Uutiset 5. elokuuta 2019

Katso, mitkä ovat moottorin, jarrujen ja kotelon tehtävät sähkökäyttöisissä karamoottoreissa

Jotta karamoottorin käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä, siinä on oltava oikeanlainen moottori. Usein tehokkaissa karamoottoreissa tarvitaan myös luotettava jarrujärjestelmä. Lisäksi tarvitaan kotelo näille kahdelle. LINAK® Actuator Academy™ -oppimisympäristöstä saat lisätietoja moottorin optimaalisesta tehokkuudesta, eri käyttökohteisiin tarvittavista jarrutyypeistä sekä alumiini- ja muovikoteloiden eduista.

Tasavirtamoottori on yksi kolmesta sähkökäyttöisen lineaarisen karamoottorin kulmakivestä – muut ovat kara ja vaihteet. Jotta karamoottori toimisi mahdollisimman tehokkaasti, on tärkeää tietää, millainen moottori sopii parhaiten mihinkin käyttökohteeseen.

Raskaiden teollisuuskoneiden tapauksessa on myös hyvä tietää, minkätyyppinen jarrujärjestelmä karamoottorissa on, jotta loukkaantumiset ja laitteistovauriot voitaisiin välttää. Myös karamoottorin kotelolla on paljon merkitystä – etenkin, jos sitä käytetään ankarissa olosuhteissa.

Tervetuloa oppimaan! Tutustu asiantuntijamme Hunterin opastuksella sähkökäyttöisten karamoottoreiden kolmeen tärkeään ominaisuuteen.

Tasavirtamoottori – karamoottorin kone
Katso, miten nykyaikaisten teollisuuskäyttöön tarkoitettujen karamoottoreiden tasavirtamoottorit toimivat, ja mitä on otettava huomioon energiatehokkuuden hävikin minimoimiseksi.

Jarrut – säilyttävät asennon virran ollessa katkaistuna
Teollisissa sähkökäyttöisissä karamoottoreissa käytetään kolmentyyppisiä jarruja. Tällä videolla voit tutustua niihin ja niiden merkitykseen tehokkaissa karamoottoreissa.

Kotelo – suojaus ja IP-luokitukset
Karamoottorin kotelon tärkein tehtävä on suojata moottorin herkimpiä osia, kuten moottoria ja elektroniikkaa. Tällä videolla kerrotaan, miten takakiinnike, pinnoite, tiiviste ja materiaalit vaikuttavat karamoottorin suorituskykyyn ja jopa sen käyttöikään.

Uutta tietoa sähkökäyttöisistä karamoottoreista
Vasta perustettu Actuator Academy™ on sähkökäyttöistä lineaarista karamoottoritekniikkaa käsittelevä oppimisympäristö.

LINAK Actuator Academy™

 ”Jos olet kiinnostunut teknologiasta ja haluat lisätietoja sähkökäyttöisistä liikeratkaisuista, kannattaa suunnata tänne”, LINAK TECHLINE ® -segmentin johtaja Morten Junker toteaa.

Tervetuloa teollisuuskäyttöön tarkoitettujen karamoottoreiden LINAK Actuator Academy -oppimisympäristöön. Tutustu osion tarjontaan ja katso lisää videoita.

 

Haluatko kysyä jotakin sähkökäyttöisestä karamoottoritekniikasta?

- Tiimimme avustaa yritystäsi mielellään antamalla teknisiä tietoja, ohjeita projektien käynnistämiseen ja paljon muuta.

Tilaa LINAKin uutiskirje

Seuraa karamoottoriteknologian kehitystä sekä sitä, miten tämänhetkiset megatrendit vaikuttavat siihen ja miten se vastaa tulevaisuuden globaaleihin haasteisiin.