Ota yhteyttä meihin
Energia

Ratkaisuja auringonseurantasovelluksiin

LINAKin älykkäillä karamoottoreilla varustettuna aurinkopaneelit voivat seurata aurinkoa ja niiden tuottama palaute varmistaa luotettavat mittaukset.

Auringon seuranta

Karamoottoriratkaisut tehostavat aurinkovoimaloiden toimintaa

Perinteisistä fossiilisista energialähteistä ollaan nyt luopumassa, joten uusiutuvien energialähteiden tuotannon optimoinnin tarve kasvaa koko ajan. Keskittävissä aurinkovoimaloissa tarkka ja optimaalinen asemointi on erittäin tärkeää, jotta aurinkosäteily ohjautuu suoraan laitteisiin.

Yhden tai kahden akselin mukautetut ja älykkäät karamoottoriratkaisut tarjoavat seuraavia etuja:

  • Vahvat ja kestävät karamoottorit, joiden sertifiointi takaa toiminnan ankarissakin olosuhteissa
  • Puhtaat ja kevyet ratkaisut, joiden huoltotarve on vähäinen 
  • Älykkyys – mahdollisuus integroida täysin osaksi muita ohjausjärjestelmiä

Taloudellinen kannattavuus ja luotettavuus ovat aurinkovoimaloiden valmistajien arvostamia ominaisuuksia. Suuret aurinkovoimalat vaativat suuria investointeja. Sen vuoksi investointien tuottoprosentti, tuotannon kasvu ja mahdollisimman lyhyet seisokit ovat tärkeitä niin asiakkaille kuin rahoituslaitoksillekin. Kaikki nämä ominaisuudet voidaan saavuttaa käyttämällä aurinkovoimaloissa älykkäitä karamoottoreita. Ne tukevat Photovoltaic- (PV), Concentrated Photovoltaic- (CPV) sekä Concentrated Solar Power (CSP) -järjestelmiä.

Karamoottoriratkaisut vaativiin olosuhteisiin
LINAKin aurinkopaneeleihin tarkoitetut karamoottorit testataan huolellisesti kestämään ankarimpiakin olosuhteita. Rankkasateet, kovat tuulet, kuumuus ja kylmyys sekä kova rasitus otetaan huomioon tuotteiden materiaaleissa ja suunnittelussa.

Helposti asennettava ratkaisu, jonka huoltotarve on vähäinen
Sähkökäyttöisiä karamoottoreita hyödyntävissä ratkaisuissa ei ole letkuja, pumppuja tai kompressoreita, joten niissä ei ole öljyvuotojakaan. Sen ansiosta ne ovat puhtaita ja helppoja asentaa. Paikalleen asennettuina LINAKin karamoottorit vievät muita vastaavia ratkaisuja vähemmän tilaa, ja niiden käyttöiän aikana huoltotarve on hyvin vähäinen.

Mahdollistaa suorituskyvyn tarkkailun ja huoltohenkilökunnan avustamisen
LINAKin karamoottoriratkaisut voidaan mukauttaa asiakkaiden tarpeiden mukaan, ja ne on suunniteltu toimimaan yhdessä erilaisten ohjausjärjestelmien kanssa. Näin ollen aurinkovoimaloiden huoltohenkilöstölle voidaan lähettää järjestelmien toimintaan liittyviä ilmoituksia ja hälytyksiä. Lisäksi tarkan paikkatiedon ansiosta henkilökunta pystyy säätämään voimalan toimintaa ja optimoimaan sen tuotantoa.

Näytä enemmän
Lineaarinen karamoottori LA37

Tiedostot

Focus on solar tracking

Tämä tuoteluettelo antaa yleiskuvan aurinkopaneeleihin sopivista karamoottoreista, joiden suunnittelussa LINAK on huomioinut kaikki mahdolliset haasteet.

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

Energiaratkaisut

LINAK-karamoottorit parantavat energiatehokkuutta tuuliturbiinien ja automaattisten pellettiuunien luukkuja ja kansia avattaessa sekä aurinkopaneeleja käännettäessä.

Näytä enemmän

Auringon seurantaan liittyvät videot

Lue lisää auringon seurannassa käytettävästä sähkökäyttöisestä karamoottoriteknologiasta. Tutustu uusia ajatuksia herättäviin videoihimme.

Rikkoutumaton play-icon

Rikkoutumaton

IC- ja BUS-väyläohjauksella voi seurata karamoottorien liikettä play-icon

IC- ja BUS-väyläohjauksella voi seurata karamoottorien liikettä

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä