla.

Smart Cutter
 
 

 

Robottipesuri sikaloihin

Sikaloiden siivoaminen on likaista hommaa. Washpower A/S:n alihankkija WP Production on kehittänyt tätä tarkoitusta varten robottipesurin, jossa käytetään LINAK LA12 -karamoottoria.

Joku saattaa ajatella, että sikalan siivoaminen on hyödytöntä puuhaa. Näin ei kuitenkaan ole, vaan sikaloiden siivoaminen on ensiarvoisen tärkeää myös silloin, kun siat viedään muualle. Siivoaminen on tavallisesti tehty manuaalisesti painepesureilla. Uuden robottipesurin ansiosta näin ei enää ole. Laite helpottaa työskentelyä merkittävästi ja pitää tilat tavallista puhtaampina, mistä on hyötyä sekä sioille että niiden hoitajille.

Robotti
Robottipesurin ovat kehittäneet WP Production ja Washpower A/S. Se puhdistaa sikaloiden kaikki pinnat voimakkaalla vesisuihkulla. Suihkusuutinta liikutetaan LINAK LA12 IC -karamoottorin avulla. WP Production on kehittänyt robotille oman PLC-ohjausjärjestelmänsä.

Lisätietoja robottipesurista on Washpowerin sivustolla.

Washpower
 
 

 

Kuorma-autoihin asennettavat törmäysvaimentimet (TMA) liikenteenohjaukseen hätätilanteissa

Liikenneonnettomuuden sattuessa on erittäin tärkeää sulkea mahdollisimman nopeasti kaikki ne ajoväylät, joihin onnettomuus vaikuttaa. ScanLED tarjoaa tehtävään ratkaisuksi TMA-törmäysvaimentimen (Truck Mounted Attenuator), jonka kaksi puomia lasketaan LINAK-karamoottorien avulla.

Liikenneonnettomuuksien jälkeen, rekan kuorman kaaduttua tielle tai suunnittelemattomien tietöiden yhteydessä on erittäin tärkeää voida sulkea tarvittava määrä ajoväyliä mahdollisimman nopeasti. Tällaisissa tilanteissa käytetään tavallisesti TMA-törmäysvaimenninta. Vaimennin asennetaan kuorma-auton perään, ja ajoneuvo pysäköidään suljettavan alueen eteen. Vaikka kokoonpano painaa yhteensä 10 tonnia, törmäysvaimennin nimensä mukaisesti vaimentaa törmäystä. Se suojaa sekä kuorma-auton edessä työskenteleviä että niitä tienkäyttäjiä, joilta este jää huomaamatta.

Kuorma-autoon asennettava törmäysvaimennin
ScanLED mukauttaa törmäysvaimentimen hätätilanteita varten. Tavallisesti törmäysvaimennin tuodaan onnettomuuspaikalle ensimmäisenä, ja sillä on voitava tarvittaessa sulkea useita ajoväyliä. ScanLEDin ratkaisussa vaimentimen molemmilla puolilla on puomit, joiden laskemiseen ja nostamiseen käytetään LINAK LA36 -karamoottoreita sekä kolmannen osapuolen kehittämää TR-EM-288-ohjainta. ScanLED on valinnut karamoottorit hydraulisten ratkaisujen sijaan erityisesti turvallisuuden parantamiseksi, sillä karamoottorien voimaa voidaan säätää niin, etteivät puomit aiheuta puristumisvaaraa. Puomit eivät vaimenna törmäystä TMA-törmäysvaimentimen tavoin, vaan niiden avulla osoitetaan tien sulkemisesta aina siihen asti, kunnes toinen TMA-vaimennin saadaan paikalle. Kahden puomin avulla voidaan sulkea 7 metriä leveä alue eli kaksi ajokaistaa.

ScanLEDin ratkaisu on lisäksi ainutlaatuinen siksi, että siinä käytetään ylimääräistä karamoottoria ja ohjainta, joilla kallistetaan kuorma-auton lisäosan yläosaa, jotta siltojen ali ja tunneleiden läpi voitaisiin ajaa ongelmitta.

Saat lisätietoja törmäysvaimentimesta ScanLEDin sivustolta

ScanLED
 
 

 

Kuumetta mittaava robotti

Tautien leviämisen estämiseksi on tärkeää pysytellä kipeänä kotona. Really A Robotin valmistama #NoFever-robotti auttaa varmistamaan, ettei kukaan saavu paikalle kuumeessa. #NoFever mukautuu automaattisesti kohdehenkilön pituuteen LINAK-karamoottorin avulla ja mittaa sitten lämmön otsasta. Robotti ilmoittaa muutamassa sekunnissa, onko henkilöllä kuumetta ja pitäisikö tämän näin olleen palata kotiin.

Kuume on usein merkki sairaudesta, joka voi olla tarttuva. #NoFever-kuumemittarista on hyötyä erityisesti lentokentillä ja sairaaloissa sekä muissa yrityksissä ja laitoksissa, joissa liikkuu paljon väkeä. Robotti mittaa lämmön täysin kontaktittomasti, nimettömästi ja tietosuojalakien mukaisesti. Kun robotti on mitannut lämmön, se ilmoittaa lukeman kohdehenkilölle, minkä jälkeen tiedot poistetaan robotin muistista.

#NoFever-robotti
Kun robottia lähestytään, se havaitsee kasvot automaattisesti tekoälyn avulla ja mukautuu kohdehenkilön pituuteen. Tällöin henkilön ei tarvitse kumartua tai nousta varpailleen lämmön mittaamiseksi. Robotin korkeutta säädetään LINAK DL9 XL -nostopilarilla, jonka iskunpituus on lähes metri, joten se mukautuu kenen tahansa pituuteen. Nostopilari vaihtaa tietoja robotin sisäisen tekoälyn kanssa, joten korkeudensäätö tapahtuu nopeasti ja täysin automaattisesti.

Voit nähdä robotin toiminnassa ja lukea aiheesta lisää Really A Robotin sivustolta

#NoFever-robotti
 

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä