Uutiset 8. toukokuuta 2017

Hyvä tietää BA001-akusta

LINAK-myynti-insinööri Stefan vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin LINAK BA001 -akusta. Akku syöttää virtaa sähkökäyttöiseen karamoottorijärjestelmään. Lyhyesti sanottuna se korvaa sähköjohdon sähköisesti säädettävissä kalusteissa.

Stefan Lorenzen on LINAK A/S:n myynti-insinööri Tanskassa. Kollegoidensa tavoin hän tietää kaiken LINAK BA001 -akusta ja vastaa päivittäin LINAK-tuotteita koskeviin kysymyksiin. Nyt hän kertoo, mitä BA001-akun käytöstä kalustesuunnittelussa kysytään useimmin.

Mitä hyötyä akun käytöstä on sähköjohtoon verrattuna? Stefan Lorenzen, myynti-insinööri, LINAK A/S, Guderup, Tanska.
Kun sähkökäyttöiseen kalusteeseen integroidaan akku, säätötoimintoja on helpompi ja ergonomisempi käyttää ja käyttäjä saa enemmän liikkumisenvapautta.

Kuinka monta kertaa kalustetta voidaan nostaa ja laskea akkukäyttöisesti?

Tämä riippuu karamoottoriratkaisusta ja kalusteita, joiden kanssa BA001-akkua käytetään.

Esimerkiksi ergonomista kirjastovaunua voidaan nostaa ja laskea 160 kertaa yhdellä latauksella*. Akku kestää siis helposti useita päiviä. Tavallisessa korkeussäädettävässä toimistopöydässä, jossa on kaksi jalkaa ja keskimääräinen kuorma, akku kestää noin 40–50 säätökertaa yhdellä latauksella*.

Mistä akun varauksen voi tarkistaa?
Akussa on intuitiivinen tilanilmaisin, jonka LED-palkit kertovat varaustason. Kun varaus putoaa 25 prosenttiin, laite ilmoittaa äänihälytyksellä latauksentarpeesta.

Mitä teen, jos akun virta loppuu?

Lataa akku tai vaihda se ladattuun akkuun. Joustavan lataustoiminnon ansiosta voit liittää kalusteiden ohjausyksikköön sähköjohdon ja antaa akun latautua yön aikana. Aamuun mennessä lataus on valmis.

Voit myös irrottaa BA001-akun ja ladata sen ulkoisella virtalähteellä.

Miten akku vaihdetaan?

Se on helppoa. Käytännöllinen kiinnike helpottaa akun irrottamista, kun haluat ladata tai vaihtaa sen. Kiinnike toimitetaan aina akun mukana.

Kuluttaako akku virtaa, kun sitä ei käytetä?
ZERO™-teknologialla varustetun BA001-akun virrankulutus on käyttämättömänä valmiustilassa alle 0,1 W.

Mihin akku kiinnitetään?
Akku kiinnitetään ohjausyksikön viereen. BA001-akussa on lisäksi kaapelointi, jossa johdot voidaan kiinnittää akun takaosassa oleviin uriin.

Onko sinulla kysymyksiä, joihin Stefan ei vastannut?
Saat lisätietoja LINAK BA001-akkupaketista paikallisesta LINAK-tytäryhtiöstä .

* Riippuu kuormasta. Pienet säädöt päivän aikana lasketaan osittaisiksi, ei kokonaisiksi nostoiksi ja laskuiksi.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.