Säädettävät moottorisängyt

Säädettävät moottorisängyt

 
 

Useimmille sänky on se huonekalu, jossa vietetään eniten peräkkäisiä tunteja päivittäin. Todennäköisesti juuri tästä syystä se on kodin tärkeimpiä kalusteita, olipa asunto minkäkokoinen tahansa. Siksi on täysin loogista, että monitoimikalusteita suunnittelevat arkkitehdit ja suunnittelijat keskittyvät usein juuri sänkyihin. Sohviksi muunnettavat sängyt eivät ole mikään uutuus. Tämä on kuitenkin vasta alkua.

 

Manayan pöytäsänky

Manayan pöytäsänky © Manaya, kaikki oikeudet pidätetään.
 

Tanskalaisyritys Manaya päätti yhdistää tyylikkään sängyn ja kätevän kodin työpisteen samaan kalusteeseen. Tanskassa niin kutsutut kaappisängyt eivät ole mikään uusi keksintö. Pöytäsänky kuitenkin lisää tähän konseptiin uuden ulottuvuuden ja tuo koteihin helposti saatavilla olevan varasängyn. Pöytä on 2 metriä leveä ja pysyy vaaka-asennossa, kun se muunnetaan sängyksi. Tämä tarkoittaa sitä, että pöytää ei tarvitse tyhjentää aina, kun vuodetta käytetään. Manaya on tällä tuotteellaan kehittänyt ihanteellisen ratkaisun kotitoimistoihin, vierashuoneisiin, opiskelija-asuntoihin ja muihin ahtaisiin tiloihin.

Saat lisätietoja pöytäsängystä valmistajan tanskankieliseltä sivustolta.

 

Dielle Modusin ”säiliö”

Dielle Modusin säiliösänky© Dielle Modus, kaikki oikeudet pidätetään.
 

Toinen esimerkki tulee italialaiselta makuuhuonesuunnittelun asiantuntijalta, Dielle Modusilta. Sen suunnittelemassa ”säiliössä” yhdistyvät toisiinsa perinteinen kaksoissänky ja neljän neliön vaatehuone. Sängyn patjaa nostetaan huomaamattomien kaasusäiliöiden avulla, jolloin alta paljastuu vaatehuone. Myös sängyn runkoa voidaan käyttää säilytystilana – se voi toimia vaikkapa kirjahyllynä.

Sänkyyn johtavat portaat ovat niin ikään tyylikkäitä hyllyjä, ja niitä voidaan käyttää lipastona tai muunlaisena säilytystilana. ”Säiliö” on aito monitoimikaluste, joka maksimoi tilankäytön ja vastaa näin erinomaisesti pienissä asunnoissa asuvien tarpeisiin.

Saat lisätietoja sängystä valmistajan italiankieliseltä sivustolta.

 

Asanten ”kaappisänky”

Asanten kaappisänky © Asante, kaikki oikeudet pidätetään.
 

Kaappisänky on myös hyvä esimerkki klassisesta sängyn ja vaatekaapin yhdistelmästä. Sen on suunnitellut ruotsalaistoimisto Asante, joka on käyttänyt kalusteen liikeratkaisuun LINAK®-karamoottoreita. Tämä korkeussäädettävä sänky on perinteinen vuode yöpöytineen, hyllyineen, kaappeineen ja jopa televisoineen. Tässä ratkaisussa olohuone muuntuu makuuhuoneeksi yhdellä napinpainalluksella, joten se soveltuu erinomaisesti pikkuasuntoihin tai muutoin ahtaisiin tiloihin. Kun sänky on ylhäällä, kaappi sulautuu saumattomasti ja lähes näkymättömästi seinään.

Sähköisen säädettävyyden lisääminen

Mikään ei estäisi lisäämästä LINAK-ratkaisua Asanten sängyn lisäksi mihin tahansa muuhunkin edellä mainituista kalusteista. Useimmissa tapauksissa ratkaisumme helpottaisi kalusteen muuntamista yhdestä käyttötarkoituksesta toiseen.