Referenssi

Sandvik parantaa kaivoskoneiden ergonomiaa

Työntekijän ergonomiaa ja turvallisuutta painotetaan rakennus- ja kaivoskoneiden suunnittelussa entistä enemmän. Ruotsalaisomisteinen Sandvik Group on pystynyt parantamaan ergonomiaa esimerkiksi kaivosteollisuuden tarpeisiin valmistamissaan porauslaitteissa luotettavien sähkökäyttöisten karamoottorien avulla.

Johtava kaivos- ja rakennusteollisuuden ratkaisujen toimittaja Sandvik Mining and Rock Technology käyttää karamoottoreita ohjaamon ohjauspaneelin säätämiseen. Se helpottaa ohjaamon mukauttamista kuljettajan pituuden mukaan. Yhtiö on jo pitkään ollut turvallisen ohjaamosuunnittelun edelläkävijä, joka tarjoaa porauslaitteisiin teräksestä valmistettuja, haponkestäviä ja FOPS-/ROPS-sertifioituja ohjaamoja. Käyttäjän suojaaminen ja käyttömukavuus ovat yrityksen maanalaisissa porauslaitteissa muutenkin huippuluokkaa.

Parempaa ergonomiaa raskaan teollisuuden koneisiin
Porausta ohjataan ohjauspaneelista. Hyvä työergonomia edellyttää, että jokainen käyttäjä voi säätää paneelia helposti sekä vaaka- että pystysuoraan. Seisoma- ja istumatyön vaihtelu lisää säätämistarvetta entisestään. Vaakasuora säätö onnistuu helposti ohjauskiskoilla, mutta pystysuoraa säätöä varten tarvitaan mekanismi, joka kestää paneelin painon.

”Aiemmin säädimme käsin ruuvin ja kammen avulla, mutta käytännössä se oli usein hankalaa. Monikaan käyttäjä ei siksi säätänyt ohjauspaneelia ja joutui työskentelemään hieman epämukavassa asennossa”, tuotekehitysosaston projekti-insinööri Mika Väisänen sanoo.

”Uuden maanalaisen Sandvik DD422i -poralaitteen paneelien korkeudensäätöön tahdoimme sähköisen ratkaisun. Hydrauliikan tai paineilman käyttö ei tullut kyseeseen, koska emme halunneet ohjaamoon ylimääräisiä letkuja tai läpivientejä.”

Laatu ja luotettavuus ratkaisevia tekijöitä
Väisäsen mukaan Sandvik valitsi LINAKin sähkökäyttöisen karamoottoriratkaisun, koska se soveltui tehtävään ilman suuria muutoksia tai uudelleensuunnittelua. Se on täydellinen ja kustannustehokas ratkaisu korkeudensäätöön.

Ennen tuotannon aloittamista Sandvik valmisti uudesta ohjaamosta täysikokoisen mallin, jotta eri komponenttien ja järjestelmien sopivuus ja toimivuus saatiin varmistettua. Karamoottori LA23 valittiin paneelin säätöön sen sopivan koon, voiman ja IP-suojauksen vuoksi.

”Sandvik Mining and Rock Technology välittää työntekijöiden, ympäristön, asiakkaiden ja toimittajien hyvinvoinnista”, Mika Väisänen sanoo ja jatkaa:

Sandvik parantaa kaivoskoneiden ergonomiaa
 

”Sandvik DD422i:n ja muiden seuraavan sukupolven porauslaitteiden automaatio- ja turvaominaisuudet takaavat turvalliset ja muutenkin optimaaliset työskentelyolosuhteet. Ergonomian parantaminen on selkeä osoitus siitä, että Sandvik haluaa luoda käyttäjille maailman laadukkaimmat olosuhteet. Ja karamoottori oikeassa paikassa voi olla paljon merkittävämpi kuin mitä voisi luulla.”

Mika Väisänen ohjauspaneelin ääressä

Mika Väisänen ohjauspaneelin ääressä

Toimintaperiaate:

  • Käyttäjä valitsee, haluaako työskennellä istuen vai seisoen, ja voi sen jälkeen säätää paneelin ergonomisesti oikealle korkeudelle nappia painamalla.
  • Karamoottori säätää korkeuden

Työntekijöiden työskentelymukavuutta ja ergonomiaa voi helposti parantaa säätämällä polkimia, käsinojia ja ohjauspaneelia karamoottoreilla. Myös portaiden, suojakaiteiden, työ- ja varoitusvalojen sekä kameroiden säätömahdollisuus lisää työympäristön miellyttävyyttä ja turvallisuutta. 

 


Sandvik on kansainvälinen korkean teknologian teollisuuskonserni ja alan johtaja muun muassa seuraavilla aloilla: metallin työstössä käytettävät työkalut ja työkalujärjestelmät, kaivos- ja rakennusteollisuuden huoltopalvelut ja tekniset ratkaisut, pitkälle jalostetusta ruostumattomasta teräksestä ja erikoismetalliseoksista valmistetut tuotteet sekä teollinen lämpökäsittely.

Vuonna 2016 konsernilla oli noin 43 000 työntekijää yli 150 maassa ja yhteensä 82 miljardin Ruotsin kruunun myynti. Sandvik Mining and Rock Technology on Sandvik Groupin yksi liiketoiminta-alue ja maailman johtava kaivos- ja rakennusteollisuuden laitteiden, työkalujen, palvelujen ja teknisten ratkaisujen toimittaja. Tampereella Sandvik valmistaa kaivos- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin maan päällä ja maan alla käytettäviä ​​porauslaitteita.

 

Tiedostot

Focus on construction

Kun vaaditaan suorituskykyä ankarissa ja vaativissa ympäristöissä, LINAKin karamoottorit kestävät olosuhteet myös järeissä maanrakennuskoneissa.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.