Ota yhteyttä meihin
Teknologia & trendit

Vaativiin käyttökohteisiin tarvitaan ratkaisuja, jotka kestävät pidempään

Itsenäisiä ajoneuvoja hyödyntävässä maataloudessa, teollisuusautomaatiossa ja automaattitrukkien sekä automaattisten mobiilirobottien maailmassa käytettyjen laitteiden karamoottoreille on yksi yhteinen vaatimus: ne eivät saa pettää. Luotettavuus ja pitkäikäisyys ovat aina olleet tehokkaan ja taloudellisen suorituskyvyn avainsanoja. Long Life -karamoottorimme on suunniteltu juuri näitä ominaisuuksia silmällä pitäen, ja se menee vielä tätäkin pidemmälle.

Lähikuva pitkänmatkanjuoksijan jaloista

Kun meno muuttuu kovaksi, kova jatkaa menoaan

Luotettavasti ja pitkään toimiviin laitteisiin tarvitaan ratkaisu, joka kestää pidempään. Erittäin kestäväksi suunniteltu LA36 Long Life jättää kilpailijat taakseen kestävyydessä. Sen erityispitkä käyttöikä on perusteellisesti testattu, ja se kestää vielä senkin jälkeen, kun muut vaihtoehdot pettävät.

 

Joustava ja älykäs

LA36-karamoottorilla on toki muitakin etuja kuin kestävyys – se on lisäksi joustava ja älykäs. Asennusvaihtoehtoja on paljon: 24 V tai 48 V, sisäänrakennettu ohjauselektroniikka sekä CANopen- ja J1939-väyläohjausvaihtoehdot. Lisäksi karamoottori tarjoaa nykyaikaisiin, dataa hyödyntäviin laitteisiin huoltosuunnittelu-, diagnostiikka- ja vianetsintätietoja, jotka vähentävät ylläpitokustannuksia merkittävästi.

 

Enemmän käyttösyklejä ja vähemmän kustannuksia

On vaikea löytää sähkökäyttöinen lineaarinen säätöratkaisu, joka täyttää tiukat käyttöikävaatimukset ja on samalla kohtuuhintainen. Tavallisesti vaihtoehtoina ovat joko servomoottorit tai tavalliset karamoottorit, jotka tulevat kalliimmiksi joko käyttöönottokustannusten tai elinkaaren lopussa korvaavien lyhytikäisimpien karamoottorien investoinneilla. LA36 Long Life pitää sekä kustannukset kurissa että pidentää samalla käyttökohteensa käyttöikää.

”Long Life -karamoottori toimii testatusti vähintään 200 000 käyttösykliä enimmäiskuormalla ja suurimmalla mahdollisella käyttöasteella. Näin siis rankimmissa ja vaativimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Tämän karamoottorin käyttöikä onkin noin 20 kertaa pidempi kuin markkinoilla olevien perinteisten karamoottorien. Näin suuren käyttöiän pidennys on lähinnä harjattoman moottorin ansiota, sillä sen luotettavuus ja kestävyys pitkällä aikavälillä ovat aivan omaa luokkaansa”, kertoo LINAKin liiketoiminnan kehitysjohtaja Søren Buck.

Useimmissa käyttökohteissa tämä riittää mainiosti, joten valmistaja voi luottaa laitteensa pitkään ikään ja varmistaa, että huolto- ja käyttökatkoksia on tavallista vähemmän.

Sähkökäyttöinen lineaarinen LINAK® LA36 Long Life -karamoottori
 
 

Plug & Play säästää kallisarvoista aikaa

48 V:n käyttökohteiden määrä kasvaa jatkuvasti, eikä perinteisiä karamoottoriratkaisuja ole helppo integroida ja asentaa niihin. Tavalliset 24 V:n karamoottorit edellyttävät jännitteenmuuntimen käyttöä jännitteen muuntamiseksi 48 V:stä 24 V:hen. LA36 Long Life on 48 V -käyttövalmis, joten muuntimia ei tarvita ja asennus on näin ollen nopeampaa. Sama koskee rajapintoja: sisäänrakennettujen CANopen- ja J1939-liittymien ansiosta karamoottori on helppo integroida käyttökohteeseensa ilman muuntimia.

”Otimme Long Life -karamoottorin suunnittelussa huomioon myös sen, että ratkaisun integrointiin kuluva aika on asiakkaalle kallisarvoista. Tässä Plug & Play -ratkaisussa on tarve tavallista pienemmälle määrälle komponentteja, mikä pienentää laitteiden huoltokustannuksia ja vähentää käyttökatkoksia”, toteaa Søren Buck.

 

Sisäänrakennettu ohjauselektroniikka helpottaa datan hyödyntämistä ja vianmääritystä

Tavallisessa karamoottoriratkaisussa, ilman ohjauselektroniikkaa, edistynyttä dataa, kuten käyttösyklien määrää, virheviestejä, virran käyttötietoja ja nopeustietoja, ei voida hyödyntää, joten vianmäärityskin on hankalaa. Sisäänrakennetun ohjauselektroniikkansa ja CAN bus -väylänsä avulla LA36 Long Life tuo kaikki tärkeät tiedot saataville, mikä helpottaa vianmääritystä merkittävästi.

 

Tarkka hallinta – ilman ulkoisia antureita

Jos perinteistä karamoottoria halutaan hallita tarkasti, järjestelmään on asennettava ja integroitava ulkoiset asentoanturit, ja tähän kuluu sekä aikaa että rahaa. Koska LA36-karamoottorissa on sisäänrakennettu ohjauselektroniikka ja CAN bus -väylä, sen avulla voidaan toteuttaa tarkasti hallittavissa oleva järjestelmä, jossa asennonsäätäminen tapahtuu ilman ulkoisia antureita.

 

Kestävyyttä ja luotettavuutta

LINAKin Long Life-karamoottori säilyttää suorituskykynsä erittäin pitkään ja ongelmitta, mikä lisää laitteiden käytettävyysaikaa rankoissakin olosuhteissa. Koska komponentteja on entistä vähemmän, karamoottori on tavallista helpompi asentaa ja tarvitsee vähemmän huoltoa. Käyttöliittymä- ja syöttöjännitevaihtoehdot tuovat joustavuutta käyttökohteisiin, ja sisäänrakennettu ohjauselektroniikka tuo kaikki tarvittavat tiedot saataville, jotta vianmääritys olisi mahdollisimman vaivatonta.

Saat lisätietoja LA36 Long Life -karamoottorista sen tuotesivulta tai ottamalla meihin suoraan yhteyttä.

 

 

Kiinnostuitko hiiliharjattomista moottoreista?

Haluatko lisätietoja harjattomasta moottorista, joka on tärkein tekijä Long Life -karamoottorin pitkän käyttöiän taustalla? Katso alla oleva Actuator Academy -video.


 
Actuator Academyn logo karamoottoritekniikasta

Haluatko lisätietoja sähkökäyttöisistä karamoottoreista?
Katso, mikä tekee karamoottoreista ihanteellisia teollisuuskäyttöön, ja lue lisää niiden taustalla toimivasta teknologiasta.

Vieraile LINAK Actuator Academy™ -sivustolla

 

Materiaalinkäsittelyn perusteet – ainutlaatuinen liikkuva robotti työn touhussa LINAKin® koneistusyksikössä play-icon

Materiaalinkäsittelyn perusteet – ainutlaatuinen liikkuva robotti työn touhussa LINAKin koneistusyksikössä

Tiedostot

TECHLINE-tuotevalikoima

Tutustu kestäviin ja voimakkaisiin TECHLINE-tuotteisiin. Rakennettu kestämään kovaa käyttöä ja ankaria olosuhteita.

LINAK-testien esittely

Testaamme kaikki karamoottorien komponentit perusteellisesti omassa testikeskuksessamme. Lue lisää tästä esitteestä.

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.