Nojatuolit, lepotuolit

Noja- ja lepotuolit

 
 

Joidenkin mielestä noja- ja lepotuolit ovat egoistisia huonekaluja. Monille ne kuitenkin merkitsevät mukavia rentoutumishetkiä hyvän kirjan ja teekupposen äärellä. Mielipiteistä ja mieltymyksistä riippumatta tämä huonekalu ei tavallisesti mahdu pikkuasuntoihin. Tila ei yksinkertaisesti riitä.

Mutta mitäpä jos lepotuolissa olisi muitakin toimintoja kuin kallistus? Sopisiko se asuntoon sittenkin? Tutustu alla oleviin esimerkkeihin luovasta ajattelusta ja mieti, miltä oma lepotuolisi voisi näyttää.

 

Cortesi Homen Savion

Savion-tuolista vuodesohvaksi© Cortesi Home, kaikki oikeudet pidätetään.
 

Yhdysvaltain Illinoisissa toimivan Cortesi Homen suunnittelema muunnettava Savion-tuoli on hyvä esimerkki kalusteesta, jolla on useampi kuin yksi käyttötarkoitus. Se muuntuu lepotuolista vaivattomasti vuodesohvaksi ja vuoteeksi. Näin kotona on aina varasänky odottamattomia vieraita varten.

Saat lisätietoja tästä tuolisängystä valmistajan englanninkieliseltä sivustolta.

 

TILTin OpenBook-tuoli

OpenBook-tuoli© Studio TILT, kaikki oikeudet pidätetään.
 

Toinen kiinnostava esimerkki on OpenBook-tuoli. Sen on kehittänyt lontoolainen TILT-suunnittelutoimisto. Se on nojatuolin ja kirjahyllyn yhdistelmä. Sen avulla kirjat voidaan pitää keskellä huonetta ja juuri siellä, missä niitä luetaankin. Tässä nerokkaassa kalusteessa on kaikki tarvittava lukemiseen peiton alla teekupin ääressä.

Saat lisätietoja tuolista valmistajan englanninkieliseltä sivustolta.

 

Elena Sidorovan fLOP

fLOP-tuolista sängyksi© Elena Sidorova, kaikki oikeudet pidätetään.
 

Venäläissyntyinen suunnittelija Elena Sidorova on keksinyt tavan yhdistää olo- ja makuuhuone – tai ainakin kätevän tavan tarjota lisävuode vieraille. Tästä tyylikkäästä nojatuolista voidaan tehdä mukava sänky parissa sekunnissa. Sen sisältä löytyy myös säilytystilaa vuodevaatteille, huovalle ja tyynylle. Nojatuolista pedatuksi sängyksi yhdessä minuutissa.

Saat lisätietoja tuolisängystä esimerkiksi Archellon sivustolta.

 

Sähköisen säädettävyyden lisääminen

Eri käyttötarkoitusten yhdistäminen käytännön mukavuuteen ja optimaaliseen ergonomiaan on täysin mahdollista muotoilusta ja ulkoasusta tinkimättä.

Kaikissa näissä tuoleissa voisi olla sähköinen säätöjärjestelmä, jonka avulla kalusteen käyttötarkoitusta on helppo vaihtaa. Kalusteeseen integroidut hiljaiset karamoottorit hoitavat tämän yhdellä napinpainalluksella. Lisää tähän vielä mukautettu käsiohjain, jossa hyödynnetään langatonta Bluetooth®-tekniikkaa.