Teknologia & trendit

Pesunkestävyys auttaa sairaaloita taistelemaan infektioita vastaan

Sairaaloissa tiukalla hygienialla on todellakin merkitystä. LINAK on panostanut siihen jo 30 vuotta, ja monet nykyisistä karamoottoriratkaisuistamme ovatkin täysin konepestäviä. Sairaalat voivat näin ollen pestä sänkynsä automaattisissa pesujärjestelmissä kuumalla vedellä ja voimakkailla pesuaineilla.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan sadat miljoonat potilaat saavat vuosittain infektion sairaalasta. Teollisuusmaissa seitsemän sadasta potilaasta arvioidaan saavan infektion. Kehitysmaissa vastaava luku on vähintään kymmenen. 

On arvattavissa mikä inhimillinen ja taloudellinen vaikutus on näiden lukujen pienenemisellä. 

LINAK suhtautuu hygieniaan erittäin vakavasti. IEC60601 -standardissa terveydenhuollon laitteilta edellytetään konepestävyyttä. Standardissa sanotaan, että laitteiden on oltava konepestäviä automaattisessa pesujärjestelmässä ja toimittava normaalisti pesun jälkeen. Tämä ei kuitenkaan riitä LINAKille, vaan haluamme tuotteidemme toimivan täysin moitteettomasti myös sen jälkeen, kun niitä on pesty lukuisia kertoja vuosien ajan nykyaikaisilla pesujärjestelmillä. Siksi teemmekin huomattavasti enemmän testejä kuin vuonna 2017 julkaistussa standardissa edellytetään.

Tiukkojen testien tulisi olla pakollisia
LINAK on aina välittänyt tuotteiden loppukäyttäjien eli potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Siksi olemme aina toimineet asiakaslähtöisesti ja vaatineet tuotteiltamme täysin moitteetonta laatua ja erinomaista suorituskykyä. Tähän sisältyy myös asiakkaiden auttaminen tulevaisuuden haasteissa, kun vaatimukset tiukentuvat ja hygieniasta tulee vielä entistäkin tärkeämpää. 

Koska pyrimme täydellisyyteen, meillä on oma R&D-testikeskus, jossa tuotekehittäjämme testaavat tuotteidemme äärirajoja monin eri tavoin. Pestävien tuotteiden kohdalla LINAK tukee kansainvälisten standardien tiukentamista. Itse asiassa lisäsimme vuonna 2017 säädettäviin terveydenhuollon laitteisiin suunnattujen tuotteidemme testipesukertoja merkittävästi.

Perehdymme jatkuvien testien tuloksiin huolellisesti ja tutkimme materiaalit tarkkaan, jotta voisimme kehittää vielä entistäkin kestävämpiä komponentteja. Lisäksi insinöörimme etsivät jatkuvasti uusia tapoja optimoida tuotteidemme toiminnot kestämään ja muotoilun vahvoilla pesuaineilla tehtäviä toistuvia konepesuja silmällä pitäen.


Vaadi kansainvälisten standardien mukaisia tuotteita
Terveydenhuollon käyttökohteisiin suunnitellut LINAK-tuotteet ylittävät monien standardien ja sertifiointien vaatimukset. Pestävyyteen LINAK-testikeskus on jopa kehittänyt oman tiukan standardinsa, josta käytämme nimitystä LINAK IPX6 Washable DURA™ Jatkossa kaikki pestävät terveydenhoitolaitteisiin suunnitellut tuotteemme tulevat täyttämään tämän tiukan standardin vaatimukset. 

Uskomme, että pestävät terveydenhoitolaitteet auttavat vähentämään infektiotartuntojen määrää sairaaloissa. Siksi puhumme jatkuvasti tiukempien standardien puolesta.Terveydenhuollon hygienian historiaa
1800-luvun puolivälissä julkaistiin pari tutkimusta, joiden tulokset yllättivät ja muuttivat terveydenhuollon käytännöt pysyvästi. Vuonna 1843 yhdysvaltalaislääkäri Oliver Wendell Holmes julkaisi artikkelin, jossa synnytyksenjälkeisen tappavan lapsivuodekuumeinfektion todettiin leviävän potilaasta toiseen lääkäreiden välityksellä. Tämä muutti vakiintuneet käytännöt pysyvästi. 
Holmes totesi myös, että sairaaloiden hygienian parantaminen vähentäisi sairauden leviämistä merkittävästi. Tuolloiset alan ammattilaiset vastustivat väitettä kiivaasti. Pari vuotta myöhemmin unkarilaislääkäri Ignaz Semmelweis kuitenkin julkaisi tutkimuksen, jossa todistettiin kiistattomasti, että lääkäreiden ja kätilöiden käsien desinfiointi vähensi merkittävästi synnyttäjien kuolemia. 
Kriitikot vaikenivat, ja hygienia on aina siitä lähtien ollut olennainen osa lääketieteen käytäntöjä. 
 

LINAK IPX6 Washable DURA™ play-icon

LINAK IPX6 Washable DURA™

Nostamme pesunkestävien sovellusten standardien rimaa korkeammalle play-icon

Nostamme pesunkestävien sovellusten standardien rimaa korkeammalle

Tiedostot

MEDLINE & CARELINE -tuotevalikoima

Tutustu innovatiivisiin MEDLINE & CARELINE -tuotteisiin, jotka tekevät sairaala- ja terveydenhoitolaitteista entistä parempia.

Focus on healthcare beds

Kun tavoitteena on lisätä hoitoa tarvitsevien ihmisten itsenäisyyttä, on hyvä aloittaa sängystä. LINAK tarjoaa täydellisiä ratkaisuja erilaisiin terveydenhuollossa käytettäviin sänkyihin.

LINAK IPX6 Washable DURA™ -esite

Nykyaikainen terveydenhoito edellyttää laitteilta pesunkestävyyttä. Säädettäviin sairaala- ja hoitolaitteisiin tarkoitettu LINAK IPX6 Washable DURA™ helpottaa puhtaanapitoa.

Turvallisuusesite

Erilaisissa sovelluksissa tarvitaan erilaisia ​​turvaominaisuuksia. Riippumatta siitä, mitä terveydenhoitosovellusta olet suunnittelemassa, LINAK tarjoaa laajan valikoiman turvaominaisuuksia sekä vakiona että lisävarusteena.

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.