Ota yhteyttä meihin
Uutiset 25. kesäkuuta 2019

Jätevedenpuhdistamo säästää energiaa sähkökäyttöisillä lineaarisilla karamoottoreilla

Vakaa ja tarkka ilmastussäiliöiden ilmavirtauksen ohjaus on auttanut tanskalaista jätevedenpuhdistamoa vähentämään ilmastuksen aiheuttamaa energiankulutusta. LINAK®-karamoottorit avaavat ja sulkevat laitoksen V-porttien levyluistiventtiilit, ja tämä on osoittautunut tehokkaaksi ratkaisuksi.

Jätevedenpuhdistamo säästää energiaa sähkökäyttöisillä lineaarisilla karamoottoreilla

Laitoksessa käsitellään yli 20 000 m³ jätevettä päivässä. Renseanlæg Vest -jätevedenpuhdistamo käsittelee jätevettä Tanskan viidenneksi suurimmasta kaupungista, Esbjergistä. Lainsäädännöllisten vaatimusten noudattamiseksi laitoksen johto etsii jatkuvasti uusia tapoja optimoida prosesseja ja pitää kustannukset kurissa.

DIN Forsyning on puhdistamossa toimiva liikelaitos. Se asennutti puhdistamon ilmastussäiliöihin hiljattain sähkökäyttöiset LINAK®-karamoottorit, joiden tehtävänä on avata ja sulkea säiliöiden imuventtiilit.

Ilmastusprosessissa on tärkeintä pitää ammoniakkitaso alhaisena. Tämä kuluttaa paljon energiaa, ja prosessissa on ensiarvoisen tärkeää säädellä happea tarkasti. Lähes kolmannes laitoksen energiankulutuksesta johtuu ilmastussäiliöistä.

Siirtyminen nykyaikaisten karamoottoreiden käyttöön
DIN Forsyningin johto halusi uusia laitoksen perinteiset karamoottorit ja sai idean lineaaristen sähkökäyttöisten karamoottoreiden käytöstä venttiilien automatisointiin Esbjergin eteläpuolella sijaitsevasta toisesta jätevedenpuhdistamosta. Idea osoittautui hyväksi alusta alkaen.

Paitsi että LINAK-karamoottorit ovat tavallista edullisempia valmistaa, ne on myös helpompi asentaa ja niiden etäkäyttö on yksinkertaisempaa. Lisäksi niille on tehty kestävyystestit, joilla varmistetaan, etteivät ne tarvitse huoltoa.

Tämä on innostanut laitoksen johtoa käyttämään LINAK-karamoottoreita myös laitoksen muissa osissa ja mahdollisesti muissakin kaupungin jätevedenpuhdistamoissa.

Voit lukea lisää Esbjergin siirtymisestä lineaarisiin sähkökäyttöisiin karamoottoreihin Energiankulutuksen vähentäminen ilmastuksessa -referenssitarinasta. Paikallinen LINAK-tytäryhtiö antaa myös mielellään lisätietoja teollisuuskäyttöön tarkoitetuista karamoottoreista.

 

Haluatko kysyä jotakin?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Ota yhteyttä