Uutiset 18. syyskuuta 2018

LINAK-järjestelmissä turvallisuus on sisäänrakennettuna

LINAK-karamoottorijärjestelmä tuo säädettäviin terveydenhoitosovelluksiin runsaasti turvallisuutta varmistavia ja parantavia ominaisuuksia. Tutkimuksen, teknologian, taitojen ja luovien uusien ideoiden avulla LINAK auttaa sinua huolehtimaan potilaista ja terveydenhuollon henkilöstöstä sekä itse sovelluksesta.

Turvallisuus on terveydenhuollossa aina läsnä oleva teema. Potilaiden täytyy tuntea olonsa turvalliseksi ja terveydenhuollon ammattilaisilla on oltava turvallinen työympäristö, jotta he voivat työskennellä tehokkaasti ja tarjota optimaalista hoitoa. Myös säädettävien sovellusten on oltava turvallisia eli kestettävä ongelmitta koko pitkän käyttöiän ajan. Kun kehitämme karamoottoreita nykyaikaisiin terveydenhoitolaitteisiin, huomioimme kaikki näkökohdat. Seuraavassa kerromme miksi.

Terveydenhuollon hyväksynnät standardeja noudattamalla
Nykyaikaiset terveydenhoitolaitteet hyväksytään vain, jos ne noudattavat monenlaisia tiukasti määriteltyjä standardeja ja normeja. Koska säädettävillä järjestelmillä on modernissa terveydenhoidossa keskeinen osa, LINAK käyttää huomattavia resursseja näiden standardien täyttämiseen.

”Jos markkinoille tuo tuotteen, jonka turvallisuuteen ei ole kiinnitetty huomiota, menestystä ei ole odotettavissa” , LINAKin myyntijohtaja Jørgen Sobol sanoo. ”Terveydenhuollon sähköisten komponenttien toimittajana meillä on velvollisuus huolehtia turvallisuudesta”.

LINAK-tuotteet ovat vastanneet standardeja ja normeja jo vuosien ajan. Se on auttanut terveydenhuollon laitevalmistajia yltämään standardien vaatimalle tasolle ja saamaan tarvittavat hyväksynnät.

Riskienhallinta ja käytettävyys
Yrityksellämme on tarkoin määritelty, IEC 62366 -standardin vaatimukset täyttävä riskienhallintaprosessi, joka kattaa käytettävyyssuunnitteluprosessit.

Huomioimme siinä tuotteiden väärinkäytön ja tilanteet, jotka voivat aiheuttaa riskejä tuotteen käytön aikana. Lisäksi annamme suosituksia ja varoituksia riskien vähentämiseksi.

LINAK on sertifioitu ISO14971-riskienhallintastandardin mukaisesti. Tarjoamme kaikille komponenteillemme jäljelle jäävien riskien dokumentaation helpottamaan sovellusvalmistajien riskianalyysiprosessia.

Turvallisuus ennen kaikkea
LINAK-tuotteet ovat turvallisia alusta loppuun: turvamutterista, pikavapautuksesta, räikkätoiminnosta ja muista mekaanisista turvaominaisuuksista OpenBus™-ratkaisuihin, jotka tarjoavat tilannetietoa suorituskyvystä ja estävät tahattomia liikkeitä.

Pikavapautus Pikavapautus on tärkeä toiminto, joka mahdollistaa sovelluksen nopean laskemisen esimerkiksi elvytystä varten ja muissa hätätilanteissa.
 

Tuotteemme helpottavat bakteerien torjuntaa sairaaloissa, sillä monet niistä voi puhdistaa erittäin tehokkaalla tavalla. IPX6 Washable DURA™ on tästä hyvä esimerkki. Pyrimme jatkuvasti parempaan ja tiukennamme kriteerejämme entisestään, jotta asiakkaamme saisivat markkinaetua. 

”Mitä useammasta näkökulmasta turvallisuutta tarkastellaan, sitä turvallisempia tuotteista tulee sekä käyttäjien että potilaiden kannalta”, Jørgen Sobol sanoo. ”Meille tämä on päättymätön matka”.
 Pesunkestävyys
Monien terveydenhoitosovellusten pitää kestää vettä ja pesuaineita. LINAK®-terveydenhoitotuotteilla on vähintään IPX4-luokitus, mutta tarvittaessa järjestelmien luokitukseksi saadaan jopa IPX6 Washable DURA™.

Jos haluat lisätietoa panostuksistamme terveydenhoitosovellusten turvallisuuteen, ota yhteyttä lähimpään LINAK-toimipisteeseen. Toimimme 35 maassa eri puolilla maailmaa.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.