Uutiset 3. joulukuuta 2018

Sähkökäyttöisillä karamoottoreilla ohjattavat venttiilit optimoivat jäteveden käsittelyä

Fosforin suodattaminen jätevedestä säästää energiaa ja vähentää kustannuksia nykyaikaisissa jätevedenpuhdistamoissa. LINAK®-karamoottoriratkaisut auttavat optimoimaan fosforin poistoprosessia ohjaamalla automaattisesti siinä käytettäviä venttiileitä.

Jotta käsittelyprosessia voidaan hallita nykyaikaisessa jätevedenpuhdistamossa, tarvitaan karamoottoreita venttiilien luotettavaan ohjaamiseen. Venttiilien automatisointiin ja hallintaan tarvitaan oikeanlainen laitteisto, ja sitä varten LINAK on kehittänyt optimaalisen karamoottoriratkaisun. Se on erittäin kestävä, helppo hallita sekä automatisoituna että käsikäyttöisenä ja todella helppo asentaa.

Tanskan Aarhusin lähellä sijaitsevassa Marselisborgin jätevedenpuhdistamossa poistetaan fosforia jätevedestä järjestelmällä, joka koostuu sedimentoivasta sentrifugista, saostusaltaista ja talteenottoreaktoreista. Järjestelmän ansiosta laitoksen biologisessa käsittelyssä voidaan säästää energiaa. Lisäksi se estää saostumien muodostumisen putkien sisään, mikä voisi hidastaa prosessia ja lopulta tuhota putket.

Sähkökäyttöiset karamoottorit auttavat säästämään energiaa
LINAK®-karamoottorit ovat olennainen osa hallintajärjestelmää, jonka avulla rejektivesi johdetaan sedimentoivasta sentrifugista saostusaltaisiin. On tärkeää, että tämä prosessi toimii luotettavasti, jotta fosfori voidaan poistaa tehokkaasti.

Poistetusta fosforista tulee struviittia, joka on monien puutarhurien suosima lannoite. Struviitti voidaan myydä, minkä lisäksi jätevedenpuhdistamo säästää rahaa energiankulutuksen vähentyessä ja ylläpitokustannusten laskiessa.

Sähkökäyttöisillä karamoottoreilla ohjattavat venttilit optimoivat jäteveden käsittelyä
 

Kestävät ja helposti asennettavat sähkökäyttöiset karamoottorit
LINAKin sähkökäyttöiset karamoottorit tekevät tämän prosessin mahdolliseksi. Ne on testattu kestämään ankarimpiakin olosuhteita vuodesta toiseen. Tähän tarkoitukseen suunniteltujen asennuskiinnikkeiden (tarkoitettu F07- ja F10-ISO-laipoille) ansiosta ne on erittäin helppo integroida ja asentaa. Kun järjestelmä on asennettu, sen käyttö ja hallinta on yhtä helppoa – ja se voidaan toteuttaa joko ulkoisella yksiköllä (WCU:lla) tai SCADA-ratkaisulla.

Sähkökäyttöisillä karamoottoreilla ohjattavat venttilit optimoivat jäteveden käsittelyä
 

Jos haluat lisätietoja siitä, miten nykyaikaista jäteveden puhdistusta voidaan tehostaa sähkökäyttöisillä karamoottoreilla, ota yhteyttä paikalliseen LINAKin tytäryhtiöön.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.